Sabit Diskte Nedensiz Değişen Alan

HPQ-User
25-06-2008, 11:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

SABİT DİSK sormuş:
Bilgisayarımı açıyorum, bakıyorum

HP (C:)

218 GB BOŞ

Bilgisayarımı kapıyorum(klasörü yani) bir daha açıyorum 216 gb boş yazıyor bu defa.
her seferinde azalmıyor bazen artıyor da... Bilgisayar henüz bir kaç haftalık aldığımda oyunlar yükledim 40 gb falan doluydu ardından pek şey yüklemedim hatta hiç bir şey de denebilir ama şuan 73,4 gb dolu..

Disk temizleyicisi,hata denetimi vs şeyleri haftadabir yapıyorum. Ccleaner adlı programıda kullanıyorum. Yeni şey yüklemeden nasıl böyle değişebiliyor acaba? Virüs girdiğini sanmıyorum Kaspersky Anti Virüs programım.

Garip olanı bi bakıyorum 218 boş 3 saniye sonra 216.. yaptığım başka işlemde yok arkasından.. ???? Neden böyle oluyor?

Birde çok kısa bir ekleme yapayım bilgisayarı 320 gb diye aldık neden 290 diye gösteriyor? Flash Disklerdede öyle küçük gösteriyor?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
2gb ram  
Intel core 2 duo
320 gb sabit disk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Kapalı Hesap (53751)
25-06-2008, 11:33   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Nedensiz değişmenin nedeni sistem geri yükleme olabilir mi acaba?Tam emin değilim ama sabit disk alanıyla bayağı yakın bir ilişkisi olduğunu biliyorum.Bir bakın derim.İkinci soruda 320 GB'ın 290 göstermesi normal yani teknik açıklamasını bilmiyorum ama USB Bellek,Hard Disk gibi aygıtlarda asla tam kapasiteyi kullanamıyorsunuz bunun teknik açıklamasını bilen bir arkadaş birazdan bizi aydınlatacaktır iyi günler.

Banned
25-06-2008, 11:39   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sadece sistem geri yükleme noktalarıdır, bu tür şlemleri takip edin ciddiye alın ancak kafanıza takıp proplem etmeyin. Sizi rahatsız ediyorsa sistem geri yükleme özelliğini kapatın.

Kaan614
26-06-2008, 18:23   |  #4  
Üye
61 mesaj

Geri yükleme Noktasından kastınızı biraz açarmısınız? Geri yükleme noktası oluşturunca bu bilgisayarda yer mi kaplıyor?
eski geri yükleme noktaları hiç silinmiyor mu?.. silinmiyosa bilgisayar dolmaz mı bir iki ayda :S ?????

Son Düzenleme: Kaan614 ~ 26 Haziran 2008 19:54
Banned
26-06-2008, 22:58   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Evet sistem geriş yükleme noktaları bilgisayarda yer kaplar. Fakat bu noktalar belirlenen süre sonlarında silinirler.Sistem genelde sürücü, gizmet servisi çalıştıran program ve sistem dosyası değiştiren uyum sorunu olabilecek güncelleştirme yaparken ger yükleme noktası oluşturur. Oluşturulan geri yükleme noktaları az ise ortalama bir ayda, fazla ise kapasiteye bağlı olarak çok daha kısa zamanda otomatikman silinirler. xp sitemlerde geri yükleme noktaları tam işe yaramasada vistada oldukça başarılıdır ve bazan birçok proplemden kurtulmamızı sağlayabilirler. Geri yükleme noktası alma işlemi dert etmediğiniz sürece size hiçbir propem yaşatmaz.Bence bu kadar üzerinde durmayın. Daha öncede dediğim gibi sizi rahatsız ediyorsa bilgisayarım - özellikler  - gelişmiş sistem ayarları - sistem geri yükleme adımlarından geri yükleme için seçili olan disklerin işaretini kaldırarak bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

sinan_
12-09-2009, 20:40   |  #6  
Yeni Üye
34 mesaj

HPQ öncelikle merhaba aynı sorun bendede vardı.khramn'ında dediği gibi sistem geri yükleme noktaları bu yerleri kaplıyor ve dediği gibi vistanın geri yükleme sistemi xp'e göre çok daha başarılı geri yüklemeyi durdurmanı tavsiye etmem çözümü iste  vista'nın sp2 güncellemesi. ben yükledikten sonra 68gb yer boşaldı artık öyle aniden harddisk,te artış olmuyor güncelleştirmeleri yaparak sende bu sorundan kurtulabilirsin.