SALDIRI

ECHELON_
14-04-2009, 21:11   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

BU gün antivir yükledim aşağıda ki linkte yer alan uyarıyı her 10 15 dk da bir gösteriyor şu an kablusuzdan bağlıyım nete packet felan diyor bana ait olmayan bir ıp den bahsediyor uyarıda ama ne olduğunu çözemedim saldırı altında mıyım.

ZonkZonk

ECHELON_
14-04-2009, 21:24   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

yok mu fikri olan

ilginch
14-04-2009, 21:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj

saldırı ise de engellenmiştir..

loganwolverine
14-04-2009, 22:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

google trsnlate çevirisi

"tüm IP paketler inkar bir paket engelledi"

anladoğım kadarıyla wiralesine sızma varr

OnlyMann
14-04-2009, 22:42   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

gösterilen ipler gerçek ip lokalde kullanılan ipler değil. muhtemelen makinanıza yüklü program veya programlar (örnek: msn talk gibi) sürekli bağlı oldukları sunuculara bağlanmaya çalışıyor olabilir. istek gönderiliyor cevabı engelleniyor olabilir. verdiğiniz iplerin kime veya neye ait olduğunu direkt ip yazarak bulabilirsiniz. veya http://www.dnsstuff.com/ adresinden kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

Süleyman.
14-04-2009, 22:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Windows da güncelleştirme indiriyor bu arada. Buna da dikkat edin. Güncelleştirmeler yükleninceki duruma bakın. Belki "Defender" güncellemesine takmıştır Avira... İhtimal tabi.

runoades
14-04-2009, 22:49   |  #7  
Yıllanmış Üye
160 mesaj

Evet. Bu uyarı sürekli bende de çıkıyor.

southbridge
14-04-2009, 23:04   |  #8  
Yeni Üye
23 mesaj

Bu yazılımı kullanmadım. Anladığım kadarıyla Antivir firewall'unda varsayılan olarak bu kuralı (Deny all IP Packets) açık bırakıyor. Eğer bağlantılarında bir sorun oluşturmuyorsa kural sadece log tutmak ve seni uyarmak için açık duruyor olabilir. Esasında bir engelleme yapmıyordur, bu kurala takılan işlemleri sana bildiriyordur.

Mustafa@PC
14-04-2009, 23:06   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Bu uyarılar sizde çalışan bazı programların netle bağlantısını belirten uyarılar diye tahmin ediyorum avira yı kaldırıp default yükleme seçenekleri ile tekrar yükliyebilirsiniz...

ECHELON_
14-04-2009, 23:59   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Mustafa@PC
Bu uyarılar sizde çalışan bazı programların netle bağlantısını belirten uyarılar diye tahmin ediyorum avira yı kaldırıp default yükleme seçenekleri ile tekrar yükliyebilirsiniz...
bu bir saldırı değilse ve bir saldırı için zemin hazırlamıyorsa avirayı kaldırıp tekrar yüklememe gerek ver mı

bu arada cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum

ECHELON_
15-04-2009, 00:06   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
OnlyMann
gösterilen ipler gerçek ip lokalde kullanılan ipler değil. muhtemelen makinanıza yüklü program veya programlar (örnek: msn talk gibi) sürekli bağlı oldukları sunuculara bağlanmaya çalışıyor olabilir. istek gönderiliyor cevabı engelleniyor olabilir. verdiğiniz iplerin kime veya neye ait olduğunu direkt ip yazarak bulabilirsiniz. veya http://www.dnsstuff.com/ adresinden kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.
tüm ıp leri verdiğin adresten tarattım siyah bir sayfa dışında bişey çıkmadı

şurda olduğu gibi:

mancukya
15-04-2009, 15:29   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Arkadasim Antivir o paketinde güvenlik duvari HIPS ve regedit korumasida mevcut yani bedava surumu ben mesala Commodo ile kullanarak o özelliklere sahip olurken bu sendeki sürümde ise bunlar mevcut.
Programlar nete baglanmak istedikce senden izin istiyecek sende izin vermezsen baglanti esnasinda bunlari engellemeye baslayip uyarilar verecek.
Wifi modem yada Kablonetden üyesen yada herhangi bir aga bagliysan o ag üzerinde yapilan saldirilar bütün agdaki makinelere yönelik oluyor yani senin makinanda nasibini alip engellenmis oluyor Antivir tarafindan.
Mesala wifi üstünde 3 4 kisi oldugunu düsünelim bir tane makinada zararli yazilim varsa bunlari agdaki makinelereda yaymaya bakicaktir ama korkmana gerek yok.