sabit disk

vuslatsızsevda
13-10-2007, 22:30   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

SELAM ALEYKÜM BİR SORUN OLACAK YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.BİLGİSAYARIMA FORMAT ATIYORUM FAKAT SABİT DİSK HATASI VERİYOR KURULUM BAŞLADIĞI ZAMAN"BİLGİSAYARINIZ SABİT DİSKİNİZİ GÖRÜNMEDİĞİ İÇİN YÜKLEME YAPILMIYOR" DİYE BİR HATA VERİYOR BU HATAYI NASIL GİDERE BİLİRİM.

eliff87
08-11-2007, 13:14   |  #2  
Taze Üye
3 mesaj

aynı dertteyiz ama bana da kimse cevp vermiyo.. ben de bilgisayarı normal kapattım açtıımda bilgisayar diski görmüyo dio biliosan yardım lütfenn

bir dost
08-11-2007, 15:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,174 mesaj

yettim gari!!!
sorundan anladığım bir sata hardiske sahipsin.
SATA harddisk kullanan bütün arkadaşların ortak sorunu seninki...  Öncelikle yapman gereken bilgisayarının anakartının kurulum CD'si içine bak. Orada RAID veri yolu için "disket" kur'u olacak. O kur doyalarını bir diskete kuracaksın ve bilgisayarını CD'den başlatıp F6 tuşuna basacaksın. Senden disket istendiğinde hazırladığın disketi takacak ve RAID veri yolunu BİOS'a tanıttıktan sonra bilgisayarın yeniden başladığında alışık olduğun kur'a devam edebileceksin. O zaman harddiskini görebilir, istediğin formatta (FAT, NTFS) formatlayabilir ve yüklemeni yapabilirsin.
Kolay gelsin.

vuslatsızsevda
14-11-2007, 01:38   |  #4  
OP Yeni Üye
25 mesaj

evet sorun sizin sölediğiniz gibi satadisk olması yardımınız için çok teşşekkür ederim.

jeomania
14-11-2007, 14:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

sata disk olmasıyla alakası yok biostan sata-raidi non raid yada disable edersin sata controlleri de enable edersin raid kullanmıyorsan olay bu kadar basit