kurulum dvd eng yapmak için gerçi yüklendikten sonra deyiştire biliyorsunuz amakurulum sadece japonca oyunu sonradan ingilizce yapabiliyorsunuz bunlara uğraşmaya gerek yok zaten kurulum gayet basit...
Open your Resident Evil 5 image with UltraISO. (If you have a physical copy, i suggest you burn an image with a tool such as ImgBurn)
Browse for the file setup.ini. Open it with a text editor.
Now look for the text below [Languages] String. It should look something similar to:
[Languages]
count=9
default=411
Change the default value to 409. Altered [Languages] String should now look like:
[Languages]
count=9
default=409
Save the ISO image with UltraISO (or whatever utility you used). Mount and install the game using modified image.
ultra isoyla iso açın setup.ini bulup notpedle açın [Languages] altındaki default=411 bulun bunu default=409 olarak deyiştirin kaydedin isoyu da kaydedin deneyin eng alacak yapmadan önce iso yedeğini alın nolur nolmaz.
Resindent EviL 5 (-OYUNDAN GÖRÜNTÜLER-)
arkadaşlar hiç zor deil oyunu kurun ...
launcher yani oyunun exe dosyasını açtığınızda 1 ekran geliyor sol üstte dil seçeneğini rahatça değiştirebiliosnuz..
Kodlarla uğraşmaya gerek yok!!
Oyunu denedim sonunda. 3 chapter bitirdim.Bu tip oyunları gamepadde oynamayı herzaman sevmişimdir ancak analog kontrollerinde bazı sorunlar yaşadığım için klavyede ve mausla geçtim bu chapterları.
Oyun :
puanlarını istiyor.Benim sistem puanım 5,5 ve oyunu dx10 açıkken ful detayda 45fps civarında rahatça oynuyorum.Aslında bu puanlarada fazla aldırış etmemek gerek.Birazcık yön göstersin diye koydum.
Oyunda bir bayan bir partnerimiz var ve oyunun hemen her noktasında bize yardım ediyor.Ölmek üzereyken toparlanmamızı sağlıyor, mermizim bittiğinde onda varsa bize veriyor, can spreyleri sıkıyor,açmakta zorlandığımız kapılarda bir tekmede o vuruyor,üstümüze atlayan zombileri tek tek indiriyor.İşlevi oldukça fazla yani.Neden mi? Çünkü oyunda co-op desteği var, ve 2li ilişkiler oyunda ön planda.örneğin, biraz öncede bahsettiğim gibi bazı kapılar partnerimiz olmadan açılmıyor.Kapının dibinde hazır vaziyette bekliyoruz ve aynı anda birer tekme sallayıp açıyoruz bazı kapıları.Bu sadece bir örnek.
Mesela bu bölümde de, mini bir boss sıkıştırıyordu sürekli ve partnerimiz sayesinde boss un küllerini kavanova tıkıp okyanusa attık.
Oynanış dediğim gibi, game pad ile zevkli.Ben oyunu kolay seviyeyi hiç sevmediğimden,normal zorluk seviyesinde açtım ve bayağı zevk aldım.Sizede tavsiyem normal ya da hard seviye olacaktır.(Tabii oyunda cephanemize çok dikkat etmemiz gerek.Bazen öyle anlarda tükeniyorki, tek çare o alandan topuklamak olabiliyor)Özellikle klavye mause ile oynanıyorsa hard seviyede zevk alınır bu oyundan.Çünkü biz bilgisayar kullanıcıları, game pad ile hedef almakta zorlanabiliyoruz.En azından ben öyleyim.PC kullanıcıları demişken , oyun Games for Windows Live desteği sağlıyor ve yine offline üyelikle kayıt edilebiliyor.Co-op mod içinse online olan ücretli üyelik gerekli.
Bu arada oyun bariz şekilde X-BOX için yapılmış ancak,pc de de hiçbir sorun çıkmıyor.En azından ilk 3 chapterda öyleydi:)
Oyunun ilk anlarında pistol ile başıyoruz.Silahlar upgrade edilebiliyor.Kapasitesi,şarjör değiştirme hızı,vuruş gücü vs geliştirilebiliyor.Oyunda gezerken topladığımız paralarla silahlarımızı bu şekilde geliştiriyor yada pombalı tüfek gibi başka silahlar alabiliyoruz.Silah kullanımlarında çevre etkenlerini bolca kullanmak gerek.Patlayıcı bidonlar , gaz tüpleri işimizi bayağı kolaylaştırıyor.Yanan zombileride uzaktan öylece seyretmek eğlenceli olabiliyor.Bu arada toplanan para partnerle ortak kullanılıyor:) Yolsuzluğun olmadığı bir dünya var yani:)
Fazlada uzatmadan azcık yapay zekadan bahsediyim.Anladığım kadarıyla oyunda zombiler sandığımız kadar aptal değil.En azından merdivenle biryere tırmandığımızda, onlarda tırmanma zahmetinde bulunuyor.Ancak biraz yavaş olduklarından tırmanırken onları avlayabiliyoruz.(Biraz öncede söylediğim gibi bu noktalarda cephaneye dikkat).Ayrıca zombilerimiz liderlerinden emirler de alabiliyor.her nekadar bu emirler "hücuuuumm" komutlarının ötesine gidemesede.
Oyunda görevlerimiz,haritada sarı noktalarla belirleniyor.Ancak bazen hemen o noktalara gidemeyebiliyoruz.Mesela bir kapıdan geçmek lazım ancak kilitli olduğunu öğrenince anahtarı bulmak bize düşüyor.Oyun bu tip yerlerde yaratıcılığını yitiriyor zaten.Umarım ki ilerleyen bölümlerde, biraz daha orjinal görevler çıkar karşımıza :) <
Daha ayrıntılı yazardım ama gerek duymadım.Oyun hakkında birazcık fikir arayan arkadaşlara yardımcı olmuşumdur umarım.Bu tip incelemelerin ayrıntılarını bloguma koymayı düşünüyorum ama bakalım:)
Herekse iyi oyunlar.Ha bu arada, oyunu sadece olgun arkadaşlar oynayabilir :)
İyi Oyunlar
valla 4. oyunun sonunu getirmiştim ve çok zevk almıştım bunuda oynayacağım grafikler süper duruyor en kısa zamanda almalı bu oyunu
Bu grafikler gercekten full mü?? İşte klasik pc grafigi gene detaylarda büyük bir bozukluk var karakterden tutun her yerde [Cizimlerde Cizgi Cizgi]=Dış kaplamalar yapmışlar... consoldaki grafikten sonra bu grafik cok garip geldi ...Resimdeki shevanın tipine bakıyorum göz kaş birbirine girmiş... Renkler cok cıvıl cıvıl ve görüntü bozuk..Bence bu full grafik degil yada daha iyi bir ekran kartıyla daha iyi grafik alınabilir...Grafikler pc ye göre güzel ama Next Gen grafikgi degildir... Birde burdaki resme üstüne tıklayarak bakın..[xbox Grafigidir..]
ben o hortlakları demedim,ordaki bı kız vardı fotoda,o bizim adama bakıyodu gibi ama suratı çok düzdü,pek insancıl durmuyodu mimik falan yoktu suratında..Aynen oyle.. İşte günümüzün en iyi oyun grafiklerinden birini sunan Resident evil 5 artık pc yede cıkmasından sonra konsollarla olan grafik farkını göstermış oldu Ama bu grafikler full ise eger...
Aynen oyle.. İşte günümüzün en iyi oyun grafiklerinden birini sunan Resident evil 5 artık pc yede cıkmasından sonra konsollarla olan grafik farkını göstermış oldu Ama bu grafikler full ise eger...Neden her yorumunuzda pc-konsol karşılaştırması yapıyorsunuz?Defalarca söylediniz zaten konsol a daha düşkün oldugunuzu.Kimseye birşey kanıtlamak durumunda degilsiniz.İsteyen istedigini oynar bu sizi çok ilgilendirmemeli.Ben sizin bu karşılaştırmaları yapmanızdan rahatsız oluyorum artık.Her oyunda bir tartışma çıkartıyorsunuz.Pc ile bi alıp veremediginz var heralde :).Bırakın herkes istedigi şekilde oynasın oyununu.Durup durup aynı şeyleri soylemenin bi getirisi yok.
Neden her yorumunuzda pc-konsol karşılaştırması yapıyorsunuz?Defalarca söylediniz zaten konsol a daha düşkün oldugunuzu.Kimseye birşey kanıtlamak durumunda degilsiniz.İsteyen istedigini oynar bu sizi çok ilgilendirmemeli.Ben sizin bu karşılaştırmaları yapmanızdan rahatsız oluyorum artık.Her oyunda bir tartışma çıkartıyorsunuz.Pc ile bi alıp veremediginz var heralde :).Bırakın herkes istedigi şekilde oynasın oyununu.Durup durup aynı şeyleri soylemenin bi getirisi yok.
