rollback rx koruma sorunu acil

Kapalı Hesap (101323)
25-01-2011, 17:33   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj

arkadaşlar  rollback  rx  son versiyon ve son build  kullanıyorum  tamamen güncel ama   sadece    c ve  sistem ayrıldı  bölümünü  koruyor    custom  install ile  kursamda sadece   c ve  p yi  görüyor  sistem ayrıldı bölümüne p harfi  koydum    default install  ile kuruyorum yine aynı 
2  tb  sistemin kurulu olduğu  bölüm   3 tane hdd de  var    diğerleride  2 tb lik  toplam pc nin içinde  6 tb  hdd var  ama  rollback rx 2  tb  üstü korumuyor desteklemiyor  bu  sorunu  nasıl aşabilirim lisansını  alacaktım  ama  deep freezedeki gibi sınırsız pc ye kurulmuyor lisansına  göre  69 dolarlık  lisans ise  birden  fazla  pc ye kurdum mu    lisans  bloke  oluyor o yüzden bende  korsan kullanıyorum 
bu  2 tb  üstü  dekteklememe  sorununu  nasıl aşabilirim   

PC.Kopat
27-01-2011, 00:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

En iyi koruma bak şöyle: Sistemin kurulu olanı hariç diğer 2 HDD'yi SATA/IDE soketinden çıkar. Emin bir yere koy. Kalan iki terabaytı zaten rollback koruyor. :)

PC.Kopat
27-01-2011, 00:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Veya şöyle de yapabilirsin. Windows'un yanına Ubuntu kur. HDD'nin depo olarak kullandığın kısmını kök dizine bağlama. Böylece erişim olmayacak. İnternete Ubuntu'dan girersin. Tampon bir bölüm oluşturup indirdiklerini oraya atarsın (bölüm NTFS biçimli olsun). Sonra Windows'a geçip dosyayı tampon bölgeden alıp kalıcı depoya kopyalarsın. En iyi koruma kendinsin. Mantığını kullan yeter. Türkler bu konuda yeteneklidir :)

Kapalı Hesap (101323)
27-01-2011, 15:43   |  #4  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: PC.Kopat  
Veya şöyle de yapabilirsin. Windows'un yanına Ubuntu kur. HDD'nin depo olarak kullandığın kısmını kök dizine bağlama. Böylece erişim olmayacak. İnternete Ubuntu'dan girersin. Tampon bir bölüm oluşturup indirdiklerini oraya atarsın (bölüm NTFS biçimli olsun). Sonra Windows'a geçip dosyayı tampon bölgeden alıp kalıcı depoya kopyalarsın. En iyi koruma kendinsin. Mantığını kullan yeter. Türkler bu konuda yeteneklidir :)
kardeş ben senin kadar  profesyonel değilim  dediklerini tam anlamadım yinede saol 
benim istediğim depo olarak kullandığım 2 hdd  yi  dondurmak deep freeze  rolback rx   ile beraber çalışmıyor çakışıyor
winrollback ve shadow defender  haricinde bir program deneyeyim en iyisi  winrollback  oyunlarla çakışıyor  shadow defender ise  güvenli  kipte devre dışı kalıyor 
deep freeze i çalışsa bile kullanmam  anti deep freeze  ile şifresi  atlatılabiliyor
ve  yeni sürüm çıkmadı  son sürümün kırılmasına rağmen 
shadow user  ve  powershadow u deneyeyim en iyisi  çok saol yeniden
çok  teşekkür ederim 
birde  shadow protect  var onuda  deneyeyim

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 27 Ocak 2011 15:56
PC.Kopat
27-01-2011, 20:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Windows'un yanına bir Linux dağıtımı kur ve interneti Windows'a girerken kes yeter. Linux yerine daha güvenli olan BSD'yi de deneyebilirsin. Bu en basit çözüm. Rollback falan yalan ;) Ayrıca bilindik dağıtımlar kur kuytudan indirdiklerini kurma. Ubuntu, Pardus önerim. BSD olarak da kendin araştır onun dağıtımlarıyla ilgili pek bilgim yok ama çok az (Linux'tan bile az) kullanıldığı ve ince elenip sık dokundukları için daha güvenliler.

