"Reset problemi" yardımlarınızı bekliyorum.

goktug623
04-04-2008, 15:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Bilgisayarımın özellikleri;
Görüntü Bağdaştırıcısı        RADEON X550 Secondary  (512 MB)

CPU Türü        DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+

Ram 1024

İlk zamanlar ( yaklasık 1 senedir) hiç reset atma problemim yoktu fakat bu 2 ay içerisinde oyundayken reset atma olayı başladı. (oyun oynarken yaklaşık 20-25 dk içinde ) İşin ilginç tarafı daha önce rahatlıkla oynadığım oyunlar ya donuyor yada garip bir takılma sesi ile ekrandaki görüntülerin rekleri birbirine karısıp reset atıyor Windows açıldıgında ise sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı dıyor.Belki fanlar toz dan çalışmıyordur diye fanların hepsini temizledim hepsi çalısıyor . Dikkatimi çeken bir şey ise ekran kartımın üstüne yapışık bir fan olmaması (ama daha önceleride yoktu fakat oyunları tıkır tıkır oynuyordum)acaba fan mı taktırayım .Everest programından ısıları kontrol ettım
  CPU #1 oyundayken 67 oyunda değilken 55 derece
  CPU oyundayken 58 oyunda değilken 50
  Anakart oyundayken 36 değilken 34
  ekran kartını everestten ölçemedim ama kasayı açıp ellediğimde ekran kartı neredeyse elime yapışacaktı(çok sıcak Gülümseme)
  Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım edin .
Şimdiden teşekkür ederim.

Borga-x
04-04-2008, 15:32   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Ekran kartına uygun yenı bır fanlı sogutucu alabılırsın. www.firebal.net sitesine bır bak derim

Son Düzenleme: Borga-x ~ 04 Nisan 2008 15:32
Banned
04-04-2008, 15:43   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Hiç soğutucu sistemi olmayan ekran kartı görmedim.Fansız olabilir ayrı mesele.Bu sebeble ekran kartınızın üzerinde en azından soğutucu ızgara vardır.Onu söküp temizleyip TERMAL MACUNU MUTLAKA YENİLEYİN.Aynı işlemleri işlemci soğutucunuzada uygulamanız performansı artıracaktır.Ayrıca (sorununuzla alakası yok ama yinede) en az 15 günde bir  tüm disklerinizde disk birleştirmesi yapın.

Ekran kartınızı uzun süre daha kullanmayı düşünüyorsanız fanlı soğutucu sistem alarak yenileyebilirsiniz.Bir süre sonra değiştirmeyi düşünüyorsanız masraf etmek yerine alacağınız karta birikim olması daha iyidir.

goktug623
04-04-2008, 16:53   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

Görüşleriniz için teşekkür ederim
peki verdiğim ısı değerleri normal mi?

Son Düzenleme: goktug623 ~ 04 Nisan 2008 16:58
goktug623
22-04-2008, 15:03   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj
goktug623
Görüşleriniz için teşekkür ederim
peki verdiğim ısı değerleri normal mi?
Teşekkür ederim !

Osgn
25-04-2008, 00:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

Bilgisayarım'a Sağ tıkla>> Özellikler >> Gelişmiş >> Başlangıç ve Kurtarma "Ayarlar" >> Sistem Hatası'nda "Otomatik Olarak Yeniden Başlat" seçeneğini boşalt ardından oyuna gir ve "Mavi ekran" gelene kadar bekle. Gelen mavi ekrandaki bilgileri bi yere not et. Bu yazıdan sorunun hangi donanımdan olduğunu bulabilirsiniz...

teknodeha
26-04-2008, 01:31   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

işlemci için ısı değerlerin 80-90 derecceleri görmediğine göre işlemci tarafında herşey normal ekran kartının ısı değerlerini kontrol etmeni önerim ve mümkünse ekran kartına bir ilave fan ekle yada kasana daha büyük ve güçlü bir fan bağla kasadaki hava sirkilasyonunu artır

Sniper27
26-04-2008, 04:51   |  #8  
Yıllanmış Üye
217 mesaj

Öncelikle hangi oyunu oynarken reset attığınıda yazsaydın daha iyi olurdu. Gelelim senin sorununa; bu sorun ATI ekran kartı kullanan birçok kişinin başına gelmiştir veya gelecektir ( Oyun oynarken, film izlerken ).
Öncelikle http://ati.amd.com/support/driver.html   adresinden en güncel ATI driver ve Catalyst Control Center yazılımını indirmeni tavsiye ediyorum. Eski driverları kaldırıp önce yeni driver ı ardındanda Catalyst COntrol Center kur. Reset den sonra Catalyst Control Center ı çalıştır, Gelişmiş Denetim i seç. Burada 3D altında Daha Fazla Ayar bölümünden tüm seçenkleri işaretle ve uygulat. Böylelikle oyunlar için OpenGL desteğini açmış olursun. Her oyunda gerekmiyor ama bazı oyunlar burası açık değilse reset atabiliyor, CCC yüklü değilsede bu sorun yaşanabiliyor. Diğer bölümleri kendin ayarlayabilirsin PC nin gücüne göre.

goktug623
27-04-2008, 18:04   |  #9  
OP Taze Üye
4 mesaj
Sniper27
Öncelikle hangi oyunu oynarken reset attığınıda yazsaydın daha iyi olurdu. Gelelim senin sorununa; bu sorun ATI ekran kartı kullanan birçok kişinin başına gelmiştir veya gelecektir ( Oyun oynarken, film izlerken ).
Öncelikle http://ati.amd.com/support/driver.html   adresinden en güncel ATI driver ve Catalyst Control Center yazılımını indirmeni tavsiye ediyorum. Eski driverları kaldırıp önce yeni driver ı ardındanda Catalyst COntrol Center kur. Reset den sonra Catalyst Control Center ı çalıştır, Gelişmiş Denetim i seç. Burada 3D altında Daha Fazla Ayar bölümünden tüm seçenkleri işaretle ve uygulat. Böylelikle oyunlar için OpenGL desteğini açmış olursun. Her oyunda gerekmiyor ama bazı oyunlar burası açık değilse reset atabiliyor, CCC yüklü değilsede bu sorun yaşanabiliyor. Diğer bölümleri kendin ayarlayabilirsin PC nin gücüne göre.
Daha önceleri sorunsuz bir şekilde oynadığım Silkroad online ve Cabal onlıne da reset atıyor.En güncel ATI driver ve Catalyst Control Centerı her ay tazeliyorum.CCC de yüklü.Birde 3D altında Daha Fazla Ayar bölümünden tüm seçenkleri işaretle ve uygulat demişsin birde öyle deniyeyim yardımlarınız için çok saolun.