SAMSUNG 250gb HDD RAW SORUNU ?

TABU
02-08-2008, 09:25   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

arakadaşlar p5wdh deluxe anakartımın sata bölümüne bağlı olan 250 gb lık samsung hdd dün akşam bilgisayarımı kapatıp aradan bir saat sonra yeniden açtığımda bilgisayarımdan d(hard diskin195 gb lık bölümü) sürücüsüne tıkladığımda şöyle bir hata verdi.dosya sistemi biçimlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz.daha sonra hdd ye baktığımda dosya sisteminin raw a dönüşmüş olduğunu gördüm.bi çok yerde konuyu araştırdım fakat doğru düzgün bir çözümünü bulamadım.

biçimlendirme yapmadan recovery my files isimli veri kurtarma yazılımını kullanıyorum ama 2 gün oldu hala tarıyor aklıma şu geldi linux un cd den çalışan bi sürümünü bulup taksam acaba verileri görüp başka bir hdd ye aktarabilirmiyim veya başka bir yolu varmı dosyalarımı kurtarmanın?yardımlarınız için şimdiden çok teşkkürler ...........

Son Düzenleme: TABU ~ 03 Ağustos 2008 10:55
TABU
03-08-2008, 10:58   |  #2  
OP Yeni Üye
21 mesaj

arkadaşlar sorunu çözdüm getdataback kurdum bilgisayarıma raw dosya sistemine dönüşen hdd yi tarttım dosyaları buldu ve hepsini kurtardım daha sonra raw a dönüşen hdd mi biçimlendirdim sorun ortadan kalktı kesinlikle ntfs sistemler için en iyi veri kurtarma yazılımı getdataback

Son Düzenleme: TABU ~ 03 Ağustos 2008 10:59
samcat
06-01-2010, 16:34   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2 mesaj

Raw a dönüşen hdd bölümünü kurtarma

Bilgisayarımın c sinde xp d sinde vista olan bilgisayarımınc bölümü raw şeklini aldı ve ulaşılamaz oldu. Açılışta boot menüsü gelmiyordirek olarak Vista başlıyordu. İnternetten araştırdım fakat çözüm bulamadımsonra kendim uğraşmaya başladım çok şükür bilgilerimi kaybetmeden kurtardımnasıl mı?

Ben de partition magic 8.0 tr vardı onu kullandım. Öncelikle kendi hdd mi söküpbaşka bir bilgisayara yedek olarak taktım. O bilgisayar da xp olan bölümü rawolarak gördü. PM 8.0 tr ile raw olan bölümü fat32 formatına dönüştürmeyidenedim oldu. Fat32 ntfs bölümlerini görmeyeceği için pm 8.0 ile bölümü tekrarntfs e dönüştürdüm başarılı oldu. Hdd mi bilgisayarıma taktım bu sefer direk xpden açılış yaptı. EasyBCD 1.7.2 programını indirdim ve vista nın boot bölümünütekrar kurdum . Şu anda xp ve vistayı tıkır tıkır kullanıyorum bilgilerimi dekaybetmedim. Arkadaşlara belki faydası olur diye yazdım selamlar. <

dr_serhan
06-06-2010, 19:54   |  #4  
Taze Üye
16 mesaj

ya arkadaşlar benimde başıma geldi 500 gbım vardı raw oldu...daha sonra çözüm bulamadım sinirlendim biçimlendirdim ama 40 gb kaldı öyle görünüyor napmalıyım??