sağlıklı kullanım ve yavaş

HPQ-User
09-12-2009, 16:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ferhat sormuş:
bilgisayarım ilk aldıgım günden buyana her geçen gün dahada yawaşlıyor  sağlıklı bir şekilde uzun süre bilgisayarımı kullana bilmek için ne yapmalıyım bilgisayarımın mevcut özellileriyle daha hızlı çalışabileçeğini biliyorum bilgisayarımın hızlanmasını istiyorum yardımcı olursanaız sevirim şimdiden teşekkürler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
iyi günler ben toshiba bir lep top kullanıcısıyım sisitemimin özellikleri 4gb rem cor 2duo intel isletim sistemi rpm 6400 1340 mb tümleşik ekran kartıkısacası A243 modeli tohıbanın

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/532.0 (KHTML, like Gecko) Chrome/3.0.195.33 Safari/532.0

mancukya
10-12-2009, 01:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

1 ccleaner yada ona benzer advanced care gibi yazilimlarla gecici dosyalari temizlemen
2 regedit programlari ile ölü kayitlari temizlemen ccleaner onuda yapiyor advanced careda.
3 arada pcnin icini acip fanlarini temizlemen
4 Hangi antiyi kullanirsan kullan arada baska bir firmanin online scanneri ile taratman

_eFeKenTLi_
10-12-2009, 07:03   |  #3  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj

Ashampoo WinOptimizer 5    bunu kullanabılırsın . bu program ucretlı ama . kampanyası var bugunlerde ucretsız lısans verıyor denedım gercektende hantallasan tarayıcı hızlandı . su 2 gunde  okadar guvenlık yazılımı kurup sıldımkı pc ıyıce ne bıleyım hantallasmıstı oyle dıyım artık . sımdı ıse normale dondu fazla ram kullanımı kalktı .

Erhan Tiryakioğlu
10-12-2009, 17:22   |  #4  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Yukarıdakileri Yaptıkdan Sonra Öncelikle Termal Macunu Kontrol Edip Ardından İse İşlemci Fanının Klipslerini TAM OTUTTURUN . Ardından Eğer Kasanızın İçi Tertemiz ve Geçici Dosyalar Yoksa Şunları Deneyin Egsoz Fanı Ekran Kartının Karşısına Koyun Ve Ardından Yan Paneli Kapatmayın Birde Öyle Deneyin Gözle Görülür Bir Hızlanma Olmaz İse Güncel Bir Anti Virüs İle Tarayın ...

S.W.A.T
10-12-2009, 22:24   |  #5  
S.W.A.T avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,872 mesaj

Düzenli olarak Disk Defrag İle Disk Birleştirme Yapın
Spware Search Destroy İle Tehlikeli Girdileri Temizleyin
Advenced Windows Care İle Sistem Temizliği Yapın
Kullanmadığınız Programları Perfect Uninstaller İle Temizleyin
Cclenear İle Köklü Bir Temizlik Yapın