Render Farm ?

electronicbaba
21-04-2013, 16:52   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

merhaba, ilginç bir şey gözüme çarptı paylaşmak ve sormak istedim: internetde ayrıca render hizmeti veren varmış hiç gördünüz mü? ilginç bir fikir değil mi? bakın burda gördüm ayrıca 10 euro bedava tanıtım için vermişler: http://www.rebusfarm.net/en/ kendim denemedim eskisi gibi render yapılacak birşey yok şu an ama belki işine yarayan vardır burda.

electronicbaba
30-04-2013, 18:30   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

hiç deneyen oldu mu? 20tl lik paysafecard var elimde ve bir kaç animasyoncular ile konuşdum atlasam mı bu işe diye düşünüyorum. tavsiyeler var mı bu konuda bilenlerden? acil lütfen!

mrfunky
18-05-2013, 16:50   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Bence atlamana gerek yok,gayet profesyonel gözüküyorlar yaptıkları işte, zaten paysafecard da varmış elinde,onu kullanırsın.Bir hesap açıp denemekte fayda var.Beğenirsen bize de söyle,bilgimiz olsun.

electronicbaba
30-05-2013, 17:34   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

evet ama deyer mi orda yaptırmaya? yani normalde render işlemleri bilgisayarlar kullanılmazden devreye geçer. misal bütün akşam sabaha kadar çalışır. bu tabiki elektrik harcıyor falan filan. buna karşı bu renderci şirkete yaptırsam daha uyguna gelir mi? dosyayı yüklemesi var indirmesi var derken o da zaman alıyor. anlatabildim mi?

mrfunky
11-06-2013, 16:25   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Render'daki mantık şu değil mi, network sistemi ile birbirine bağlanmış birçok bilgisayardan aynı ayda bağlanma hizmeti alarak büyük boyutlu dosyalarla çalışma ve video işleme yapmak kolaylaşıyor.Bu tarz hizmetler ne kadara sunuluyor bilmiyorum ama genelde bunu kullananlar reklam şirketleri diye duymuştum, sen bireysel olarak nasıl kullanıcaksın?Bir de paysafecard ile ödeme yapılabiliyor mu bu tarz hizmetleri alırken, emin misin?

electronicbaba
30-06-2013, 17:06   |  #6  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

bak şimdi ...

render servis yapan şirketlerlerin ne yaptığını anlamak için 'render'ın ne olduğu anlamak lazım. özellikle vidyo yapım tekniğinde kullanılan proğramlar da gerek birşey. şimdi önce vidyolar çekiliyor kamera ile. sonra bunlar bilgisayar aktarılıyor. sonra da bunlar bilgisayar yardımı ile kesiliyor, yapıştırılıyor, efektler katılıyor vs. vs.

bu işlemler bittikten sonra bu vidyo bütün bu işlemleri ile tüm bir dosya ya (veya bir kaç dosya da olabilir ama önemli olan bu parça parça olan dosyaları ve üstünde oynama yapılan eserin bir tüm hale getirilmesi. bu işlem de o kadar bilgisayarı zorluyor ki ... genelde bunu akşamdan bırakıp her gün bir parçasını sabaha kadar bitirmiş oluyor bilgisayar. o yüzden zate çift veya 4 çekirdekli bilgisayar daha doğrusu işlemci ler çıktı. veya bilgisayara bu işlemi yap diyorsun ve bilgisayar belki de günlerce veya haftalarca sırf bu işle uğraşır. özellikle üç boyutlu işlerde bu işlem yani 'render' lamak acayip çok sürüyor.

bu yüzden de bazı şirketler çok kuvvetli bilgisayarlar alarak sırf bu işle uğraşıyor ki ... bu işlemi veren şirketin çalışdığı bilgisayarları kendilerine kalsın ve bunların üzerinde çalışma yapabilsin diye. yoksa 'render' yapıyoruz diye adam şirketi belki bir hafta kapatıp herkezi izine gönderebilir. yok şimdi belki dersin ki ... o zaman her şirket kendisine kuvvetli bir bilgisayar alsın olsun bitsin. doğru ama 'render' işi kaç kez kullalan birşey ona bağlı. yoksa piyasada olmayan güçde bilgisayarı alıp da ayda bir kez kullanırsan onun hiç bir işe yaramadığını görürsün. hem de zaten eskimiş olur ona verdiğin parayı geri getirmesini bekliyene kadar. bu yüzden ufak animasyon veya vidyo kesimcileri ya böyle büyük bir yapmaz lar veya render servisi yapan şirkete verirler.

anlatabildim mi bilmiyorum...

mrfunky
06-07-2013, 11:46   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Çok güzel açıklamışsın, sağol.Peki bu tarz işlemler çok pahalı değil midir? Hani sendeki paysafecard'da olan tutar böyle bir işi yapmak için yeterli olacak mı? Yoksa birkaç karttaki tutarı bir araya getirip de ödeme yapabilirsin, biliyorsun değil mi?

electronicbaba
14-07-2013, 12:11   |  #8  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

merhaba. güzel bir soru. şimdi ilk önce senin dediğin gibi eğer bir kart yetmezse bir kaç kart birleştirebilirsin bir ödeme için. o zaman PİNleri tek tek giriyorsun. bu şekilde paysafecard ile 10 tane kart birleşdirebilirsin yani 1000TL ye kadar (tam aklımda değil sınırı yanlış olabilir) bir ödeme yapabilirsin.

render işlerinde bu kadar tutmaması lazım. zaten bu şirket tek tük render işlerine bakıyor. sürekli birlikte çalışdığında mutlaka ona göre indirim yapılır ve o zaman ödeme şeklini de değişdirebilirsin mutlaka. ama tek tük işlerde paysafecard kullanarak anonim bir şekilde gerçekleşdirebilirsin diye düşünüyorum.