regsvr.exe sorunu lütfen yardım edin

XXXXXXXXXX
05-01-2010, 21:06   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

geçen ay arkadaşın biçimlendirilmemiş ve sistem dosyaları bulunmayan usb'sinden bir dosya almam gerekiyordu. Sistem dosyalarını yükledim. bilgisayara attım çalışmadı. yedekleyip biçimlendirdim ve sonra usb'ye geri attım çalıştı. O bir ay önceki dosyayı açınca şimdi şu hata çıktı ve bilgisayardaki dosyaların yarısında aynı hata çıkmaya başladı:

regsvr.exe - Disk yok                                                                                                    X
                 Sürücüde disk yok. Lütfen \Device\Harddisk\DR1 sürücüsüne bir disk takın.

-İptal-        -Yeniden dene-     -Devam-
Artık hangi dosyayı açarsam üstte regsvr.exe yerine dosya adı yazıp aynı hata çıkıyor. Bilgisayarı her açtığımda bu hata geliyor, hangi seçeneğe tıklarsam tıklıyım, pencere yeniden açılıyor. microsoftun sitesinden bu konuyu buldum. Çalıştırdan bişeler yapmamı istiyodu herşeyi yaptım hayla böyle.
Not: Windows 7 kullanıcısıyım:D
Birde sağ tıklama komutu çalışmıyor(Bi dosyaya sağ tıklayınca dosya yanıt vermiyor) Onun için dosyayı taratamıyorumda. Malwerebytesde PC'de virüs bulamadı spy felan yok diyo:D
Acil yardım edin lütfen kafayı yicem

XXXXXXXXXX
05-01-2010, 22:42   |  #2  
OP Yeni Üye
39 mesaj

Oleyyyy xD çözdüm. Symantec kurdum, Malwarebytesle bidaha taradım iki tane spy buldu sildim.
Görev yöneticisinden kapandı bu sefer. Ve bidaha açılmadı :DDDDDDDDDD

mustafa2116
07-01-2010, 01:00   |  #3  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Alıntı: MFYorulmaz  
geçen ay arkadaşın biçimlendirilmemiş ve sistem dosyaları bulunmayan usb'sinden bir dosya almam gerekiyordu. Sistem dosyalarını yükledim. bilgisayara attım çalışmadı. yedekleyip biçimlendirdim ve sonra usb'ye geri attım çalıştı. O bir ay önceki dosyayı açınca şimdi şu hata çıktı ve bilgisayardaki dosyaların yarısında aynı hata çıkmaya başladı:

regsvr.exe - Disk yok                                                                                                    X
                 Sürücüde disk yok. Lütfen \Device\Harddisk\DR1 sürücüsüne bir disk takın.

-İptal-        -Yeniden dene-     -Devam-
Artık hangi dosyayı açarsam üstte regsvr.exe yerine dosya adı yazıp aynı hata çıkıyor. Bilgisayarı her açtığımda bu hata geliyor, hangi seçeneğe tıklarsam tıklıyım, pencere yeniden açılıyor. microsoftun sitesinden bu konuyu buldum. Çalıştırdan bişeler yapmamı istiyodu herşeyi yaptım hayla böyle.
Not: Windows 7 kullanıcısıyım:D
Birde sağ tıklama komutu çalışmıyor(Bi dosyaya sağ tıklayınca dosya yanıt vermiyor) Onun için dosyayı taratamıyorumda. Malwerebytesde PC'de virüs bulamadı spy felan yok diyo:D
Acil yardım edin lütfen kafayı
 bu tür arızaları başlangıçtan silerseniz düzeliyor.  illa virüs koruyucu şart değil  drivers içindeki inf  dosyasının içinde bir işlemci olcak onu silmeniz yeterli.

XXXXXXXXXX
07-01-2010, 20:54   |  #4  
OP Yeni Üye
39 mesaj

Yok kardeş saol düzelttim zaten. Benim usb'ye bulaşmış virüs. Her klasörün içine klasör ile aynı isimde bir klasör daha oluyor. sonu exe ile biten. EĞER AYNI SORUNU YAŞAYAN VARSA ÇÖZÜMÜ:
o exe ile biten dosyaları silin. Farketmeden birine tıklarsanız ilk mesajımdaki hata gelir ve bilgisayara reset bile atsanız devam eder. Üstelik exeye tıklayınca program kullanılıyor der ve sildirmez. Ben kurcaladım :DDD böyle oluyo: görev yöneticisinden işlemlerde regsvr.exe işlemini bulup işlemi sonlandır deyin. Ya erişilemiyo dicek yada sonlandırmayacak(aslında öyle gözükecek) bunu yapınca hata mesajında "devam" tuşuna basın gidiyo. Sonra dosyayı silin... Birde eğer USB'ye bulaşmışsa bütün klasörlerde bulunur. Ona göre silin. Bilgisayara bulaşmışsa kolay gelsin işiniz çok... xD :DDDD. He bu arada USB'den sildirmeyebilir, bende virüs onu bile yaptı:D usb'yi yedekleyip biçimlendirin, yedeklenmiş klasör içinden virüsleri bulup temizleyin.xD
Offf bunu bulmak kaç saatimi aldı bilseniz:D en akla gelmicek şeler benim başıma geliyo:D Geçen gün bilgisayarı çökerttim:DDDDDD
Şirkette abiye sordum neden hep PC'den anlamıyanların PC'si çökmüyo bizimki çöküo diye, abi dedi ki: Bilen kurcalar bilmeyen kurcalamaz diye xD

Son Düzenleme: XXXXXXXXXX ~ 07 Ocak 2010 20:59
XXXXXXXXXX
11-01-2010, 16:02   |  #5  
OP Yeni Üye
39 mesaj

Beyler ben bu sorunu hallettim ama yine sorunumsu birşey var. Aslında pek önemli değil ama bilgisayar açılınca destkop.txt dosyası açılıyo. Başlatta başlangıç bölümünde de gözükmüyo napcaz?

mustafa2116
11-01-2010, 17:56   |  #6  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Alıntı: MFYorulmaz  
Beyler ben bu sorunu hallettim ama yine sorunumsu birşey var. Aslında pek önemli değil ama bilgisayar açılınca destkop.txt dosyası açılıyo. Başlatta başlangıç bölümünde de gözükmüyo napcaz?
başlat çalışitırdan msconfige göz at.
regedittede run klasörlerini göz gezdir. oralrda bir yerlerdedir.

run klasörleri her ana klasör iiçindeki softvare/microsoft/windows/currentversion içinde.

XXXXXXXXXX
26-02-2010, 20:44   |  #7  
OP Yeni Üye
39 mesaj

Yok kardeş öle bişe bulamadım
msconfigde ne yapcaz anlamadım...