Resmi açıklama geldi, XP desteği devam ediyor

CHIP Online
25-06-2008, 20:31   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yılan hikayesi sona erdi: Microsoft Windows XP desteğini sürdüreceğini resmi olarak açıkladı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Resm ... am-ediyor_7488.html

Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri

Microsoft, Windows XP desteğinin 2014 yılına kadar uzatıldığını müşterilerine resmen açıkladı.

Vista'nın Windows XP kadar iyi bir satış hızını yakalayamamış olması ve Microsoft'un beklentilerini karşılamaması Windows XP'nin ömrünü uzattı. Özellikle daha az bellek ve performans veren küçük notebook pazarında yaşanan patlama, Windows XP gibi bu donanımlara daha uygun bir işletim sistemine bir süre daha ihtiyaç duyulacağını gösteriyor.  

30 Haziran tarihinden sonra Windows XP satılmayacak, ancak yine de çeşitli ayak oyunları ile Windows XP yüklü makineler satabilecek olan donanım üreticilerinin sattıkları makinelerdeki Windows XP işletim sistemlerine Microsoft tarafından 2014 yılına kadar destek verilecek.

Microsoft'tan yapılan açıklama şu şekilde:
"Geçtiğimiz yıl donanım iş ortaklarımız ile Windows Vista hakkında çok fazla aşama kat ettik. Windows Vista işletim sistemleri dünyasında ileriye doğru atılmış çok önemli bir adımdır, ancak müşterilerimizden gelen yorumlar var olan donanım bileşenlerini kullanmaya devam etmek istediklerini açıkça ortaya koyuyor. Bu aşamada Windows XP destek süresi de uzatılmıştır."

Tüm konu: Resmi açıklama geldi, XP desteği devam ediyor

Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: 2014 yılına kadar ortada Windows XP kullanıcısı kalır mı?

Netwampiri
25-06-2008, 18:17   |  #2  
Netwampiri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
252 mesaj

tabiki kalmaz 2014 te bize vista bile yetmeyecekki..

Forza Bjk
25-06-2008, 21:42   |  #3  
Üye
86 mesaj

Bilemiyorum.Ama konuya bilgisayar sektöründeki gelişmelere,bilgisayar fiyatlarına ve en önemlisi kullanıcıların bilgisine bakılarak yorum yapılabilir.XP vistadan daha basit her kesime göre.Ayrıca bilgisayar sektöründeki gelişim ram fiyatlarını etkiler.YAni 2014 yılında 4 gb ram normal karşılanırsa ki öyle düşünüyorum vistaya geçiş artar.Diğer yönden işletim sistemi fanatikleri olabiliyor.Şu an windows 98 ve 2000 kullanıcılarıı var.Asla bitmez xpciler fakat vista işletim sistemine uygun oyun yapılırsa ve xp desteksiz hale gelirse.Gerek yasal gerek yasadışı yöntemlerden vistaya geçiş olur.

SaGoPa KaJMeR.
26-06-2008, 02:19   |  #4  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
2,547 mesaj

Tabiki Kalmaz.Zaten  Kesindi Microsoft'un Xpden  Destegini Bırakmayacıgı. Tam Daha Vista  tazeyken Cok Şikayetleri Varken Xp'den Elini Ayagını Cekmekmi Microsoft'un

:))))))

Son Düzenleme: SaGoPa KaJMeR. ~ 26 Haziran 2008 02:22
Berat Kaçar
26-06-2008, 03:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
157 mesaj

kalmaz diyenlere sasiyorum :) bnm hala sisteminde windows 98/2000/me kullandigini bildigim kisiler var.

teknik servise bi ugrayin,gorun ne tur muzelik bilgisayarlar hala formata geliyo ayda bir...

colletral
26-06-2008, 12:24   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

Ben 9 aydır Vista kullanıyorum o cok bilmişlerin bahsettiği uyumsuzluk sorunuyla filan karsılasmadım bugune kadar yuklediğim her programı calıstırdı.Sasıyorum türk milletinin zekasına illaki her şeyi geriden takip edecek yeniliklere kapalı olacak yoksa olmuyor.Sadece bol keseden atıyolar Vista şöyle vista böyle arkadaşlar hiç alakası yok Vista XP nin tahtına oturdu tüm dünyada millet burada bilmişlik taslıyor...

SAYGILAR

57mm
26-06-2008, 12:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
336 mesaj

bitmez zannetmiyorum. hala 98 kullanan arkadaşlarım var.

ayırca arkadaşım hemen öyle bilmiş filan demeyin. sizin yükledigniz programla onların yükledigi programlar farklı tabikide. senin ilgi alanların başkadır yükledign progrmları destekler onların yükledigi programlar başkadır desteklemez bu kadar basit..

onlineTR
26-06-2008, 13:03   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

xp yı kım bırakabılır kı...zaten ben ınanmıyordum..

djpires
26-06-2008, 13:45   |  #9  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

arkadaşlar ben ce microsoft xp yi geliştirip yeni sürümler yaparsa bu xp daha fazla bile yaşayabilir

ErsinX
26-06-2008, 15:35   |  #10  
Yıllanmış Üye
167 mesaj

Sevindirici bir haber aslında hala bir çok xp kullanıcısı var ve pc lerini değiştirene kadar öyle kalacaklar o nedenle  en iyisi bu bence.

zabita
26-06-2008, 17:18   |  #11  
Taze Üye
10 mesaj

Kalmazmı Tabi Kalır Bence bu gidişle devlet kurumlarında boş verin 2014'ü 2050'de bile biz xp kullanırız.Hala devlet kurumlarında Windows 98 kullanılıyor.Teknoloji güzel ama fazlası israf aynı işlevi yerine getirdikten sonra işletim sistemi fark etmez ama Milli iletişim sistemine ihtiyacımız olduğu bir gerçektir.Mevcut yapılanlar ihtiyaçlarımızı karşılamamaktadır.İyi mühendis ve mucitleribilim adfamları vb elimizde tutup sağ kalmalarını sağlar ve desteklersek birşeyler olacak ama bir türlü elde tutamıyoruz kalanlarda hep kazadan gidiyor.Unutmadan heryerde söylerim ve bu sözü Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur.Teşekkürler

LeyLa081
29-06-2008, 17:17   |  #12  
Yıllanmış Üye
132 mesaj

:) vistanın tepkileri sevindirir o zamn hem daha da ucuzlar ağzımızın tadıyla vista kullanırız ucuz ucuz:) ama XP hala dewam eder die düşünüorum vista hala hazır değil

Fattur
16-07-2008, 21:44   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

vistayı yeni pc lerine kuranlar zaten pek bi performans artışı göremediler göreceklerini de sanmıyorum.
Ama eski bir sistem ile Vistaya geçince oluşan farka inanamazsınız.
Vista bence şu ana microsoftun geldiği son nokta. e xp kullanıcısı elbetteki kalır.
Çünkü p2 400 e vista kurulmuyor ne yazık ki :(
Ayrıca devlet dairelerinde 98 değil win. srver kullanılmaktadır . Arkadaşımıza cevap da vereyim