Arkadaşlar şu aralar rüya meselesine fena kafayı taktım, sizlerinde hatırda kalan ilginç rüyalarınız ve rüya hakkında şahsi görüşleriniz/dinsel ve bilimsel bakışlar/alıntılar vs. varsa bu başlık altında paylaşalım isterim.
Rüya nedir ?
heheheheh çok manyak benim rüyalar.Gördüm mü tam görürüm.Bazen geleceği görürüm :S
Örneğin 3 sene önce 1 hafta süreyle falan kaza yaptığımı görüyordum.Rüyadan bir kaç ay sonra aynı kazayı yaptık babamla
İki çeşit rüya vardır...
Rahmani ve şeytani..
Sabah namazı vaktinden sonra görülen şeytani rüyadır derler.
Yanlış bilgi vermiş olmayalım.Allah c.c. bilir.Ama rüyaların
yol gösterici olduğuna şahsen çok inanırım.Birde arkadaşlar
çok önemli bir konu;Rüya gördüğünüzde anlatırken hatırlamıyorsanız anlatırken rüyaya birşey eklemeyin.Yani
görmediğiniz şeyi görmüş gibi anlatmayın.Mahşerde hesabı verilemeyecek günahlar arasındadır yanlış rüya anlatmak.(Yalan rüya) diyelimm...
rüyaların tersi çıkar derler hep ama benim rüyalarımın terside düzüde çıkmıyor.eskiden hep yüksek uçurumlardan düştüğümü veya beni bir boğanın kovaladığını görürdüm(Karabasan olsa gerek)
ama ilgiçtir annemin rüyaları hep çıkıyor.
Dini yönden üç tür rüya var. Rahmani, Şeytani ve de günlük meşgalelerin sebep olduğu rüyalar.
Rahmani olanlar, Allah'ın bir lütfu olup, kişinin ahvaline veya geleceğe dair haberler verir. Bunlara Sadık rüyalar da denir. Ancak dinimizde "rüya ile amel edilmez" kaidesi vardır. Görülen bir rüyaya bütün bütün inanıp da işlerinizi ona göre yapmanız yanlış olur.
Şeytani olanlar kabuslardır.
Günlük meşgalelerimizden doğan rüyalar ise en sık görülen rüyalardandır. Beynimiz uyurken gün içinde kaydedilen bilgiler tasnife başlar. Bu da o gün yapıp ettiklerimiz ya da zihnimizi kurcalayan meseleler ile ilgili rüya görmemize neden olur.
Bu tür meseleleri hadis kitapları gibi kaynaklardan öğrenmek en doğrusudur. Eksik ve yanlış bilgiyi kabul etmeyecek kadar ince mevzulardır. Ne demişler: "Yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder!"
Zülfikarçok önemli bir konu;Rüya gördüğünüzde anlatırken hatırlamıyorsanız anlatırken rüyaya birşey eklemeyin.YaniBunu ilk defa duyuyorum. Şaşırdım walla..
görmediğiniz şeyi görmüş gibi anlatmayın.Mahşerde hesabı verilemeyecek günahlar arasındadır yanlış rüya anlatmak.(Yalan rüya) diyelimm...
rüya bir yana ben hep şunu merak etmişimdir
Afiyet olsun ne demek ?
Birde beynimizin sürekli 7/24 rüya gördüğü söylenir biz ise bunun sadece uyurken farkına varıyormuşuz diye duydum !
gelecekle alakalı değilde bu aralar aşırı gerçek gibi rüyalar görmeye başladım, geçen gece gördüğümse tam fantastik film gibiydi;
Asfalt bir yol üzerinde dik biçimde ayaklarım yerden hafif yukarda çok hızlı uçmaya başladım ve işin tuhafı uçarken yüzüme vuran rüzgarı gerçekten hissettim,gerçekten uçtum sanki, ondan önceki rüyamda da uzayda boşlukta öylece havada duruyordum, ondan bir öncekindeyse rüya gördüğümün farkında olduğum bir rüya gördüm, ölümcemmi ne
Borga-xokuduğum kaynağı en kısa zamanda sana ulaştıracağım abi hiç merak etme.Yukarda kardeşimizin de dediği gibi yarım doktor candan..yarım hoca imandan eder...Kaynağa bakıp en doğru yanıtı iletecem inşaallah.Zülfikarçok önemli bir konu;Rüya gördüğünüzde anlatırken hatırlamıyorsanız anlatırken rüyaya birşey eklemeyin.YaniBunu ilk defa duyuyorum. Şaşırdım walla..
ben kıyameti gördüm...var mı bilen kıyametin rüya tabirlerinde ne demek olduğunu?????
erdem187ben kıyameti gördüm...var mı bilen kıyametin rüya tabirlerinde ne demek olduğunu?????Çok Kısa Bir Süre sonra Öleceksin...
Yerinde olsam tüm tanıdıklarımla vedalaşıp hellalik isterim...
Şaka şaka...Son Düzenleme: byzihh ~ 27 Aralık 2007 19:40
Annemin veya bizim ailenin rüyasına ne girse, genelde o kişi ölüyor :S Ya da kaza geçiriyor.
1 hafta, bilemedin 2 haftaya kadar... Enteresan... Var mı bizimkilerin rüyasına girmek isteyen
Rüyalar uykunun REM safhasında (derin uyku) sinirlere ilettiği anlık iletilerdir. Normalde uyanıkken "hayal" diye tabir ettiğimiz şeyin, beynimizin gece bilinçsizce yapması. REM safhasında göz kapakları kapalı olmasına rağmen, gözler oldukça hareketlidir.
Tüm rüyalar ne kadar uzun gelirse gelsin, 3-4 saniyeden fazla sürmezler. Rüyaları hatırlamak ise bu sinir iletilerinin vücutta yarattığı etkilerin, aniden ve anlık uyanmalara ve REM'den çıkışa sebep olması yoluyla olur. Yoksa, gerçekten uyuduğunuz bir sırada rüyanızı hatırlamanızın imkanı yok. Yani "akşam bir rüya gördüm" demek aslında bilimsel olarak yanlış. "Kalkmadan önce bir rüya gördüm" veya "Rüya görürken uyandım, tekrar daldım" denebilir doğrusu için :)
Kısacası hergün rüya görürüz... Biraz da bilgisayar terimleri gibi anlatırsak, rüya beynin ekran koruyucusu gibidir, shutdown edilmeyi engelleyen bir mekanizmadır. Daha doğrusu, kas hareketlerinin, kan dolaşımının ve vücud ısısının en düşük olduğu evrede, beynin vücudu sağlam tutmasını sağlayan doğal bir mekanizma.