Sabit diskinizin yavaşça öldüğünün 5 işareti!

CHIP Online
27-09-2011, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sabit diskiniz yavaş yavaş hayata gözlerini yumuyor mu? İşte ölen bir diskin 5 belirtisi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sabi ... -isareti_29346.html

Resimlerle: Adım adım sabit disk terfisi

Birçoğumuz kişisel belgelerimizi, fotoğraflarımızı, videolarımızı ve diğer değerli verilerimizi sabit disklerde saklıyoruz. Sabit disklerin sınırlı bir ömrünün bulunduğunun farkında olan kullanıcı sayısı ise oldukça az. Ancak bugünkü sabit disklerin çalışmadığı durumdaki ömürleri 5 ile 10 sene arasında değişiyor ve sıcaklık, nem, hareket, kullanım gibi etkenlere göre hızla azalıyor.

Bugün birçok kullanıcı laptop'a ve sıkça taşınan harici disklere sahip olduğundan, gerçekçi bir tahminle sabit disk ömrünün 3-5 sene olduğunu söyleyebiliriz. Kabul edersiniz ki bu süre, önemli verileri depolamak için oldukça kısa. En iyi durumda sabit diskler tamamen ölmeden önce yavaş yavaş bozulurlar. Sabit diskinizin bozulmaya başladığını işaret eden bir takım işaretler bulunmaktadır. Sabit diskinizin ne kadar ömrü kaldığından emin değilseniz, yazımıdaki maddeleri gözden geçirerek onun ömrünün sonuna yaklaşıp yaklaşmadığını anlayabilirsiniz.

1. Sık yaşanan donmalar, mavi ekranlar, yavaşlıklar

Bu işaretler, sayısız nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Ancak bu hataların nedeni ne olursa olsun, en kısa zamanda bir yedekleme yapmanızı öneriyoruz. Bu tür hatalar, yeni bir Windows yüklemesinden sonra çıkıyorsa, bozuk bir donanımın işaretçisi olabilir.

Tüm konu: Sabit diskinizin yavaşça öldüğünün 5 işareti!

Resimlerle: Adım adım sabit disk terfisi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sabit diskiniz sizi hiç yarı yolda bıraktı mı?