arkadaşlar rollback rx son versiyon ve son build kullanıyorum tamamen güncel ama sadece c ve sistem ayrıldı bölümünü koruyor custom install ile kursamda sadece c ve p yi görüyor sistem ayrıldı bölümüne p harfi koydum default install ile kuruyorum yine aynı
2 tb sistemin kurulu olduğu bölüm 3 tane hdd de var diğerleride 2 tb lik toplam pc nin içinde 6 tb hdd var ama rollback rx 2 tb üstü korumuyor desteklemiyor bu sorunu nasıl aşabilirim lisansını alacaktım ama deep freezedeki gibi sınırsız pc ye kurulmuyor lisansına göre 69 dolarlık lisans ise birden fazla pc ye kurdum mu lisans bloke oluyor o yüzden bende korsan kullanıyorum
bu 2 tb üstü dekteklememe sorununu nasıl aşabilirim
rollback rx koruma sorunu acil
En iyi koruma bak şöyle: Sistemin kurulu olanı hariç diğer 2 HDD'yi SATA/IDE soketinden çıkar. Emin bir yere koy. Kalan iki terabaytı zaten rollback koruyor. :)
Veya şöyle de yapabilirsin. Windows'un yanına Ubuntu kur. HDD'nin depo olarak kullandığın kısmını kök dizine bağlama. Böylece erişim olmayacak. İnternete Ubuntu'dan girersin. Tampon bir bölüm oluşturup indirdiklerini oraya atarsın (bölüm NTFS biçimli olsun). Sonra Windows'a geçip dosyayı tampon bölgeden alıp kalıcı depoya kopyalarsın. En iyi koruma kendinsin. Mantığını kullan yeter. Türkler bu konuda yeteneklidir :)
Veya şöyle de yapabilirsin. Windows'un yanına Ubuntu kur. HDD'nin depo olarak kullandığın kısmını kök dizine bağlama. Böylece erişim olmayacak. İnternete Ubuntu'dan girersin. Tampon bir bölüm oluşturup indirdiklerini oraya atarsın (bölüm NTFS biçimli olsun). Sonra Windows'a geçip dosyayı tampon bölgeden alıp kalıcı depoya kopyalarsın. En iyi koruma kendinsin. Mantığını kullan yeter. Türkler bu konuda yeteneklidir :)kardeş ben senin kadar profesyonel değilim dediklerini tam anlamadım yinede saol
benim istediğim depo olarak kullandığım 2 hdd yi dondurmak deep freeze rolback rx ile beraber çalışmıyor çakışıyor
winrollback ve shadow defender haricinde bir program deneyeyim en iyisi winrollback oyunlarla çakışıyor shadow defender ise güvenli kipte devre dışı kalıyor
deep freeze i çalışsa bile kullanmam anti deep freeze ile şifresi atlatılabiliyor
ve yeni sürüm çıkmadı son sürümün kırılmasına rağmen
shadow user ve powershadow u deneyeyim en iyisi çok saol yeniden
çok teşekkür ederim
birde shadow protect var onuda deneyeyimSon Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 27 Ocak 2011 15:56
Windows'un yanına bir Linux dağıtımı kur ve interneti Windows'a girerken kes yeter. Linux yerine daha güvenli olan BSD'yi de deneyebilirsin. Bu en basit çözüm. Rollback falan yalan ;) Ayrıca bilindik dağıtımlar kur kuytudan indirdiklerini kurma. Ubuntu, Pardus önerim. BSD olarak da kendin araştır onun dağıtımlarıyla ilgili pek bilgim yok ama çok az (Linux'tan bile az) kullanıldığı ve ince elenip sık dokundukları için daha güvenliler.
