jpeg resimleri açamıyorum arkadaşlar ne yapabilirim ? win 7 ultimate 64 bit
Resimleri açamıyorum lütfen yardım
Resimleri paint, photoshop gibi düzenleyicilerde açmayı denediniz mi ? Eğer orada açılıyorsa farklı bir sorun var demektir resimleri oradan farklı kaydet yaparak açmaya çalışın. Eğer yoksa dosyaların uzantısı değişmiş olabilir. Siz kontrol ettiniz mi peki dosya uzantılarını ?
paint photoshop irfanview aklınıza gelebilecek hatta aklınıza gelmiyen programları bile denedim ama açmıyor birde ; mesela feysden bir resim kaydediyorum açıyor sorunsuz.. ama yeniden başlattığımda yukarıdaki hatayı veriyor bazı resımlerde ise herşey birbirine giriyor uzantıları değişmemiş aynı durumda
http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
burdan faststone image wiev diye bir program var bunu bi dene eğer açmazsa sorunun direk nedeninin ne olduğunu anlayabilmem için senden video veya resim isteyeceğim.
Disk dosya sisteminiz çökmüş ve Kullanılabilir Yapı üzerinde hataya uğruyor.
Bu sorunun benzeri olan MP3 açılış hatası yaşamıştı sorunu formatla çözmek zorunda kaldık.
Sorunun detayı şu şekil:
Dosya sistemini yöneten uygulama tek değil. Asıl dosya harita sisteminin adı NTFS yada FAT olsada bu dosya sys lerine farklı SYS lerde destek sağlar Örneğin jpg.sys -jpeg.sys basit tabanlı göstericidir ama amacı anakart üzerindeki JPG yazılımlı aygıtın sistemini çizerek resmin ekranda görülmesini sağlamaktır.
Gördüğünüz gibi DLL EXE yada MSİ gibi bir yapı açmıyor sadece açılmasına yardım ediyor.
Sorununuzda bu şekil durumsal dosya çökemsi olabilir.
Bu durumlarda ilgili sys ler dosya sistemine yazılım yaparken dosya sistemi günlüklerine dosyanın kaydı ile ilgili bilgiyi kaydetmiyor böylece dosyanın üzeri yazılmaya açık halde kalır.
Konu ile küçük bir araştırma yaptım.
Sorunun Hakkında bir kaç virüs tipi buldum ancak virüsler solucan ve virüs koruyuculara yakalanıyor.
Sorunun dediğim gibi bölgesel bir çökmeden kaynaklanıyor olabilir.
tüm resimlerin silincek değil ama bazıları silinebilir.
Sadece facebooktan indirdiğin resimlerin adını değişik kaydetmeyi dene bakalım belki sorunun tarayıcı bellek kalıntısı silen bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir.