Resindent EviL 5 (-OYUNDAN GÖRÜNTÜLER-)

Dioxid
18-09-2009, 14:37   |  #51  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
334 mesaj
Alıntı: by.Kayhan58  
Hayatımda oynadığım crysis'den sonraki en zevkli en macera dolu oyun herkese tavsiyemdir (:
he bu arada ipucu vereyim elinde ağaç kesme makinasıyla gelen adamlar çıkacaktır karşınıza zannetmeyinki 1 jarjör yetecek xD üzerinizdeki bütün mermileri boşaltsanız bile anca yetiyor onları öldürmenin yolu elinizde mutlaka mayın olması lazım rahat o adama 6-7 tane mayın gidiyor ona göre he ben yok mermiyle öldürücem diyorsanız o aleti bi müddet sonunda boğazınızdan kafanızı kopartırken görürsünüz 2 adamımıda öyle öldürdü şerefsiz xD dediğimi yaparsanız kolayca ölür.....

Mayınmı .... Hahahhah ne mayını Mayını almanıza hiç gerek yok..:S boş bir tavsiye olmuş :D
                                           [Dediklerimi yaparsanız mayına fln gerek kalmaz.. yapamayanlar için mayın kolay bir yontem olabilir...]

Testereli karakter yanınıza gelince [gözüne] [bir mermi] sıktıgınız zaman gözünü tutmaya baslıyor ve o sırada 5 sanıyeden fazla surede size bir sey yapamıyor...Sizde bunu degerlendirerek yanına gidin ve kroşeyi yapıştırın... boyle 4,5 kereden fazla yapın ölüp gidiyor.. bacagına yada kafası harif bölümlerine mermi bosaltırsanız zararlı çıkarsınız....Fazla heyecan yapmayın ve konsantire olun...xD

|-|     İyi oyunlar...  |-|

Son Düzenleme: Dioxid ~ 18 Eylül 2009 14:39
alien_fx
18-09-2009, 14:42   |  #52  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

:D

Kapalı Hesap (90304)
18-09-2009, 15:40   |  #53  
Kapalı Hesap
646 mesaj

eee
müthiş bir oyun 

by.Kayhan58
18-09-2009, 17:50   |  #54  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj
Alıntı: xf55  
eee
müthiş bir oyun 

eeee daha ne duruyorsun sende indir xp

Furkan_19
19-09-2009, 21:00   |  #55  
Yeni Üye
34 mesaj

çok gerçekçi teşekürler

_hEro
19-09-2009, 21:05   |  #56  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Vidyolarda ekran simsiyah yahu:( birdek xbox ın tuşları görünüor.Tühya.Tekrar kurayım belki düzelir.)

kadir1903
19-09-2009, 23:24   |  #57  
Yeni Üye
34 mesaj

oyunu almayı bende düşünüyorum batman,ac, gibi aksiyon oyunlarını seviyorum sizce nasıl bi oyun yorum alabilirmiyim

_hEro
19-09-2009, 23:51   |  #58  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Sayfaları inceleyin lütfen.Sayfa 3, kendimden alıntı.Umarım yardımcı olur.

Alıntı: _hEro  
Oyunu denedim sonunda. 3 chapter bitirdim.Bu tip oyunları gamepadde oynamayı herzaman sevmişimdir ancak analog kontrollerinde bazı sorunlar yaşadığım için klavyede ve mausla geçtim bu chapterları.

Oyun :

puanlarını istiyor.Benim sistem puanım 5,5 ve oyunu dx10 açıkken ful detayda  45fps civarında rahatça oynuyorum.Aslında bu puanlarada fazla aldırış etmemek gerek.Birazcık yön göstersin diye koydum.

Oyunda bir bayan bir partnerimiz var ve oyunun hemen her noktasında bize yardım ediyor.Ölmek üzereyken toparlanmamızı sağlıyor, mermizim bittiğinde onda varsa bize veriyor, can spreyleri sıkıyor,açmakta zorlandığımız kapılarda bir tekmede o vuruyor,üstümüze atlayan zombileri tek tek indiriyor.İşlevi oldukça fazla yani.Neden mi? Çünkü oyunda co-op desteği var, ve 2li ilişkiler oyunda ön planda.örneğin, biraz öncede bahsettiğim gibi bazı kapılar partnerimiz olmadan açılmıyor.Kapının dibinde hazır vaziyette bekliyoruz ve aynı anda birer tekme sallayıp açıyoruz bazı kapıları.Bu sadece bir örnek.<

Mesela bu bölümde de, mini bir boss sıkıştırıyordu sürekli ve partnerimiz sayesinde boss un küllerini kavanova tıkıp okyanusa attık.
Oynanış dediğim gibi, game pad ile zevkli.Ben oyunu kolay seviyeyi hiç sevmediğimden,normal zorluk seviyesinde açtım ve bayağı zevk aldım.Sizede tavsiyem normal ya da hard seviye olacaktır.(Tabii oyunda cephanemize çok dikkat etmemiz gerek.Bazen öyle anlarda tükeniyorki, tek çare o alandan topuklamak olabiliyor)Özellikle klavye mause ile oynanıyorsa hard seviyede zevk alınır bu oyundan.Çünkü biz  bilgisayar kullanıcıları, game pad ile hedef almakta zorlanabiliyoruz.En azından ben öyleyim.PC kullanıcıları demişken , oyun Games for Windows Live desteği sağlıyor ve yine offline üyelikle kayıt edilebiliyor.Co-op mod içinse online olan ücretli üyelik gerekli.
Bu arada oyun bariz şekilde X-BOX için yapılmış ancak,pc de de hiçbir sorun çıkmıyor.En azından ilk 3 chapterda öyleydi:)
Oyunun ilk anlarında pistol ile başıyoruz.Silahlar upgrade edilebiliyor.Kapasitesi,şarjör değiştirme hızı,vuruş gücü vs geliştirilebiliyor.Oyunda gezerken topladığımız paralarla silahlarımızı bu şekilde geliştiriyor yada pombalı tüfek gibi başka silahlar alabiliyoruz.Silah kullanımlarında çevre etkenlerini bolca kullanmak gerek.Patlayıcı bidonlar , gaz tüpleri işimizi bayağı kolaylaştırıyor.Yanan zombileride uzaktan öylece seyretmek eğlenceli olabiliyor.Bu arada toplanan para partnerle ortak kullanılıyor:) Yolsuzluğun olmadığı bir dünya var yani:)

Fazlada uzatmadan azcık yapay zekadan bahsediyim.Anladığım kadarıyla oyunda zombiler sandığımız kadar aptal değil.En azından merdivenle biryere tırmandığımızda, onlarda tırmanma zahmetinde bulunuyor.Ancak biraz yavaş olduklarından tırmanırken onları avlayabiliyoruz.(Biraz öncede söylediğim gibi bu noktalarda cephaneye dikkat).Ayrıca zombilerimiz liderlerinden emirler de alabiliyor.her nekadar bu emirler "hücuuuumm" komutlarının ötesine gidemesede.
Oyunda görevlerimiz,haritada sarı noktalarla belirleniyor.Ancak bazen hemen o noktalara gidemeyebiliyoruz.Mesela bir kapıdan geçmek lazım ancak kilitli olduğunu öğrenince anahtarı bulmak bize düşüyor.Oyun bu tip yerlerde yaratıcılığını yitiriyor zaten.Umarım ki ilerleyen bölümlerde, biraz daha orjinal görevler çıkar karşımıza :) <

Daha ayrıntılı yazardım ama gerek duymadım.Oyun hakkında birazcık fikir arayan arkadaşlara yardımcı olmuşumdur umarım.Bu tip incelemelerin ayrıntılarını bloguma koymayı düşünüyorum ama bakalım:) 
Herekse iyi oyunlar.Ha bu arada, oyunu sadece olgun arkadaşlar oynayabilir :)

İyi

kadir1903
20-09-2009, 00:00   |  #59  
Yeni Üye
34 mesaj

hero incelemen için çok teşekkürler bilgi sahibi oldum

_hEro
20-09-2009, 00:27   |  #60  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Rica ederim, başka oyunlar için daha ayrıntılılarını hazırlamayı düşünüyorumya bakalım...Gerek olurmu bilemedim.

matrax-38
20-09-2009, 01:02   |  #61  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
746 mesaj

Oyunun tek kötü tarafı vurduğunuz adamların cesetleri eriyip gidiyo en sevmediğim ve en dikkat ettiğim şeydir bu bırak vurduğumuz adamlar kalsın orda değilmi ama?

by.Kayhan58
20-09-2009, 09:13   |  #62  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj
Alıntı: matrax-38  
Oyunun tek kötü tarafı vurduğunuz adamların cesetleri eriyip gidiyo en sevmediğim ve en dikkat ettiğim şeydir bu bırak vurduğumuz adamlar kalsın orda değilmi ama?
Dostum öldürdüğün adamlar zombi yaratık öyle kaybolup gitmesi çok normal ayrı bi hava katmış bence zaten senin dediğin gibi olsaydı hiç güzel olmazdı emin oL ;)

Usbehci
20-09-2009, 10:47   |  #63  
Usbehci avatarı
Yıllanmış Üye
331 mesaj

Bu oyunda adamlara istediğimiz zaman tekme tokat dalamıyormuyuz? İlla ki zombilerin zayıf bir anımı yakalanmalı? Ayrıca oyun hiç beklediğim gibi çıkmadı.Çok baş döndürücü.Pek memnun kalmadım...

by.Kayhan58
20-09-2009, 11:30   |  #64  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj
Alıntı: Usbehci  
Bu oyunda adamlara istediğimiz zaman tekme tokat dalamıyormuyuz? İlla ki zombilerin zayıf bir anımı yakalanmalı? Ayrıca oyun hiç beklediğim gibi çıkmadı.Çok baş döndürücü.Pek memnun kalmadım...
istediğin an tekme tokat dalnmıyor diye biliyorum oyunun son bölümündeyim bu zamana kadar isteyerek adam dövemedim ne yazikki :D ama arada yumruk ve tekme atabiliyorsun tabi devamlı değil zayıf anlarını yakaladıkça baş döndürücü derken neyi kastettin oynanışı kamera açısınımı demek istedin ?

Usbehci
20-09-2009, 11:36   |  #65  
Usbehci avatarı
Yıllanmış Üye
331 mesaj

Evet oynayış ve kamera konumlandırmalarını pek beğenmedim.Cephane galiba sorun olacak önüme gelen zombiye falçatayla girişiyorum bu seferde arkamdan,sağdan soldan saldırıyorlar.Alışmam biraz zaman alıcak gibi.Zaten gamepad ile hiç oynayamadım :D

by.Kayhan58
20-09-2009, 11:38   |  #66  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj

gamepad le hayatta oynanmıyor (: zamanla alışıyorsun merak etme bende başlarda çok ölmüştüm ilerledikçe kontrolü dahada iyi yapıyorsun...Evet aslında kontrolleri kamera açısını dahada iyi yapabilirlerdi

BeyazLotus
20-09-2009, 20:29   |  #67  
BeyazLotus avatarı
Yıllanmış Üye
180 mesaj

Arkadaşlar ben bu oyunun son BOSS savaşına kadar geldim ve bi ara verdim :) Size şunları söylemek istiyorum. İlk 2 Chapterda pek bi keyif alamamıştım. Çevre ve görevler sıkıcıydı.Birde sadece tabancam olması da etki etti buna. Ama 3. chapterdan sonra pompalıyı alıyorsunuz :) Pomplaı bütün oyunlarda ve filmlerde zombileri öldürmede en etkili yöntem olarak gösteriliyor zaten. Eğer partnerinize bir MP5 verirseniz iyi olur. Çünkü siz pompalı ile kısa mesafeden gelen büyük zombilere karşı katliam yaparken, partneriniz MP5 ile uzak mesafden bize ok, silah atan zombileri vurur. Çok iyi bir taktik.
Birde oyunun senaryosu çok iyi yapılmış. Gerçekten yapan adamlar çok uğraşmış. ÖZellikle 3.chapterdan sonra senaryo çok sürüklüyor. Bi bölümde karşımıza Prince of Persia: The Two Thrones oyunundaki büyük devin aynısından çıkıyor. Diğer bölümde biz bir gemideyken muazzam derecede büyük bir canavar-ahtapot- zombi karışımı bişey ile karşılaşıyoruz. VE daha fazlasıda var. Gerçekten bu saydıklarım son bölümlerde çıkacak olanların yanında bir hiç :)
Son olarak oyunu oynacak olanlara bir tavsiyem. Bölüm sonlarında gelen büyük boss'larla savaşı kazanmak için en kısa yol şu: Oyuna girmeden önce bir adet RPG satın alın. sonra Boss ile karşılaştığınız zaman boss'un dikkati parnerinize yöneldiği bir anda siz RPG'yi çıkarıp boss'un zayıf noktasına verin kutsalı :) Tek füze ve iş biter.
Ama oyunun en sonunda çıkacak olan ışınlanan adamda işe yaramıyor. Adam RPG füzesini havada kapıyor. Fakat onada çözüm buldum. Adam füzeyi hvada 5-6 sn tutuyor. İlk önce RPG ile bir füze atın, adam havada onu tutarken Grenade Launcherı çıkarın (((Grenade Launcer oyunda en sevdiğim silah. Parça tesirli mermileri kullandığınız zaman katliam çıkıyor. ÖZellikle son bölümlerde 4-5 tane bir arada gelen kurbağa benzeri zombilerde Grenade Launcherı kullanın. MAkinalılar onları öldürmeye yetmez. Pompalı yeter ama yinede zorlanabilirsiniz. Grenade Launcher ile bir katliam yapabilirsiniz heheheeeee... Zombilere ölüm)). Adamın üstüne parça tesirli yada nitrojenli bomba atmaya başlayın. Bakın nasılda katliam oluyor. Ama yinede tekte gitmiyor bu boss. baya bi uğraştırdı beni :(

emrahtosunnn
21-09-2009, 14:01   |  #68  
Yeni Üye
23 mesaj

arkadaslar bende agp 1650 atı ekran kartı var 512 128 bıt ekran kartı var resıdent evılı kaldırırmı oyunu yukledım tam oyuna baslıycam hata verdı

by.Kayhan58
21-09-2009, 17:56   |  #69  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
549 mesaj
Alıntı: emrahtosunnn  
arkadaslar bende agp 1650 atı ekran kartı var 512 128 bıt ekran kartı var resıdent evılı kaldırırmı oyunu yukledım tam oyuna baslıycam hata verdı
hiç sanmıyorum kaldıracağını en düşük x1800 istiyor diye biliyorum zaten kaldırsa bile o oyundan hiçbir tat alamazsın ;)

_hEro
05-10-2009, 21:47   |  #70  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Jiil'i kurtarmak benim için bir şereftiKahkaha

Sanırım son bölümdeyim.

Oyunu oynamayan arkadaşlar mutlaka oynasın..Grafikler çok güzel.Sesler mükemmel.Şiddetle tavsiye ediyorum.Özellikle game pad ile oynanmalıBeğendim
Düzenleme :

Son Düzenleme: _hEro ~ 06 Ekim 2009 03:09