mouse alacagımda ben optikle lazerin arasındaki fark nedir?
birde mousepad siz normal masanın ustunde hangısı daha ıyı calısır ?
teşekkurlerr
S.A. mouse alıcam hangisi
Bende de Microsoft Basic Optical Mouse Var USB/PS2 Gayet hoş :)
kablolu mouse
(+) Daha yüksek hassasiyet
(+) Daha düşük fiyat
(-) Kablo
Kablosuz mouse
(+) Kablo kargaşası yok ve özellikle laptop'la süper gider
(-) Daha düşük hassasiiyet (hiç kablosuz mouse kullanmadım, okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum) nadiren kesilmeler olabiliyor diyenleri okudum. Tabi mouse'ın kalitesi de önemli.
(-) Pilin bitmesi can sıkıcı olabilir
(-) Yüksek fiyat
(-) Elektromanyetik dalgalarla haberleştiği için çok çok çok çok az ve bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da sağlığa zararı var
alıntı
optik mauseyi camın üzerinde kullanamazsın tam anlamıyla ama lazer cam ayrımı falan yapmaz
bu mauseyi kullandım bende çok güzeldi tıkla
pekiii normal masanın ustunde padsiz optik mi lazer mi daha iyi olur ?
dundarpekiii normal masanın ustunde padsiz optik mi lazer mi daha iyi olur ?Optik ve lazer dediğiniz aynı şey. Kullandığınız masaya bağlı. Eğer fareniz masanın üzerinde düzgün çalışıyorsa gerek yok. Şu an mesela ben öyle kullanıyorum. Bir sürü de fare çeşidi var. Bence bir mağazaya gidip kendiniz görün. En beğendiğinize bakın, tasarım olarak. Herkesin zevki farklı farklı. Marka olarak ise ben hep A4 Tech kullandım. Çok da memnunum.
eltahirOptik ve lazer dediğiniz aynı şey. Kullandığınız masaya bağlı. Eğer fareniz masanın üzerinde düzgün çalışıyorsa gerek yok. Şu an mesela ben öyle kullanıyorum. Bir sürü de fare çeşidi var. Bence bir mağazaya gidip kendiniz görün. En beğendiğinize bakın, tasarım olarak. Herkesin zevki farklı farklı. Marka olarak ise ben hep A4 Tech kullandım. Çok da memnunum.Aynı şey değil. Biraz araştırın. Lazer fareler çok daha iyidir ve cam yüzeyde bile kullanılabilirler.
BatıkanDoğanAynı şey değil. Biraz araştırın. Lazer fareler çok daha iyidir ve cam yüzeyde bile kullanılabilirler.Öyleymiş. Bilmiyordum. Optik fareler 400-800 dpi arası hassasiyete sahipken lazer fareler 2000 dpi üzerindeymiş. Ancak lazer fareler hem daha pahalı hem de profesyonel grafikerlerin tercihiymiş. Normal kullanıcılar için optik fare yeter de artar bile diyor, karşılaştırmayı okuduğum yazıda.
mause alıcaksan tam sırası bence çünkü kdv indirimi oldu gerçekten ben microsoft un notbook optical mause 3000 aldım
baya güzel özellikleri var bi bakmanı tercih ederim 50tl ya almıştım
kdv inriminden sonra baya düşmüş çok hoş laptop için mükemmel bi mause
Marka tavsiyesi olarak Logitech derim.