Sağ tuş menüsüne doping!

CHIP Online
29-08-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows'ta bir dosyaya sağ tıkladığınızda açılan menü biraz yavaş açılıyorsa gelin onu hızlandıralım

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sag-tus-menusune-doping_35570.html

Resimlerle: Windows 7'yi kişiselleştirin

Windows'unuzun işlev menüleri yani sağ tuş menüleri zamanlarla uygulamalar tarafından eklenen çeşitli seçeneklerle dolup taşabilir. Bu ise menünün açılmasını geciktirdiği gibi aradığınızı bulmanızı da zorlaştıracaktır. Eğer bir dosyaya sağ tıkladığınızda beklediğiniz süre pek de kısa değilse, bazı menü öğelerini silmeniz gerekiyor. İşte Windows 7'de bunu yapmanızı sağlayacak, sizi kayıt defteri anahtarlarıyla uğraşmaktan kurtaracak iki yazılım.


&lt;span style="text-decoration: underline;">CCleaner</span>


İşlev menüsü düzenleme özelliği CCleaner'a son zamanlarda eklendiğinden, CCleaner'ın en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. CCleaner'ı çalıştırdıktan sonra sağ taraftaki sütundan Tools simgesine tıklayın ve Startup'ı seçin, ardından Context Menu sekmesine ilerleyin. Burada işlev menüsü öğelerini rahatlıkla devre dışı bırakabilirsiniz. Öğeleri Disable düğmesini kullanarak devre dışı bırakmanızı öneriyoruz. Bu sayede daha sonra onu tekrar etkinleştirmeniz mümkün olacaktır.


Değişiklikler hemen uygulandığından sisteminizi baştan başlatmanıza gerek yok. Öğeleri devre dışı bıraktıktan sonra dosyalara sağ tıklayarak gecikme sorununun hala mevcut olup olmadığını kontrol edebebilirsiniz.


Tüm Konu: Sağ tuş menüsüne doping!

Resimlerle: Windows 7'yi kişiselleştirin

Kaynak: www.chip.com.tr