merhaba.
bilgisayarımda harddisk 2'ye bölünmüş halde C: ve D:. ne var ki C:'deki "Belgelerim" içindeki herşeyi (tüm dosyalar belgeler vs) güvenlik olsun diye D:'ye kopyaladım. "Müziğim" ve "Resimlerim" de dahil. hani bir şey olur da C:'yi formatlarsam belgelerim D:'de kalsın diye. şimdi hepsine D:'den erişiyorum. C:'deki "Belgelerim"i de boşalttım. ama D:'de hepsi salt okunur durumdalar. hepsini seçip sağ tıklayıp "read-only" seçeneğini temizliyorum. "seçimi alt klasörlere de uygula" iletisi çıkıyor ona da ok diyorum. tekrar kontrol edince hepsinin read only kaldığını farkettim. tek tek yapayım dedim. yine eski hallerine dönüyorlar. hem de anında! :) nasıl yapılır bu iş? ya da hepsini C:'ye geri mi kopyalamak zorundayım?
salt okunur dosyalar
hayır belgelerım klasorunun ustune sag tus yap.Özelliklerden klasoru taşı komutu ustunde bır satır göreceksın. Taşı dedıgınde d surucunde bır klasor goster veya başka bır ısım yaz.
Örn:d:\My Documents gibi o klasoru bundan sonra d surucunde my documents altında görürsün.
evet teşekkürler gördüm, keşke başta öyle yapsaydım.
fakat hala salt okunur olayını değiştiremiyorum. bir kısmını C:'deki Belgelerim'e geri kopyaladım. sonra hedefi değiştirip D: yapmak için. ama read only durumları aynı. örneğin masaüstündeki Belgelerim bile salt okunur gözüküyor.
işl. sis. xp pro
keske en baştan benım dedıgım gıbı yapsaydın.Salt okunur olması bır sorunmukı senın ıcın. Bu şekilde de herturludosya uzerınde oynamalar yapabılırsın
tek tek doc dosyalarında böyler bir şey yok. sadece klasörlerde var. hem de tamamında. bu xp pro ile gelen bir güvenlik önlemi olabilir mi? çünkü read only denmesine rağmen ben bal gibi değişiklik yapabiliyorum.:)
sınırlı kullanıcı ıcın bır guvenlık olabilir. Bence klasor yapılarıyla oynama ılerde başına bela olurlar. En ıyısı buldugun gıbı bırakmak. Ama aklında olsun dedıgım yontemle taşırsan belgelerım kalsoru zarar görmez..
umarım sorularına yanıt bulabıldım!.