PC.Kopat
27-01-2011, 20:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Ha bir de dikkatli kullanıldıkça Windows'ta antivirüs'e ve firewall'a bile gerek yok ama neyse :) XP'de sınırlı hesap açacan Sandboxie yükleyecen yetiyor bana. Bir de WOT, NoScript ve Adblock Plus. Kendi XP modifiyem var güçlendirilmiş onunla bayağı rahat ediyorum. Win7'den tek eksiği DirectX bence ama zaten ekran kartım vasat yani fark etmiyor. Not: XP'yi bazı gerekli programlar için kullanıyorum (Wine'da MIDI'ye ihtiyaç duyan yazılımlar çalışmıyor) pek tavsiyem değildir Windows ve diğer Microsoft ürünleri. Linux ve Mac OS X kullanıyorum.
 Unutmadan: Yapacağın bir hatada (antivirüssüzken) sistem virüsten etkilenebilir. Dikkatli bir kullanıcı olmak lazım.

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 27 Ocak 2011 20:50
Banned
27-01-2011, 20:56   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Rollback rx güzel program ancak bu programla depo niteliğindeki bir harddiski korumak doğru değil.  Programın kurulu olduğu işletim sistemi bir şekilde çalışmayacak olursa rolback ile korumaya alınmış olan verilere erişim olacak ancak o veriler çalışmayacaktır. Örneğin bir resim dosyası yerinde duracak ancak tıkladığınızda açılmayacak gösterilmeyecektir. Zaten sisteme bulaşan zararlılar öncelikle sistem diskine bulaşır diğer disklere nadiren. Bu sebeblerle rollback ile sadece sistem ve boot diskini (100 mb lık disk) koruma altına almanız zaten yeterli olacaktır.

Kapalı Hesap (101323)
28-01-2011, 01:55   |  #8  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: khramn  
Rollback rx güzel program ancak bu programla depo niteliğindeki bir harddiski korumak doğru değil.  Programın kurulu olduğu işletim sistemi bir şekilde çalışmayacak olursa rolback ile korumaya alınmış olan verilere erişim olacak ancak o veriler çalışmayacaktır. Örneğin bir resim dosyası yerinde duracak ancak tıkladığınızda açılmayacak gösterilmeyecektir. Zaten sisteme bulaşan zararlılar öncelikle sistem diskine bulaşır diğer disklere nadiren. Bu sebeblerle rollback ile sadece sistem ve boot diskini (100 mb lık disk) koruma altına almanız zaten yeterli olacaktır.
bu özelliğini biliyorum 
bu arada   pckopat  cevap yazdığın için saol 
khraman abi  şimdi 
elimde    12-13 tb lık  disk var  bunlardan  6 tb si kasanın içinde 
bi tane daha almam gerekecek öteki pc ye o ayrı
benim yedeklerim  sadece  harici hdd lerimde  2 tb ve 1 tb lik var vede  3 adet 500  gb lık ve  320  gb  lık diskte  duruyor bi tanede 250 gb lık vardı  bozuldu 40 gb  lık vardı oda bozuldu 
elektrik  yüzünden bende 2 tane  ups kullanıyorum bir sorun olmuyor 
kasadaki 6 tb  de  oyunlar kurulu  geriye kalan  harici ve diğerlerinde oyun  setupları  var  bir kısmınıda dvd lere  kopyaladım  işte  yani 6 tb  de   önemli birşey yok  kurulu oyunlar var setupları ayrı  haricilerde 
çoluk  çocuk falan oturuyor pc ye  ayıp  olmasın diye  oturup  kurcalamasına  izin veriyorum
ama  benim kasada  olan yedek  hdd leri  silerse   bana  yaklaşık  60 saatlik  iş çıkıyor 
o yüzden 6 tb yi  tamamen rollback rx korumasına almak istiyorum 
zaten  sistemi  formatlayacağım zaman   herhangi bir donanım arızasında  kasanın içindeki tüm hdd  leri komple siliyorum  bana  1 haftalık iş çıkıyor    birde  çoluk çocuk  yüzünden  iş  çıksın istemiyorum 
nasıl  kasanın içindeki  diğer hdd leride  rollback  koruması altına   alabiliriz    benim istediğim  hepsini  koruma altına alayım bir snapshot alayım  istediğim zaman geri alayım
zaten rollback rx i   özelliklerini  çözmüş sayılırım    do not show yazanların hepsini işaretleyip  change subsystemden açılış tuşunu değiştirince kimse rollback rx olduğunu anlamıyor  şu anda bu şekilde kullanıyorum yinede  rollback rx e şifre koydum
tek  sorun  bu  diğer hdd leri  koruma altına  almaması  her zaman en son versiyon ve build  i  kullanıyorum  yinede  olmuyor
paranoyak değilim pc ye  biri otursa  2 saat sonra  virus  bulaşıyor    ve sistem çöküyor 
günde  3-4 defa ben kullanırken çöküyor 
deep freeze e devam etmememin nedeni anti deep freeze  çıkıyor yeni sürüm çıkmıyor 
birde yanlışlıkla reset atınca herşey gidiyor rollback te   arada kalan dosyaları recover files  menusunden geri alabiliyoruz 
konuma cevap yazdığın için saol  khraman abi 

