Mevcut sistemte Router özellikli Modem (WLAN özelligi yok) var ve kablolu LAN baglantilari ile internet baglantisi yapilmis. Markasini henüz bilmiyorum kurmaya gittigimde ögrenecegim ve maalesef o anda kurulumu yapmam gerekli modem markasi cok önemliyse telefonda ögrenmeye calisirim ama eger sart degilse genel bir yorum yaparsaniz sevinirim.
bende D-Link DWL-2100AP, Wireless Access Point (WLAN özelligi eklemek icin) var acaba bu AP'yi modeme path kablo ile bagladigimda AP'ye ait CD ile LAN'daki bir PC'den kurulum yapsam normal ADSL router modem kurar gibi rahat olur mu yoksa teferruati var midir?
söyle bir yazi okudum:
AP yi modemine kabloyla bağladıktan sonra şunları yapmalısın.
Access point i AP+Repeater mod'a alacaksın ve modemin MAC adresini ap+repeater mod a aldığında açılan kısma gireceksin.
Dikkat etmen gereken mac adresini mutlaka girmelisin ve eğer AP ye wep şifreleme yaptıysan örneğin: 64 bit seçtiysen mutlaka Key 1'e 5 haneli bir şifre yazacak ve diğer keyleri boş bırakacaksın.
ne derece dogrudur ve burada key örneginde anlatilmak istenen tam olarak nedir? ilave etmek istedikleriniz var midir? kisacasi sorunsuzca calisan bir router'a WLAN özelligi eklemek istiyorum access point(AP) ile..
saygilar