Herkez istedigini oynar ona kimin lafı var... PC de oynamayın diğen kim.... İstenen platformda oynanır orası benı alakadar etmez.. Bu bir karsılaştırmadır.. Kimsede buna karışamaz...Burası bir forumdur... Tartışmayıpta ne yapıcaz..? Burda sadece kıyaslama yapılıyor...PC de kötü demek pc de oynamayın demek degildir..Ben kendi sahsi görüşlerimi belirtiyorum....Oyun bölüünde pc-konsol karsılaştıması her yorumumda olabilir...Gidip diger bölümlerdede bunu kıyaslasam ozaman haklısın derim...Sonuçta oyun bölümü....Son Düzenleme: Dioxid ~ 16 Eylül 2009 16:07
İyide sen her mesajında aynı şeyleri söyleyip duruyorsun.Sürekli aynı tartışmayı açmanın ne anlamı var?Seni mutlu ediyor heralde.Neyse keyfin ne istiyorsa onu yap.Ben tartışma olsun diye soylemedim... Sadece bir yorumdur benım kendi yorumum budur.. Bunu neden tartışması sorun olsunki..Tarşılacaktır tabikide...Bu oyun benım görüşüme göre daha iyidir diger platformlarda ... baska oyun pc de iyidir..
Hayatımda oynadığım crysis'den sonraki en zevkli en macera dolu oyun herkese tavsiyemdir (:
he bu arada ipucu vereyim elinde ağaç kesme makinasıyla gelen adamlar çıkacaktır karşınıza zannetmeyinki 1 jarjör yetecek xD üzerinizdeki bütün mermileri boşaltsanız bile anca yetiyor onları öldürmenin yolu elinizde mutlaka mayın olması lazım rahat o adama 6-7 tane mayın gidiyor ona göre he ben yok mermiyle öldürücem diyorsanız o aleti bi müddet sonunda boğazınızdan kafanızı kopartırken görürsünüz 2 adamımıda öyle öldürdü şerefsiz xD dediğimi yaparsanız kolayca ölür.....
Süper Ötesi bir Serisi Olan Oyununda 5 i Böle Olur Tabi :) 4 ünü Oynayınca Gece Evden Çıkamaz Olmuştum Bakalım Bunu Oynarsam Nolurum Artık Tuvalete de Gidemem :Dün gece sahurda oynadım sesi biraz açmıştım 4+1 var biranda biyerden bi zombi geldi üstüme saldırdı gecenin o saatinde o sesin bir anda çıkması öyle bi ürküttüki beni xD oynadıkça oynayasım geliyo dediğin gibi oyunu yükleyeli 4 gün filan oldu sokağa hiç çıkmadım full evdeyim xD
cok guzel olmuş sen onu kulaklıkla oynucaktın yermisin yemezmisin 3 sene yatamzdın :D
Hayatımda oynadığım crysis'den sonraki en zevkli en macera dolu oyun herkese tavsiyemdir (:hayır, ben mermi ile öldürdüm:)üstelik mayınım falanda yoktu.Şöyleki,
he bu arada ipucu vereyim elinde ağaç kesme makinasıyla gelen adamlar çıkacaktır karşınıza zannetmeyinki 1 jarjör yetecek xD üzerinizdeki bütün mermileri boşaltsanız bile anca yetiyor onları öldürmenin yolu elinizde mutlaka mayın olması lazım rahat o adama 6-7 tane mayın gidiyor ona göre he ben yok mermiyle öldürücem diyorsanız o aleti bi müddet sonunda boğazınızdan kafanızı kopartırken görürsünüz 2 adamımıda öyle öldürdü şerefsiz xD dediğimi yaparsanız kolayca ölür.....
Adamın geldiği noktalarda büyükj bir ihtimalle patlayıcı variller oluyor.Üstelik öyle güzel dizilmişlerki sırayla patlatası geliyor insanın:) Adam varile yaklaşınca tek mermi varile sıkın patlasın.Adam afallıyor.O sırada gidin yanına bitane tekme patlatın.Sonra kaçın.aynı şeyi2 3 defa yapın adam ölüyor zaten:) Böylelikle en fazla 5 mermi ile öldürebiliyoruz.söyledğim normal zorluk seviyesinde.
hayır, ben mermi ile öldürdüm:)üstelik mayınım falanda yoktu.Şöyleki,sen birazdaha oyunda ilerlede görücem seni 5 mermiyle ölüyormu bakalım üstüne 2 tane elinde makinayla gelirlerse görürsün o 2 tanenin olduğu bölümdede ne patlayan varil var nede varillerin içinde bomba :)))
Adamın geldiği noktalarda büyükj bir ihtimalle patlayıcı variller oluyor.Üstelik öyle güzel dizilmişlerki sırayla patlatası geliyor insanın:) Adam varile yaklaşınca tek mermi varile sıkın patlasın.Adam afallıyor.O sırada gidin yanına bitane tekme patlatın.Sonra kaçın.aynı şeyi2 3 defa yapın adam ölüyor zaten:) Böylelikle en fazla 5 mermi ile öldürebiliyoruz.söyledğim normal zorluk seviyesinde.