Ben, ilk zamanlar vista kullanıyordum. Sonra bazı oyunları desteklemediği için ve bilgisayarı biraz da yavaşlattığı için bilgisayarcıdan format attırdım. Ama pc açılırken yazılım sahteciliği kurbanı olabilirsiniz diye birşey gelmeye başladı. Acaba kopya xp kullanmanın cezası olur mu veya cezası nedir?
sahte xp'nin cezaları
- 1
- 2
xp yukledınmı sistemine daha sonra. Xp yasal olmayan yollardan yukldıysen mesela cracklı xp yukledıysen boyle bır durumla karşılaşyıorsun ve sıstemın zamanla ıyıce çöküyo. Sana önerim Vista'ya geri dönmendir. Tabı lısanslı ıse..
yoksa XP'yı satın alacaksın.
Cesası budur bundan fazla birşey yok ama updateleri ve diğer microsoft uygulamaları sisteminize yükleyemeyeceksniz
benim size önerim bir an önce sisteminize lisans temin etmeniz olacaktır
Borga-xxp yukledınmı sistemine daha sonra. Xp yasal olmayan yollardan yukldıysen mesela cracklı xp yukledıysen boyle bır durumla karşılaşyıorsun ve sıstemın zamanla ıyıce çöküyo. Sana önerim Vista'ya geri dönmendir. Tabı lısanslı ıse..Nasıl yani sistemim zamanla çöküyor? Lisanslı Vista'm var ve kopya işletim sisteminin caydırıcı cezaları var ise Vista'ya geri dönebilirim.
yoksa XP'yı satın alacaksın.
Lisanslı vistan varsa onu yüklemeni tavsiye ederim
bende aynı sornla karşılaiıyorum hep lisanslı fln uyarı gelioo orjina xp kulanmadan halledebiliorum yazının gelmemesini ama windows destekli programları kulanamıyorum istersen msn mi verirrim msn den yollarım kolay gelsin
Vista kur arkadaşım hıc ugraşma. Ikıncı lısansı nıye alasın.
Vista kurarsam tüm yüklediğim şeyleri bir daha yüklemek çok zamanımı alır. Eğer update edememe dışında bir cezası yoksa bir süre daha xp'de kalabilirim.
vista çok güçlü bir donanım istiyor ve bilgisayarı acayip yavaşlatıyor.bu nedenle xp yaptırmakta iyi düşünmüşsün.var olan OS'unu legalleştirecek programı bulabilirsen herşey hallolur ama bulmazsan bir şekilde orijinal xp cdsi bulman lazım.gerçi lisansız xp kullanman bazı programları yüklüyememene neden olur,başka bir sorun çıkarmaz.bence vistayı tekrar kurma!!!
Bİr de format attırmak için pcyi götürdüğüm bilgisayarcının, benim orijinal vista dvd'mi kopyalamış olma ihtimali var. Eğer kopyaladıysa ki büyük ihtimal kopyaladı. Bİr daha vista kurarsam bunun bana nasıl zararı olur?
Microsoft, bilgisayarını götürdüğün bilgisayarcının DVD'yi kopyaladığını öğrenmezse(daha doğrusu korsan kullanıldığını) sorun olmaz.Ama o bilgisayarcıyı (eğer kanıtın varsa) yargıya şikayet etmelisin bence.
sana birşey olmazda kopyalaması bildiğim kadarıyla imkansız (en azından hacker falan değilse)
Baripsana birşey olmazda kopyalaması bildiğim kadarıyla imkansız (en azından hacker falan değilse)Yani bir ceza durumu olsa, cezayı o mu alır?