Banned
28-01-2011, 02:11   |  #9  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Rolbackta öyele büyük boyutlu diskleri korumaya çalışmadım ama sadece olabilirmi diye bir öneri; Biliyorsun roolbackta dualboot (birden fazla işletim sistemi) desteği var. Yani bir başka işletim sistemi daha kursan ve kuruluma özel kurulumdan dual boot seçeneği seçsen belki sorunu çözersin. Not olarak kurulumda dula bootu seçmeniz durumunda yazılım restart atmanızı isteyecek ve restaratan sonra diğer işletim sistemni açmanızı ve oraya kuruluma yamanızı isteyecek orda kurulum bitince diğerini, orda bitince diğerini, yani bir onu bir onu iki işletim sistemine kurulum için 4 defa restart isteyecektir. Deneyin belki işe yarar.

Kapalı Hesap (101323)
28-01-2011, 05:09   |  #10  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: khramn  
Rolbackta öyele büyük boyutlu diskleri korumaya çalışmadım ama sadece olabilirmi diye bir öneri; Biliyorsun roolbackta dualboot (birden fazla işletim sistemi) desteği var. Yani bir başka işletim sistemi daha kursan ve kuruluma özel kurulumdan dual boot seçeneği seçsen belki sorunu çözersin. Not olarak kurulumda dula bootu seçmeniz durumunda yazılım restart atmanızı isteyecek ve restaratan sonra diğer işletim sistemni açmanızı ve oraya kuruluma yamanızı isteyecek orda kurulum bitince diğerini, orda bitince diğerini, yani bir onu bir onu iki işletim sistemine kurulum için 4 defa restart isteyecektir. Deneyin belki işe yarar.
abi  saol  denemeye cesaretim yok  geçen  seferki denememde  easyboot  ve vistabootpro ile baya uğrasmıstım  sonunda 2 sistemide aktif hale getirmiştim  ve rollback rx kurdum o zaman  tabi  dual boot detsteğiyle kurup kurmadığımı hatırlamıyorum  ama öteki sidtemi görmüyodu  onu hatırlıyorum
abi senide çok meşgul ediyorum  kusura bakma  diğer 2 hdd  yi  sistemi dondurmadan   dondurabilirmiyim bunu df ile denemiştim  rollback ile çakışıyor  ve df  yi kıran program çıktı yeni sürümü  2 aydır çıkmadı  deep freeze haricinde bir program lazım  rollback  korusaydı ihtiyacım kalmayacaktı 
2 hdd  yi df  nin  yaptığı işin aynısını yapan   2 hdd yi dondurup    görüntülerini  rb nin  koruduğu diske  atsa  nasıl df de  yüzlerce gb veri 200  mb ye sıkıştırılıp  görüntüsü  sisteme  yedekleniyorsa ve bu yedek  görünmez yapılıyorsa  banada öyle bir program lazım  shadow user , shadow defender powrshadow  winrollback   bu programların hepsini denedim   ya  win 7 uyumlu değil  yada  mutlaka basit bir şekilde  atlatıiliyor mesela shadow defender güvenli kipte devre  dışı kalıyor  hdd sherif i    deneyecem bide   baska bildiğin programlar varsa  konuya yaz abi  hepsini deneyecek vaktim var 
senide çok mesgul ettim kusura bakma 

Kapalı Hesap (101323)
28-01-2011, 05:33   |  #11  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

wondershare  time freeze    diye bir program  buldum onu deneyeyim 

Kapalı Hesap (101323)
28-01-2011, 10:37   |  #12  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

son anda faronics yetişti imhdadıma bi bakayım  dedim  yeni sürüm var mı  diye deep freeze 7.2  çıkmış  ve rollback  rx ile  çakışma sorunu  düzeltilmiş şu anda rollback rx  ve deep freeze aynı anda  aktif hiçbir sorun yok  ikiside son versiyon ve son build  yardım eden herkese  teşekkürler