SALON için SLIM PC

emrah.gokmen
18-10-2007, 17:45   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var
Salonda LCD TV'ye bağlamak için ucuza bir SLIM PC kurmak istiyorum. Şimdi birçok marka bu tip ürünler çıkarıyor (Gigabyte, asus, apple, beko, sony vs.)
ancak bu ürünler ya türkiyede yok ya çok pahalı ya da güçleri HD video ve oyunlar için yetersiz.

1- Öncelikle bu tip ince kasaları nerde bulurum bileniniz göreniniz var mı?

2- Bunu direk CHIP dergisinden de istiyorum bence "Salon PC'si kurma rehberi" gibi birşey hazırlamaları çok yararlı olur. Bunun içinde en önemli şey ise uzaktan kumanda sistemleri olmalı. Bir pc'ye nasıl uzaktan kumanda takılır hiç bir bilgim yok. Internette böyle bir ürün bulamadı ne bileyim wireless/bluetooth/kızıl ötesi vs hiç bir donanım yazılım yok (son anda bir tane buldum laptoplar için ama pek başarısız bir ürün ve 50$). İnsanlar kendileri devreler yaparak hallediyorlar falan çok garip artık apple her ürününe bunu koyuyor bütün firmalar çılgın gibi salon pcleri üretiyorlar ve hala adam gibi bir bluetooth pc kumandası yok. Neyse bu konuda deneyimi bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

Borga-x
18-10-2007, 18:02   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/seri_ir_alici burda  pc ıcın alıcı verıcı devre seması ve açıklmalar var. Ben yapmak veya yaptırmak ıstıyorum desen herhangı brı elektronıkcı bunu yapabılır tabı bu dokumanı goturmen şartıyla. Onun dısında bildigim kadarıyla TV kartları da bu işi gorebılıyor tabı bunun ıcın XP'nın medıa Center veya Vısta Home premıum- Ultımate sürümünü kullanman gerekiyor

emrah.gokmen
19-10-2007, 10:11   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

hazır salon pcleriyle (digital home) beraber de geliyor aslında kumandalar ama şöyle detaylı bir pc kumandası yapamadılar gitti. blutooth'lu touchpadli, mini klavyeli falan
Mesela bu klavye setiyle beraber ortalama bir kumanda geliyor

google for:
The Cordless Desktop S 510 Media Remote

Borga-x
19-10-2007, 10:16   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Evet bunlara da yönelebilirsin.