Ha bir de dikkatli kullanıldıkça Windows'ta antivirüs'e ve firewall'a bile gerek yok ama neyse :) XP'de sınırlı hesap açacan Sandboxie yükleyecen yetiyor bana. Bir de WOT, NoScript ve Adblock Plus. Kendi XP modifiyem var güçlendirilmiş onunla bayağı rahat ediyorum. Win7'den tek eksiği DirectX bence ama zaten ekran kartım vasat yani fark etmiyor. Not: XP'yi bazı gerekli programlar için kullanıyorum (Wine'da MIDI'ye ihtiyaç duyan yazılımlar çalışmıyor) pek tavsiyem değildir Windows ve diğer Microsoft ürünleri. Linux ve Mac OS X kullanıyorum.
Unutmadan: Yapacağın bir hatada (antivirüssüzken) sistem virüsten etkilenebilir. Dikkatli bir kullanıcı olmak lazım.
Rollback rx güzel program ancak bu programla depo niteliğindeki bir harddiski korumak doğru değil. Programın kurulu olduğu işletim sistemi bir şekilde çalışmayacak olursa rolback ile korumaya alınmış olan verilere erişim olacak ancak o veriler çalışmayacaktır. Örneğin bir resim dosyası yerinde duracak ancak tıkladığınızda açılmayacak gösterilmeyecektir. Zaten sisteme bulaşan zararlılar öncelikle sistem diskine bulaşır diğer disklere nadiren. Bu sebeblerle rollback ile sadece sistem ve boot diskini (100 mb lık disk) koruma altına almanız zaten yeterli olacaktır.
Rollback rx güzel program ancak bu programla depo niteliğindeki bir harddiski korumak doğru değil. Programın kurulu olduğu işletim sistemi bir şekilde çalışmayacak olursa rolback ile korumaya alınmış olan verilere erişim olacak ancak o veriler çalışmayacaktır. Örneğin bir resim dosyası yerinde duracak ancak tıkladığınızda açılmayacak gösterilmeyecektir. Zaten sisteme bulaşan zararlılar öncelikle sistem diskine bulaşır diğer disklere nadiren. Bu sebeblerle rollback ile sadece sistem ve boot diskini (100 mb lık disk) koruma altına almanız zaten yeterli olacaktır.bu özelliğini biliyorum
bu arada pckopat cevap yazdığın için saol
khraman abi şimdi
elimde 12-13 tb lık disk var bunlardan 6 tb si kasanın içinde
bi tane daha almam gerekecek öteki pc ye o ayrı
benim yedeklerim sadece harici hdd lerimde 2 tb ve 1 tb lik var vede 3 adet 500 gb lık ve 320 gb lık diskte duruyor bi tanede 250 gb lık vardı bozuldu 40 gb lık vardı oda bozuldu
elektrik yüzünden bende 2 tane ups kullanıyorum bir sorun olmuyor
kasadaki 6 tb de oyunlar kurulu geriye kalan harici ve diğerlerinde oyun setupları var bir kısmınıda dvd lere kopyaladım işte yani 6 tb de önemli birşey yok kurulu oyunlar var setupları ayrı haricilerde
çoluk çocuk falan oturuyor pc ye ayıp olmasın diye oturup kurcalamasına izin veriyorum
ama benim kasada olan yedek hdd leri silerse bana yaklaşık 60 saatlik iş çıkıyor
o yüzden 6 tb yi tamamen rollback rx korumasına almak istiyorum
zaten sistemi formatlayacağım zaman herhangi bir donanım arızasında kasanın içindeki tüm hdd leri komple siliyorum bana 1 haftalık iş çıkıyor birde çoluk çocuk yüzünden iş çıksın istemiyorum
nasıl kasanın içindeki diğer hdd leride rollback koruması altına alabiliriz benim istediğim hepsini koruma altına alayım bir snapshot alayım istediğim zaman geri alayım
zaten rollback rx i özelliklerini çözmüş sayılırım do not show yazanların hepsini işaretleyip change subsystemden açılış tuşunu değiştirince kimse rollback rx olduğunu anlamıyor şu anda bu şekilde kullanıyorum yinede rollback rx e şifre koydum
