arkadaslar sorunum sinir bozucu :) (hangi sorun sinir bozmaz ki:) ) herhangi bi işlem için sağ tuş yaptıgımda pc de gereksiz bir bekleme söz konusu. bi çok virüs programıyla sistemi taratmama ragmen bir sonuca ulasamadım. donanım: amd athlon 3500+ , 1gb ram , 256mb ekran kartı, 160gb hdd... umarım bu sorunla karsılasıp üstesinden gelen bir arkadas wardır... format atmak istemiyorum...
sağ tuş problemi
evet bu bir fragmantasyon/dağınıklık sorunudur.
yapman gereken:
öncelikle C: diskindeki gereksiz herşeyi ve çöpleri sil.
C: diskini pasif dosyaların deposu olarak kullanma. bunun için başka diskleri kullan.
c: diskinde sadece windows sistemi ve kurulu programlar olsun.
bu hazırlık süresiydi.
1. c: diskine birleştirme(defrag) yap.
2. registery optimizer tarzı bir uygulama ile windows regsitry dosyanı öncelikle hatalardan ve çöplerden temizle ardından da mutlaka registry defrag yap.
bilgisiayarın roket hızına geçecek.
sağ click bir popup menudur ve menu içeriği registry dosyasından alınır. zamanla dağılma ve sorunlar bu takılmalara sebep olur.
menulerde bir de tanımlı gecikme vardır menushowdelay değişkeni milisaniye olarak tanımlıdır registryda. onu da düşürebilirsin.
hala düzelmezse:
sağ click menusunde menuye eklenmiş özel bir sürücü, uygulama varsa ve sorunluysa da yapar. mesela diyelim CD sürücüyle ilgili bir menu itemi kondu sağ clicke ve sağ click yaptığında menuye eklenmiş öğe dinamik olarak CD kontrolü yapıp gecikme yaratabilir.
hangi sorun sinir bozmaz ki teorine katılmıyorum. sadece çözülemeyecek sorunlar sinir bozar çünkü çaresizlik sinir bozucudur. sorunları çözmek, çözebilmek, mücadele hayatın temelidir. gerisi tembellik, sahtekarlık, gürültü, anarşi.