Sahte iPhone'u yolla, gerçeği gelsin!

CHIP Online
16-04-2013, 14:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, Çin'den gelen sahte iPhone parçalarını orijinal zannetti ve sonrasında bakın neler oldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sah ... i-gelsin_39796.html

Resimlerle: Kendini Mac sanan Çinli çakma cep!

Daha önce Çin'de benimsediği müşteri hizmetleri anlayışından dolayı eleştirilen ve özür dilemek zorunda kalan Apple, şimdi de sahte iPhone'larla ilgili ufak bir skandalla gündemde: Apple'ın, Çin'de yürürlükte olan ürün iade sistemi dahilinde, 100'den fazla sahte iPhone parçasını, farkına bile varmadan orijinalleriyle değiştirdiği ortaya çıktı.


Geçtiğimiz Aralık ayında yaşanan olay şu şekilde gerçekleşti: Her biri yaklaşık 476 dolar değerinde olan 121 iPhone 4S BAND parçası (telefonu oluşturan en önemli parça), değiştirilmek üzere Apple'a geri gönderildi. Ancak firma Ocak ayında parçaların sahte olduğunu tespit etti. Olayla ilgili açıklama yapması istenen, parçaların geldiği satıcı, masum olduğunu iddia ederek polise başvurdu. Mağazada çalışan mühendislerden birini ve erkek arkadaşını gözaltına alan polis olayı soruşturmaya devam ediyor.


Şimdi bilişim dünyasının merak ettiği şey şu: Apple'ın, parçaların sahte olduğunu fark etmesi neden bu kadar uzun sürdü? Elbette gecikmenin nedeni iade sistemindeki yavaşlık olabilir. Ancak sahte iPhone parçalarının Apple'ı dahi yanıltacak kadar başarılı olması gibi korkutucu bir ihtimal daha olduğunu unutmamak gerek.

Tüm Konu: Sahte iPhone'u yolla, gerçeği gelsin!

Resimlerle: Kendini Mac sanan Çinli çakma cep!

Kaynak: www.chip.com.tr