tek sorun bu diğer hdd leri koruma altına almaması her zaman en son versiyon ve build i kullanıyorum yinede olmuyor
paranoyak değilim pc ye biri otursa 2 saat sonra virus bulaşıyor ve sistem çöküyor
günde 3-4 defa ben kullanırken çöküyor
deep freeze e devam etmememin nedeni anti deep freeze çıkıyor yeni sürüm çıkmıyor
birde yanlışlıkla reset atınca herşey gidiyor rollback te arada kalan dosyaları recover files menusunden geri alabiliyoruz
konuma cevap yazdığın için saol khraman abi
Rolbackta öyele büyük boyutlu diskleri korumaya çalışmadım ama sadece olabilirmi diye bir öneri; Biliyorsun roolbackta dualboot (birden fazla işletim sistemi) desteği var. Yani bir başka işletim sistemi daha kursan ve kuruluma özel kurulumdan dual boot seçeneği seçsen belki sorunu çözersin. Not olarak kurulumda dula bootu seçmeniz durumunda yazılım restart atmanızı isteyecek ve restaratan sonra diğer işletim sistemni açmanızı ve oraya kuruluma yamanızı isteyecek orda kurulum bitince diğerini, orda bitince diğerini, yani bir onu bir onu iki işletim sistemine kurulum için 4 defa restart isteyecektir. Deneyin belki işe yarar.
Rolbackta öyele büyük boyutlu diskleri korumaya çalışmadım ama sadece olabilirmi diye bir öneri; Biliyorsun roolbackta dualboot (birden fazla işletim sistemi) desteği var. Yani bir başka işletim sistemi daha kursan ve kuruluma özel kurulumdan dual boot seçeneği seçsen belki sorunu çözersin. Not olarak kurulumda dula bootu seçmeniz durumunda yazılım restart atmanızı isteyecek ve restaratan sonra diğer işletim sistemni açmanızı ve oraya kuruluma yamanızı isteyecek orda kurulum bitince diğerini, orda bitince diğerini, yani bir onu bir onu iki işletim sistemine kurulum için 4 defa restart isteyecektir. Deneyin belki işe yarar.abi saol denemeye cesaretim yok geçen seferki denememde easyboot ve vistabootpro ile baya uğrasmıstım sonunda 2 sistemide aktif hale getirmiştim ve rollback rx kurdum o zaman tabi dual boot detsteğiyle kurup kurmadığımı hatırlamıyorum ama öteki sidtemi görmüyodu onu hatırlıyorum
abi senide çok meşgul ediyorum kusura bakma diğer 2 hdd yi sistemi dondurmadan dondurabilirmiyim bunu df ile denemiştim rollback ile çakışıyor ve df yi kıran program çıktı yeni sürümü 2 aydır çıkmadı deep freeze haricinde bir program lazım rollback korusaydı ihtiyacım kalmayacaktı
2 hdd yi df nin yaptığı işin aynısını yapan 2 hdd yi dondurup görüntülerini rb nin koruduğu diske atsa nasıl df de yüzlerce gb veri 200 mb ye sıkıştırılıp görüntüsü sisteme yedekleniyorsa ve bu yedek görünmez yapılıyorsa banada öyle bir program lazım shadow user , shadow defender powrshadow winrollback bu programların hepsini denedim ya win 7 uyumlu değil yada mutlaka basit bir şekilde atlatıiliyor mesela shadow defender güvenli kipte devre dışı kalıyor hdd sherif i deneyecem bide baska bildiğin programlar varsa konuya yaz abi hepsini deneyecek vaktim var
senide çok mesgul ettim kusura bakma
wondershare time freeze diye bir program buldum onu deneyeyim
son anda faronics yetişti imhdadıma bi bakayım dedim yeni sürüm var mı diye deep freeze 7.2 çıkmış ve rollback rx ile çakışma sorunu düzeltilmiş şu anda rollback rx ve deep freeze aynı anda aktif hiçbir sorun yok ikiside son versiyon ve son build yardım eden herkese teşekkürler