Registry ayarlarından bazılarını sildim

BBB
15-12-2006, 06:45   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj

Merhaba arkadaşlar:

Kaspersky antivirus programında bazı sorunlar yaşayınca silmeye karar verdim. Sistemi güvenli modda acıp Kaspersky ile son bir kez virus taraması yaptırdım. Bu esnada tespit ettiğim bazı trojanları ve registry de kayıtlı bulundukları yolu tüm alt diziniyle birlikte sildim. İE 7 Beta sürümünün yerine tam yeni sürümünü yüklediğimde Ads leri yönetemediğimi fark ettim. Dolayısıyla flash programları ve benzerleri çalışmıyor.Yeni baştan 2 kez yüklediğim Windows Media Player 11 sürümü de bir türlü çalışmıyor.

Her hangi bir çözüm yolu önerebilirseniz sevinirim. Hepinizin Yeni yılı ve bayramını kutlarım. Şimdiden teşekkürler...

BOOMFUNKMCS
15-12-2006, 11:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

öncelikle,windows un orjinal değilse windows media player 11 i yükleyemezsin.Registry(kayıt defteri) de yapmış olduğun ayarlamaları belliki hatalı yapmışsın.REGİSTRY MECHANİC adlı program sanırım sorununu çözebilir.
Sana tavsiyem hiç bir zaman bilmiyorsan kayıt defterinden müdaheleyi yapmaman.bu işi programlara bırakırsan daha derli toplu olur.
kaspersky tek başına eli kolu bağlıdır,yanına freewall da kullanmalı ve güncellemeleri yapmalısın.

BBB
15-12-2006, 19:16   |  #3  
OP Üye
99 mesaj

Öncellikle zaman ayırıp yanıtladığınız için teşekkürler.

Windows um yabancı bir dilde oriınal lisanslı. Kayıt defterinde ayar yapmadım olduğu gibi istemediğim bir bölümü sildim ve asıl sorunum tahmin ettiğim gibi çözüldü. Billy e bu kadar zamandır para ödediyip duruyorsam programın orasını burasını kurcalayarak anlamaya çalışmak hakkım olsa gerek. Zira Windows un kitapcıklarında asla yer almayacak her şey bu şekilde öğreniliyor.

Güncel ve lisanslı ya da lisanssız bir çok güvenlik programı kullandım. Bu programları sürekli güncellemek ve kullanmak sürekli zaman, para ve performans kaybına mal oluyor. Ancak sorun belki de Windows un kendisi ya da arkasındaki anlayış. Belki de tümden Linux tabanına geçmeli.

Sonuçta bir de adamların ağında yaşamak durumundayız. Net üzerindeki banka etkinliklerimiz bile sürekli bazı devletlerin kontrolu altında. En iyisi pratik olmasa da kişisel datalar ile nete açık bilgisayarlarımızı kesinlikle ama kesinlikle ayırmak gibi.

TuncaBozkurt
15-12-2006, 20:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

windows u yeniden yüklemeyi deneyin(format atmadan)büyük ihtimalle kayıt defteri değerleri de eskisi gibi düzelecektir.fakat yüklediğiniz programları yeniden yüklemeniz gerekecek.

BBB
15-12-2006, 21:20   |  #5  
OP Üye
99 mesaj

Teşekkür ederim Tuncab. Benim de son care olarak düşündüğüm bu ama ondan önce BOOMFUNKMCS arkadaşın önerisi kayda değer bu programı indirdim ve sanıyorum benim sorunumu çözme potansiyeli olan program bu olabilir zira sildiğim dosyaları tespit edebildi ama onarmak için key girmem gerekecek üzerinde çalışıyorum.

İlginize ve nezaketinize teşekkür ederim. İyi hafta sonları dilerim.

BOOMFUNKMCS
15-12-2006, 21:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

programın key ini mi arıyorsun dostum?

BBB
15-12-2006, 21:31   |  #7  
OP Üye
99 mesaj

Hmm gerkli bilgi tarafınızdan zaten çeşitli sçenekler olarak geri planda girilmişti en son sürümünü düşünüyorum... 6.000.675 gıbı olacaktı sanırım...

TuncaBozkurt
16-12-2006, 17:11   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

eksik dosyaları internetten ücretsiz olarak bulabilirsiniz.ama dikkat edin, ücretli olmayanların bazılarında zararlı programcık olabilr.

BBB
16-12-2006, 20:40   |  #9  
OP Üye
99 mesaj

Evet şu an bir hayli enfekteyim ne istiyorlarsa alsınlar bakalım. Zamanlarına yazık bu arada bizim zamanımıza da...