Saha Dolabı

Dincers
08-04-2011, 00:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Arkadaşlar Ttnet kullanıcısıyım ve online oyun oynuyorum dolayısıyla türkiyenin doğu tarafında oturduğum için ping süresinde de baya bi fark oluyo.Ping değerlerini düşürmek için Laetrix Latency Fixer diye bişe kullanıyorum ve baya işe yarıyo kaldırdığımda ise inanılmaz lag oluyor neyse konuya geri dönelim.

Internetten okuduğum kadarıyla (doğrulugu konusunda emin deilim) saha dolabı santrali bi nevi ayağına taşıyo ve türktelekom şuanda yaşadığım yerin her bölgesine bu saha dolaplarından döşemiş.Bi kaç yetkili görevlisine sordum bu ne işe yarıyo diye gelip tesisatını yaptıkları zaman (Benim bildiğim kadarıyla internet kalitesini arttırıyo) onlarda bana internet eskisinden daha iyi olcak gibi şeyler söyledi (kendiside ne olduğunu bilmiyodu ya neyse sadece tesisat işinden anlıyo garip).Dediklerine göre 1 hafta içinde internette büyük deyişiklikler olcak 16-32 mbps gibi hızlı bağlantıları artık hayal edebilecektik.Neyse aradan 1 hafta geçti bu süre içinde benim netimde kapalıydı,tekrar açtırdım 1 hafta sonra internet eskisinden kötü oldu.Arıza kaydı bıraktım hızımı 4 mbps ten 8 mbps e yükselttirmelerini istedim,müşteri hizmetlerinin bana verdiği cevap aynen şuydu

'Sinyaliniz şuanda 12 olarak gösteriyor,bu sinyalin 15 olması gerekki size 8 mbps yada daha üstü bir hız sağlayabilelim' bende müşteri hizmetlerine bizim evin yakınlarına saha dolabını döşediklerini söyledim güya acayip deyişiklikler olcakmış dedim,daha yüksek internet paketlerini artık kullanabilcektik dedim bana haklısın dedi ertesi gün aynı teknisyen (Şu saha dolabını döşeyen adam) kapıyı çaldı neyse ben sorup soruşturdum bu saha dolabının meyerse böyle etkileri yokmuş yani anladığıma göre o lanet kutuyu oraya boşu boşuna koymuşlar gibi bişey oldu.

Size sorum şu bu lanet olası dolap ne işe yarıyo??

eozenir
08-04-2011, 00:28   |  #2  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
406 mesaj

saha dolabı demek santrali evine yaklaştırmak demektir.
şimdi tekniği saha dolabı demek DSLAM demektir. müşteri hizmetleri sana 12 dbi olmalı 8 mbps için. bu kazanç anlamına gelmektedir. hızını bundan 4 mbpsye düşürmüşlerdir gelelim. eğer mahallene saha dolabı yapıldıysa mutlaka kazancın çok yüksek olmalı. bir daha müşteri hizmetlerini ara ve bildir. eki oturduğum eve saha dolabı geldi max hız 24 mbps alabilirsiniz dediler ama şu an bildiğin üzere max 16 mbps hız veriyor. yani o saha dolabı madem yapılsıysa sende en az 16 mbps alman lazım. ayrıca modemin türkçe arayüzü var ise sinyal kaybı olan bölümüne bak. eğerki 20 ve  üstü ise şu an hız alamazsın.

Dincers
08-04-2011, 00:32   |  #3  
OP Taze Üye
15 mesaj

Ya bende senin anlattıklarını biliyomda bi an bildiklerimden şüphe ettim.Gitsem senin yazdıklarını harfi harfinede okusam bu gerizekalı ahmaklara gene kendilerine ezberletilenleri söylicekler bana.Artık araya araya akraba olduk adamlarla :D

Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB):         43.0
Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB):         22.0

Şuda sinyal değerlerim oluyo

Son Düzenleme: Dincers ~ 08 Nisan 2011 00:33
şafak89
08-04-2011, 14:02   |  #4  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

salla gitsin tt ara superonlnie-fiber intenreti çeksinler fiberlerini ;)