sağdan direksiyonlu araba sürmek haramdır

samet61
03-02-2016, 14:05   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

pakistan'ın rawalpindi müftüsü nawaz abdallah khan tarafından yapılmış açıklama. pakistan gündemine düşen sözler sonrası, ülkede trafik sistemi tartışmaları başladı. nawaz khan "sağdan direksiyonlu araca binerken, araca sol ayakla giriliyor. çıkarken de sağ ayakla çıkılıyor. dinimizde sol ayakla girilip sağ ayakla çıkılan tek yer heladır. eğer ki bir müslüman sağdan direksiyonlu bir arabada ölürse mazallah diğer tarafta adeta tuvalette ölmüşcesine değerlendirilecektir. oysa ki sol ayakla girip sağ ayakla çıkmak müminlerin helada ölmelerine engel olarak getirilmiş bir kuraldır." dedi.

nawaz abdallah khan ülkede son yıllarda artan trafik kazalarını ve kazalarda artan kayıpların sebebinin müslümanları yoldan çıkartamayan şeytan'ın, müminlerinsağdan direksiyonlu araçlar içinde öldürerek cehenneme göndermek istemesi olduğunu iddia ederek, ülkede soldan işleyen, ingiliz icadı trafik sisteminin değişmesini talep etti.

nawaz abdallah khan hükumete baskı yapmak için bu hafta sonu tahminen 60 bin kişinin katılacağı bir miting düzenleyecek.

selim_firat
03-02-2016, 14:07   |  #2  
selim_firat avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

bundan binlerce yıl önce islam alimleri gök bilimiyle uğraşırken; matematik, fizik özellikle tıp gibi insanlığa faydalı olacak işlerle uğraşırken şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum, din adı altında yapılan zorbalıklara bakıyorum, sonra tekrar gerçek alimlere bakıp karşıya geçiyorum.