rusya'nın istanbul'u gözetleyen radar sistemi

theironman
11-01-2016, 11:38   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

başarıyla test edilmiş. kırım'a konuşlandırılan sistem istanbul ve çevresini gözetleyebiliyormuş.

http://tr.sputniknews.com/…_campaign=url_shortening

commspro
11-01-2016, 13:23   |  #2  
commspro avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
7 mesaj

Sevgili elvis32 kardeşim, senin veya bu haberi okuyanların teknik bilgi seviyesine hakim olmadığım için, çok fazla derinlemesine bilgiler vererek kafanızı fazlaca karıştımadan özetle şunu söyleyeyim : Bu tür haberler Soğuk Savaş SSCB'sinin fazlaca abartılı "kara propaganda" kimlikli aldatmalarından başka bir şey değildir. Asparagas'dan bir tık yukarıda olan bu tür haberler, yeterli teknik bilgi seviyesine sahip olmayan insanlarda infiale varan tepkiler yaratabilir. Uzun yıllardır savunma sektöründe çalışan ve hâlâ çalışmakta olan, yüksek mühendis biri olarak bu haberin içeriğinin de teknik doygunluktan ve bilimsellikten uzak, sadece "gözdağı" veya "caydırma" amaçlı olarak yayınlandığını söyleyebilirim. Rus teknolojisi; birçoğumuz tarafından bilinen (hatta biraz da gizli gizli hayranı olduğumuz) belki sağlam/dayanıklı ve pratik çözümler içeren ürünleri hayata geçirse de, özellikle SSCB'nin dağılması sonrasında yaşanan boşluk ve kargaşa sonrasında Rus teknolojisinin batılı örneklerine göre en az 15-20 yıl geride kaldığını kolaylıkla söyleyebilirim. Üstelik, Türkiye'nin elinde bu haberde yer alanlardan kat be kat daha iyi sistemler olduğunu da bilmeni isterim.

cem_batum
12-01-2016, 11:32   |  #3  
cem_batum avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 7
42 mesaj
Alıntı: commspro  
Sevgili elvis32 kardeşim, senin veya bu haberi okuyanların teknik bilgi seviyesine hakim olmadığım için, çok fazla derinlemesine bilgiler vererek kafanızı fazlaca karıştımadan özetle şunu söyleyeyim : Bu tür haberler Soğuk Savaş SSCB'sinin fazlaca abartılı "kara propaganda" kimlikli aldatmalarından başka bir şey değildir. Asparagas'dan bir tık yukarıda olan bu tür haberler, yeterli teknik bilgi seviyesine sahip olmayan insanlarda infiale varan tepkiler yaratabilir. Uzun yıllardır savunma sektöründe çalışan ve hâlâ çalışmakta olan, yüksek mühendis biri olarak bu haberin içeriğinin de teknik doygunluktan ve bilimsellikten uzak, sadece "gözdağı" veya "caydırma" amaçlı olarak yayınlandığını söyleyebilirim. Rus teknolojisi; birçoğumuz tarafından bilinen (hatta biraz da gizli gizli hayranı olduğumuz) belki sağlam/dayanıklı ve pratik çözümler içeren ürünleri hayata geçirse de, özellikle SSCB'nin dağılması sonrasında yaşanan boşluk ve kargaşa sonrasında Rus teknolojisinin batılı örneklerine göre en az 15-20 yıl geride kaldığını kolaylıkla söyleyebilirim. Üstelik, Türkiye'nin elinde bu haberde yer alanlardan kat be kat daha iyi sistemler olduğunu da bilmeni isterim.
yani bunca şey tamamen aldatmaca mı usta

commspro
14-01-2016, 13:54   |  #4  
commspro avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
7 mesaj

Aldatmaca demeyelim, ama ABARTMACA diyelim. Çok abartılıyor. Şöyle anlaşılır örnek vereyim; hani bir Rus askeri gemisi boğazdan geçerken gemide omuzunda füze tutan bir askerin fotoğrafı medyada geniş yankı bulmuştu. İşte o füze, Rusların 9K38 (IGLA - İğne),  ABD-nin SA-18, NATO'nun ise Grouse dediği bir füze. Bu füzenin isabet oranı %24-%32 arasında değişiyor. Yani bir hedefi "vurdum" demek için en az 4-5 tane arka arkaya fırlatılması lazım. Aynı işi gören Amerian STINGER veya Avrupa menşeli SIMBAD ise en az %80-%90 isabet oranlı. Bir, en fazla iki tane hedefi yoketmek için yeterli.

Üstelik radar (uyduda kullanılan SAR, I-SAR veya GPR hariç) bir şehri gözetlemek için kullanılmaz.  Dediğim gibi teknik detayda boğmak istemiyorum kimseyi, ama propaganda açısından savaştan önceki "caydırıcılık", savaştaki "etkinlikten" daha önemli olduğu için aldatıcıbir bilgiye karşı uyarıda bulunmak istedim. Herşeyi sorgulamalıyız.

Son Düzenleme: commspro ~ 14 Ocak 2016 13:55
Selim_C
14-01-2016, 23:41   |  #5  
Selim_C avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj

Google Stret View hayata geçtiğinde "Acaba bizim ev de çıkmış mıdır?" diye sevinen insanlarız. Dolayısıyla Rusların böyle bir şeyi yapmış olması/yada bu şekilde aldatması bile insanları ufaktan ufaktan maalesef sevindiriyor. "Teknoloji Gelişiyor!" diye.. Demem o ki; seninde dediğin gibi

Alıntı: commspro  
Herşeyi sorgulamalıyız.

seyfhan
15-01-2016, 15:09   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj

arkadaşlar chip dergisine abone oldum. dergim gelmediği gibi yetkili kimseyle görüşmek mümkün değil. İletişim bölümüne bir telefon koymuşlar 3 kere çalıp kendiliğinden kapanıyor. Email yoluyla sorunumu aktardığım halde ilgilenip iletişime geçen yok. Son çare olarak bu yönteme başvurdum ayrıca hakem heyetine de başvuracağım.

Selim_C
15-01-2016, 21:34   |  #7  
Selim_C avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj

#Adresi doğru verdiğine emin misin?

#Eğer doğru verdiysen birisi kesin araklamıştır Kahkaha İçinde bazen beleş program falan oluyor. Dergi değerli yani. Sabah 5 te kalkıp kapının önünde bekle derim Kahkaha