Sager Bilgisayarlar hakkında - Yardım

Senjougahara
10-11-2014, 18:19   |  #1  
Senjougahara avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2014

Detaylı araştırmalarım sonucunda fiyata göre en iyi kalitede lattopların sagerde olduğunu tespit ettim.Daha önce bu bilgisayardan alan bir arkadaş var mıdır? Amerikadan nasıl getirmiştir? yada herhangi bir bilgisi olan paylaşabilirse çok teşekkür edeceğim :)



mehmet_93
10-11-2014, 20:24   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Yurtdışından ürün getirtmek için iki temel yol var 1-yurtdısından akrabaya falan parayı verip getirtiyorsunuz 2-kargo ile gönderimini sağlıyorsunuz. Tabi bu ilki mümkün değilse ikincisi çok daha zahmetli ve masraflı. Öncelikle 100 tl gibi bir fiyata kadar (100 yaklaşık) olan ürünlerde gümrük vergisi uygulanmazken sonrasında gümrükten geçerken yüklü bir miktarda fiyat ekleniyor. Zaten kargo da getirtilecek ülkeye göre ayrı bir masraf oluşturuyor. Bu alanda önceden firmayla anlaşıp ürünün etiketine 50 tl falan yazılıp gönderttiriliyor ve gümrük görevlileride fiyat 50 tl diye incelemiyormus. Ama günümüzde bu sistem devam ediyormu bilmiyorum. Zaten yabancı şirketle bu konuda anlaşmakta ayrı bi problem. İşin içine birde garanti durumları falan girince yurt dışından direk ürün siparis etmek çook zahmetli gibi :) http://www.monsternotebook.com.tr    bu da türkiyede belki sana hitap edebilcek olan bilgisayarları olan bir satış sitesi bi incele istersen o yabancı siteden daha mantıklı gibi :)

mehmet_93 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Senjougahara
19-11-2014, 19:54   |  #3  
Senjougahara avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2014

posta masrafı ve vergiler dahil 3.500 liraya alabileceğim bilgisayarı burda 5000 liraya satıyorlar.Yurtdışından getirmek isteme sebebim bu.Malesef Türkiyede sager ile ilgili yeterince kaynak bulamadım.Fiyatının ucuz olması da yarın öbür gün bir sorun yaratırmı diye endişelenmeme sebep oluyor :/ Zaten garanti imkanıda olmuyacak. Şuan risk alıp şansı mı mı denesem yoksa daha kötü bir sistem mi alsam diye karar vermeye çalışıyorum :)