arkadaşlar bir virüs ile tanıştım. Bu virüs bilgisayarda ilk olarak dosyarın sonuna .exe ekliyor ve daha sonra bilgisayarın tabanına yerleşiyor. bankacılık hizmetlerinden sonra kişisel bilgileri belirlenen yerlere gönderiyor. bu virüsü temizleme imkanımız bulunuyormu bilgi verirseniz sevinirim.
sality virüsü
Kötü bir virüs türü. Bence temiz bir format işlemi yapıp formt sonrası ilk olarak güvenlik yazılımını kurun; NIS 2010 veya KIS 2010 tavsiye ederim. Benim kanaatim temizlemek için uğraşmayın.
güzel ve de kaliteli bir virüs türevidir. nar versiyonu kendini boot sektörünede yazabilme yeteneğine sahiptir bu yüzden yedeklerede bulaşıyor en temiz çözüm formattan biraz uzak. ilk önce tüm yedekleri dv' ye aktar. ondan sonra tüm disk bölümlerini linux ile kazıyıp linux format at kapatıp yeniden başlat windows cd yada dvd ile tekrar bölümleri silmen gerekecek linux formatını desteklemez windows cd yada dvd leri.
yeniden bölümleri oluşturup kuruluma başla sonrada güncel bir antivirüs yazılımı kullanıp tüm güncellemelerini aldır.
dvd lerin içeriğinde bu virüstende tonlarca olabileceğini unutma sakın.