şimdi arkadaşım resimleri kullanıcı mı seçecek yoksa sen mi belirleyeceksin. onu bilemiyorum ama ben iki senaryoyu da yazayım(vb2005 için).
ilk durum kullanıcı seçimine bağlı;
Bir adet OpenDialog ekle, Sonra formuna bir de imageList ekle (yazıldığı gibi arayabilirsin components penceresinde) En son olarak resimleri göstermek için bir de PictureBox ekle Ekleyeceklerin bu kadar. Şimdi OpenDialog'un properties penceresinde MultiSelect (veya MultiSelectSupport) seçeneğini True yap Daha sonra bir döngüyle (en iyisi for...next) OpenDialog ile seçilen bütün dosyaları tek tek imegaList'e ekle Bundan sonra PictureBox'un properties penceresine gel, ImageList değerinin yanındaki boşluğa çift tıkla (o zaten otomatik olarak imageList (eklediğimiz component) olacak) Şimdi ise döngü kodunun hemen altına "PictureBox.Image=imageList.Items(0)" yaz; bu kullanıcı seçimlerini yaptıktan sonra hemen ilk seçtiği resmi göstermesini sağlayacaktır Daha sonra sağa-sola gezinmek için iki buton ekle (biri sağ, biri de sol için) Sola basınca (bir geriye gitmak için) "PictureBox.Image=imageList.Items(seçili_item - 1)" yaz Sağ tuşuna basınca da "PictureBox.Image=imageList.Items(seçili_item + 1)" yazİkinci durum; programda tanımlanan resimleri gösterme
Burada ise eklemen gerekenler
sadece bir adet PictureBox iki tane de buton Bu kadar. Ama unutmaman gereken bir şey var o da imageList'te item sıralaması 0 tabanlıdır. Yani sen 3 tane eleman eklersen (1,2,3) o sana ben de kayıtlı eleman sayısı (count) 2 yazar. Çünkü o eklediklerini (0,1,2) olarak algılar. Kolay gelsin.