Merhaba arkadaşlar.
Arkadaşımla beraber axle geForce9600gt aldık. Ben çok memnunum ama arkadaşımın bilgisayar 1 saat (bazen 10dk) kadar sonra reset atıyormuş baktık ısınmada o kadar kritik değerde değil(70C civarı) acaba psu dan olabilir mi? BEnde glacial 550W var ve zaten pcie güç çıkışı var. O ise 300W lik psu ya bi ara kablo takıyor hhd cıkısına. O kablo ikili ama birini kullanıyor yani toplamda üç kablo ekran kartını besliyor. Acaba aynı sorunu yaşayan oldu mu Şimdiden soğolun cevaplar için...
reset
Çeşitli sorunlar olabilir ancak;
Güç kaynağı olası görünüyor en az 500 watt lı bir güç kaynağı ile desteklemeli arkadaşın,
Driverları güncelleştirmeli,
Isıları kontorl altında tutmalı gerekirse ek soğutma sağlamalı,
sonra sorun çıkarsa tüm sistem özelliklerini verirsiniz başka sorun çıkaran donanım varmı ozmn bakarız kolay gelisn
300 watt yeterli değil.
Elektrik yetersizliğinden 70 dereceye çıkması normal..
70 derecede üstünde bazen reset atması da olası...
Benim kart da 72 lere çıkıyor ama
Ozaman senin psu yu sök arkadaşının pc ye tak.Eğer resetleme yapmazsa sorun psu dadır.
Ayrıca ek bir bilgi veriyim ekran kartına taktığın o dönüştürü kablonun 2 tane güç çıkışı vardır sen onun 1 tanesini takarsan resetleme yada kitleme yapması normal geçenlerde geldi başıma 2 sini takman lazım.
Diyeceksinki 2 sini takamam çünkü başka giriş yok psu da ozaman psu nu değiştireceksin.
gergrBenim kart da 72 lere çıkıyorÖzür dilerim ya ekran kartımı ??Ekran kartı pek sorun yapmayabilir ekran kartı için ama 72 öle çokta iyi bir ısı değeri değil 85 lere kadar sorun yapcağını sanmıyorum..
ben işlemci sanmıştım çok pardon.. o yüzden 70 den sonra reset atması normal dedim..
Yok canım önemli değil
Benim de anlatmak istediğim buydu 2 girişi var ama birini kullanabiliyoruz ancak tamam sorun psu dan kesin...
Ek bilgi işine yaramış ozaman ama yinede tam emin olmak lazım bence sen arkadaşına bir iyilik yap kendi psu nu sök 2 gün kullansın seninkini problem psu danmı kesin emin olun.
Gerçi psu da olmasa bile sorun o psu yu değiştirmeni şiddetle öneririm.Makinanın 3 yıllık ömrü varsa 1 seneye düşürürsün.
sah1nOzaman senin psu yu sök arkadaşının pc ye tak.Eğer resetleme yapmazsa sorun psu dadır.Doğru söylüyor 2 güç çıkışınıda ekran kartına bağlamalısınız ısı artışına oda etken olur..
Ayrıca ek bir bilgi veriyim ekran kartına taktığın o dönüştürü kablonun 2 tane güç çıkışı vardır sen onun 1 tanesini takarsan resetleme yada kitleme yapması normal geçenlerde geldi başıma 2 sini takman lazım.
Diyeceksinki 2 sini takamam çünkü başka giriş yok psu da ozaman psu nu değiştireceksin.
ibrahim7892allahalla.bende aynı ekran kartında 350 watt kullanıyorum henüz bir sorun almadım.sağlam bir 350 ise sorun olmayabilir eğer sıradan bir 350 ise gerçek çıkışı 350 değildir
sorun vermemesi normal fakat emin olun daha iyi bir PSU da daha verimli çalışır.