Beyler normalde 2 rem kullanıyordum 4+4 pc ye format attım sonra pc restart attı ve calısmamamaya basladı ekrana sinyal vermiyor 2 sini birden takınca su anda biri takılı pc duzgun calısıyor 2, sini taktıktagımda ekrana sinyal gelmiyor 2 senide tek tek denedim tek tek 2 side duzgun calısıyor cvp verenlere simdiden tesekkurler
Remlerden birini pc görmüyör
biosa reset falan attınmı belki manuel olarak ayarlanmışlardı ramler farklıysa tek ramitak bios ram ayarlarından iki farklı ramide ayrı hızda çalıştır de anakartın modeli ne dörtslot varsa kitapcığa bak ramleri nereye takacağın yazar yada biosa reset at ramler hangi marka singlemi dublemi casdeğerleri ne biri micronun öbürü samsungmu hiçbirşey yazmamışsınki
Remlerin ikiside aynı ben bi arkadasa bnm pc den format atmıştım o gun bugundur pc ile ugraşıyorum ilkbaşta arkadasa format attım sonra kendi diskimi takım sonra ses cipim yandı ( formatı onun harddiskine bnm pc den artık)pc de ses vsr gozukuyordu fakat hoporlor ve kulaklıka ses gelmiyodu sonra bi harici ses kartı aldım tam düzelttim derken oyuna her girdiğimde pc restart atıyodu 3 sene kullandıgım i5 işlemcimi sökmek zorunda kaldım forumlarda ana kartın işlemciyi desteklemediği gibi bişe okudum sonra onu soktum gene pentium 4 takım bu sefer 2 adet aynı marka remimim den pc ye yani ekrana goruntu gitmedin sonra tek tek denedim her defasında slotlara birini konuscan ekrana goruntu geldi lakin ikinci slotu taktıgımda sinyal bi turlü gelmiyor 3-4 sene i5 işlemciyi 4+4 remi aynı anakart ustunde kullandım hic bi sorun yoktu simdi bi format yuzunden başıma gelmiyen kalmadı ( bu nasıl bi cenabetliktir) biosu defelarca sıfırladım gene bi çare yok bilen arkadaslar destek lütfen
hangi ram slotu görmüüyorsa içini bir kotrol et bozulma varmı büzülmüş pin falan başka aklıma birşey gelmiyor işin rast gitsin
Bios dan hangi hızda çalıştığına nasıl bakıyoruz
Galiba sorun remlerin aynı hızda olmaması birinde 1227 digerinde 1143 yapıyor 5 yıl bosunca sıkıntısız kullandım
Up up yok mu aynı sorunu daha önce yaşa
yanlar?
Sorunu bulmuşsun RAM frekans uyumsuzluğu sorun muhttemelen frekanslarını öğren o şekilde yeni bir RAM almayı düşün veya slotları değiştir belki de sorun ram slotlarındadır.
Malesef remler aynı hızda calısıyormus ya büyük bi ihtimalle rem slotu yandı cık düşük bi ihtimalle power suply düşük geliyo