arkdaşlar elimde casper ın ürün kurtarma dvd si larak vista home premium 32 bit işletim sistemi var ben buna vlite ile entegre ettiğimide değişiklikler kaydedilemedi diye bir hata veriyor olmuyor sp2 de çıktı çıkacak formattan sonra sp1 ve sp2 kurmak zor olcak bunu ilk önce sp1 i nasıl entegre edebilirim arkadaş bir yöntem anlatmış ama bunun daha basit bir yolu varmıdır
restore dvd ye sp1 entegre etmek
İki türkü kurtarma dvd'si var:
Birincisi;
Kurtama Dvd'lerin içinde genelde açılış boot dvd'si oluyor. Bu dvd kullanıldığında gizli olan parttition'dan tekrar kuruyor. Yani bu dvd işletim sistemi içermez.
İkincisi;
İşletim sistemi içerir. Ama orjinal kurulumlu işletim sistemi değil. Üreticinin kendi makinası için modifiye etmiş olduğu işletim sistemidir. Aynen benim bir önceki konuda anlattım şekilde yapılmakta. Böyle bir durumda hata vermemesi kaçınılmaz çünkü orjinal msdn vista değil.
entegre işleminde sp1 ve sp2 yi ayrı ayrı entegre edilmesine gerek yoktur zaten.
sp1 yüklü olmayan bir pc ye direk sp2 iki yüklenebilir.
yani sp2 sp1 ide içerir.
herhangi bir orjinal vista cdsi temin edip onun içine sp2 entegresi yaparsınız notebokunuzunda güncel sürücülerini de netten güncel olarak indirip içine entegre edersiniz olur biter.
ve bu sayede daha güncel ve daha temiz bir recovery cdsi elde etmiş olursunuz.
kargo masrafını karşılarsanız orjinal sp1 entegreli vista cdsini tarafınıza ulaştırırım saygılar.
size sadece kurulum yaparken orjinal lisansınızı girmek kalır.
benim masaüstüpc restore dvd dediğim normal format dvd si bu dvdyle format falan atabiliiyorum sadece lisans girme yeri yok direk format ekranı geliyo windowsda etkinlşetirme istemiyo kendiliğinden etkinleşiyo sakarboy olmazsa son yöntem öyle yaparız teşekkür ederrim:D
baran101010benim masaüstüpc restore dvd dediğim normal format dvd si bu dvdyle format falan atabiliiyorum sadece lisans girme yeri yok direk format ekranı geliyo windowsda etkinlşetirme istemiyo kendiliğinden etkinleşiyo sakarboy olmazsa son yöntem öyle yaparız teşekkür ederrim:Restore'den kurmuş olduğunuz vista daha önce kurulmuş ve aktive edilmiş bir işletim sistemidir. Üreticiler işletim sistemlerini kurar driverleri tanıtır ve kendi programlarını kurup sonra wim formatında tekrar paketler böylelikle kurduğunuzda aktive olmuş olarak görürsünüz.Ama imajını alıp başka bir bilgisayara kurarsanız aktivasyon geçersiz olacaktır.
sakarboyentegre işleminde sp1 ve sp2 yi ayrı ayrı entegre edilmesine gerek yoktur zaten.Vistada sp2, sp1 yüklü olmadan kurulmuyor. Kendim denemenin yanı sıra aşağıda bu konuyla ilgili microsoft'un açıklaması bulunmakta.
sp1 yüklü olmayan bir pc ye direk sp2 iki yüklenebilir.
yani sp2 sp1 ide içerir.herhangi bir orjinal vista cdsi temin edip onun içine sp2 entegresi yaparsınız notebokunuzunda güncel sürücülerini de netten güncel olarak indirip içine entegre edersiniz olur biter.
ve bu sayede daha güncel ve daha temiz bir recovery cdsi elde etmiş olursunuz.kargo masrafını karşılarsanız orjinal sp1 entegreli vista cdsini tarafınıza ulaştırırım saygılar.
size sadece kurulum yaparken orjinal lisansınızı girmek kalır.
Service Pack 1 is a prerequisite for installing Service Pack 2. Please make sure that your system is running Service Pack 1 before you install Service Pack 2.