memomucoBen, ilk zamanlar vista kullanıyordum. Sonra bazı oyunları desteklemediği için ve bilgisayarı biraz da yavaşlattığı için bilgisayarcıdan format attırdım. Ama pc açılırken yazılım sahteciliği kurbanı olabilirsiniz diye birşey gelmeye başladı. Acaba kopya xp kullanmanın cezası olur mu veya cezası nedir?elinizde vista lisansı mevcut ise öncelikle tüm duyduklarınızı unutabilirsiniz. geriye doğru lisanslanma durumu söz konusudur. elinde vista lisansı olan bir kullanıcı gidip xp lisansı almaz çünkü en büyüğüne sahipsiniz zaten yapmanız gereken şudur. microsoft'u arayınız ve vista lisansına sahip olduğunuzu ama yazılımsal ve donanımsal olarak pc'nizin hazır olmadığını bu sebeple xp kullanmaya devam edeceğinizi bildirerek elinizdeki xp'nin vista lisansınıza mahsuben lisanslanmasını rica ediniz herşey bu kadar basit.![]()
Yazılım sahteciliği büyük bir suçtur cezasıda öyle elbette, microsoft'la temasa geçerseniz size forumlardan daha çok yardımcı olacaklarından emin olabilirsiniz.
not olarak şunu söylemek isterim ki vista lisansı satın alan kullanıcı eski sürümlerinde kullanım hakkını almış demektir. Office paketi içind geçerlidir bu durum. saygılar.
GrapevineYani böyle yaparak şu an kullandığım xp'yi lisanslı olarak kullanabileceğim öyle mi? Peki, sonradan elimdeki vistayı yüklemek istersem vistayı da lisanslı ve sorunsuzca kullanabilir miyim?memomucoBen, ilk zamanlar vista kullanıyordum. Sonra bazı oyunları desteklemediği için ve bilgisayarı biraz da yavaşlattığı için bilgisayarcıdan format attırdım. Ama pc açılırken yazılım sahteciliği kurbanı olabilirsiniz diye birşey gelmeye başladı. Acaba kopya xp kullanmanın cezası olur mu veya cezası nedir?elinizde vista lisansı mevcut ise öncelikle tüm duyduklarınızı unutabilirsiniz. geriye doğru lisanslanma durumu söz konusudur. elinde vista lisansı olan bir kullanıcı gidip xp lisansı almaz çünkü en büyüğüne sahipsiniz zaten yapmanız gereken şudur. microsoft'u arayınız ve vista lisansına sahip olduğunuzu ama yazılımsal ve donanımsal olarak pc'nizin hazır olmadığını bu sebeple xp kullanmaya devam edeceğinizi bildirerek elinizdeki xp'nin vista lisansınıza mahsuben lisanslanmasını rica ediniz herşey bu kadar basit.![]()
Yazılım sahteciliği büyük bir suçtur cezasıda öyle elbette, microsoft'la temasa geçerseniz size forumlardan daha çok yardımcı olacaklarından emin olabilirsiniz.
not olarak şunu söylemek isterim ki vista lisansı satın alan kullanıcı eski sürümlerinde kullanım hakkını almış demektir. Office paketi içind geçerlidir bu durum. saygılar.
Son Düzenleme: memomuco ~ 06 Temmuz 2007 15:34
memomucoGrapevineşöyle söylersem anlaşacağız sanıyorum vista lisansınız tüm eski windows sürümlerini kucaklıyor. yanlız şunu belirteyim ki bu ultimate için geçerli elbette vista home alıp xp pro kullanamazsınız anlıyorsunuz değil mi ama vista home aldığınızda xp home da lisanslı gibi kullanılmaya devam ediliyor. en nihayetinden bilmeniz gereken şudur; microsoft sizi herhangi bir şekilde cezalandıramaz siz lisanslı bir kullanıcısınız.Yani böyle yaparak şu an kullandığım xp'yi lisanslı olarak kullanabileceğim öyle mi? Peki, sonradan elimdeki vistayı yüklemek istersem vistayı da lisanslı ve sorunsuzca kullanabilir miyim?memomucoBen, ilk zamanlar vista kullanıyordum. Sonra bazı oyunları desteklemediği için ve bilgisayarı biraz da yavaşlattığı için bilgisayarcıdan format attırdım. Ama pc açılırken yazılım sahteciliği kurbanı olabilirsiniz diye birşey gelmeye başladı. Acaba kopya xp kullanmanın cezası olur mu veya cezası nedir?elinizde vista lisansı mevcut ise öncelikle tüm duyduklarınızı unutabilirsiniz. geriye doğru lisanslanma durumu söz konusudur. elinde vista lisansı olan bir kullanıcı gidip xp lisansı almaz çünkü en büyüğüne sahipsiniz zaten yapmanız gereken şudur. microsoft'u arayınız ve vista lisansına sahip olduğunuzu ama yazılımsal ve donanımsal olarak pc'nizin hazır olmadığını bu sebeple xp kullanmaya devam edeceğinizi bildirerek elinizdeki xp'nin vista lisansınıza mahsuben lisanslanmasını rica ediniz herşey bu kadar basit.![]()
Merhaba memomuco;
Lisanslı vistanız varsa onu yükleyiniz.Bu ancak illegal yollardan giderilebilir.Örneğin;Legal Xp adlı program ile bu sorun çözülür ama burada bununla ilgili forumda link veremeyiz.Yasak!Ama google da araştırabilirsin.
