Windovs XP kullanıyorum ve sistemimde bolca RAM var.Bu belleğin bir kısmını sabit disk gibi kullanabilirmiyim?
Şimdiden teşekkürler
Remimi Sabit disk gibi kullanabilirmiyim?
once soruna cevap verim, tabiki hayır. cunku ram'ler hdd gibi verileri sürekli barındırmaz, isleri bitince ya programlar tarafından kaldırılır yada kaldırımasa bile sen pc'ni kapattıgında soraki acısında gider.
bide ram'in veya hdd'in kapasitesi ne kadar? merk ettim simdi :)
hayır kullanamzsın..Elazığlı arkadaşıma katılıyorum..AYrıca ramler üzerindeki bilgileri elektrik yardımıyla saklarlar.Elektrik kesildiğinde üzereindeki bilgiler kaybolur..Ama hdd ler üzerindeki veriyi elektirk olmazsa bile uzun süre saklayabilir..
Ram i harddisk olarak nasıl kullanacaksın ? . bir sürü ram var bende diyorsun en fazla 4 tane ram vardır sende . nasıl oluyorda 4 tane ram bir sürü ram oluyor anlamadım :)
Ama bildiğim kadarıyla yakında ram gibi harddiskler çıkacak. Yanılmıyorsam solid state disk deniyo onlara. Aynı ram gibi entegre devreler üzerine kaydedilecek veriler. Dolayısıyla çok hızlı olacaklar. Tabi onlarda sıkıntı kapasite olacak.
kullanılmaz şimdilik ama teknelojinin getirileri olabilir...
arkadaşa RAM fazla geldi herhalde:D:D
Ama arkadaşlar kullananlar varmış ben öyle duymuştum
XxXDaRKoXxXarkadaşa RAM fazla geldi herhalde:D:aaa arkadaşım ne demek fazla geldi ben ciddiyim kullananlar varmış.Sadece merakımdan sordum ben.Kullanacak değilim zaten
Toms Hardware Guide TR de bunu yapan bir kart görmüştüm. Solid State Disk'e alternatif olarak duyurulmuş. Karttaki pil vasıtası ile ramlere güç kaynağı kapatılınca bile 1 hafta süre ile elektrik verildiğinden içindeki veriler gitmiyor. Tabi bir haftadan sonra ne olacağı malumunuz. Bilgisayar açıkken pil tabiki kendini şarj ediyor. Ama o karta taktığınız ramleri normal ram olarak kullanamıyorsunuz.
Mümkündür Yeterli miktarda RAM olduğu sürece yeni bir sabit disk sahibi olmanın en ucuz yolu, bir sanal sürücü yazılımıdır. Bu işi yapabilen araçlar arasında en iyi örneklerden biri RamDisk’tir. Ramdisk, Windows XP Home/Professional, Windows 2000 ve NT sürümlerinde çalışabiliyor.
ramdisk i indirmek için
allah allah yaw dielim ramin 4 gb 3.5 ini kullandın ne işe yarıcak saçmalık
Quad-CoreMümkündür Yeterli miktarda RAM olduğu sürece yeni bir sabit disk sahibi olmanın en ucuz yolu, bir sanal sürücü yazılımıdır. Bu işi yapabilen araçlar arasında en iyi örneklerden biri RamDisk’tir. Ramdisk, Windows XP Home/Professional, Windows 2000 ve NT sürümlerinde çalışabiliyor.İşte bu yaa.Ben bu cevabu arıyodum arkadaşlar.Neden olmasın iş bakın demekki oluyo
ramdisk i indirmek için