Amd black serisi bir işlemci önerebilirim veya masraftan kaçmayacaksan
Phenom x6 3.6 ghz
anakartınıda iyi secersen hiç bi şekilde kasmadan overclock yaparsın
inteldeki ısınma sorunu amd de yok biliyorsunuz. o hikaye eskidendi. artık intel eşşek gibi sogutma istiyor üstüne devasa power.
dağıtılmış işlemci 6 çekirdekte çekirdek başına sana 3 ghz veriyor
render yapacağın programda bu noktada önemli. ulead mı ( yaygın kullanıldıgı için söylüyorum ) yoksa özel bi yazılım mı
ben fotograf studyosunda pinaclenin yazılımı ve pinacle kart + ilink ile aktarıp çeviriyorum.
açıkcası ne işlemcin farkeden ne markası ne başka bişeyi
öncelikle ddr3 1333 altına düşme ram de
işlemciden önce güzel bi anakart belirle. mümkünse üzerinde ilink portu olsun. zira pci kart ile alacağından daha verimli oluyor. en azından donanım uyumsuzlugu olmuyor. uyumsuzluk derken iyi bi asus kartım vardı fakat mavi ekran belasının uzun zaman geçtikten sonra pci kartımdan oldugunu anlayabildim. kart çıkardıktan sonra makine ucmaya başladı.
işlemcinin adından çekirdeğinden zartından zurtundan önemlisi cache si. ne işlemci alırsan al. ne hızda alırsan al cachesi en yuksek olanı al.
ben gigabyte anakart , kingston ddr3 1333 ram , ve phenom x6 3.1 ile sorunsuz çalışıyorum.
24 saat kapanmadıgı oluyor . ne bi kasılma ne bi takılma ne ısınma var
dv den bilgisayara atıyor, mpeg2 convert yapıyorum. kes biç efekt vs vs. daha kursorün 3-5 sn den fazla beklediğini görmedim.
ama işi abartacaksan doğrudan bir mac al. başın hiç agrımasın derim.