İllegal yolları önermiyorum.En iyisi lisanslı vistanı kur.Bu yolu sadece kastığı için sölüorum.Ama en iyisi lisanslısı.Çünkü lisansız olan sorun çıkartır.
İyi Günler...
o yazı bana hala bana çıkmadı kaç zamandır kullanıyorum xp en az 3-4 sedenedn beri daha öyle birşeyle karşılaşmadım
Yüklediğim bir programla bu sorun da bitti. Artık wmp veya i. explorer'i update edebiliyorum. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum.
bence senin bilgisayarının kasasının üs arka kısmında vista orjinallik sertifika çıkartması var ise ve vista CD/DVD'si ile gelen orjinal mikrosoft vista lisans anlaşması (bir kitapçık şeklinde ) bu saydıklarm senin elinde mevcut ise CD/DVD nin kopyalanması veya orjinal CD/DVD nin çalınması bir şeyi değiştirmez aynı XP deki gibi
Gelelim XP'ne kullandığın bilgisayarı evinden kullanıyorsan BSA senin evini özel arama izin belgesi çıkarmadan senin adresine ve adın için evine girip te senin şahsi bilgisayarına bakamaz çünkü ozman yasal olmayan bişi yapmış olurlar, ama bir kurum yada dükkan gibi bir yerde kulllanıyorsan ozman tek sorunun yamaları upgrade edememen ile kalmaz BSA ile başın derde gire bilir
Tavsiyem senin bilgisayaraına VİSTA yüklü ve lisanslı olarak geldiyse büyük olasılıkla bilgisayarın vistayı destekliyordur birtek bu işletimsistemi çok yeni çıktığı için baçı donanım parçalarının driver(sürücülerini) bulmakta zorlanırsın ama dediğimgibi VİSTA çok yeni XP de ilk çıktığında bole olmuştu ama şimdi 98 kullanıcısı neredeyse kalmadı VİSTA da bence böyle olucak hem elinde 300-350 YTL lik bir lisanslı işletim sistemi varken neden riske giresin ki ?
xp daha iyi vistada yeni ne var ram canavarı sadece güvenlik hala sorunlu her program çalışmıyor
ya arkadaşım şimdi ole soluyosun ama daha düne kadar bende 98 se hatasıydım ne milenyum nede 2000 ama şimdi zaman geçtikçe teknoloji ilerledikçe bazı programlar 98 de çalışmadığından mecbur XP yi kurdum VİSTa için şimdi bunu soluyoruz güvenlik açığı meseleside ev koullanıcısına çokta dert bir iş olacağını zanletmiyorum artı hergün yenisi çıkan güvenlik yamalarını yükleme şansı var
bütün problemler bence çözüle bilir yeterki sen teknolojiyi bırakma yen olan eskisinde herzaman daha avantajlıdır
Lisanslı Xp Home Edition 130$+kdv Ve Xp Prof. 180$+kdv Kararı Kendin Ver...Bu Fiyat Firmadan Firmaya Değişebilir Ama Çok Fark Olacağını Zannetmiyorum...
cnkt_24Lisanslı Xp Home Edition 130$+kdv Ve Xp Prof. 180$+kdv Kararı Kendin Ver...Bu Fiyat Firmadan Firmaya Değişebilir Ama Çok Fark Olacağını Zannetmiyorum...Valla ya sanki hepiniz orjinal kullanıyorsunuz.."XP orjinal yapma işlemi" google'a yazın aratın,araştırın diye söylüyorum..Yönlendirme değil,korsanı teşvik değil..
- 1
- 2