Samsung'a yeni bir dava açma hazırlığında!

CHIP Online
27-03-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple ve Samsung arasındaki patent kavgasının durulduğunu sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... rliginda_39431.html

Resimlerle: Apple'ın davalık logoları

Apple, yeni bir rapora göre Samsung'un 14 ürünü için yeni bir patent davası açmaya hazırlanıyor. Geçen sene Samsung'a karşı önemli bir patent galibiyeti kazanan Apple'ın Samsung'dan alacağı 1.05 milyar dolar, hakim Lucy Koh tarafından yaklaşık yarısına indirilmişti.


Cezanın 450.5 milyon dolara gerilemesinin nedeni ise San Jose hakimine göre ilk rakamın yasal ve patent sorunlarının yanlış algılanarak oluşturulmuş olması. Hakim, bu son karardan memnun olmayan tarafların temyize gidebileceğini söylemişti.


Samsung, davanın duraklatılmasını istemiş, Apple ise temyiz mahkemesindeki bir mücadelenin "muhtemelen anlamlı bir karar çıkmaksızın, davanın daha aşağıdaki bir mahkemeye iadesiyle sonuçlanacağını" düşündüğünü söylemişti.


Apple'ın son iddiası ise Galaxy S2 AT&T ve Infuse 4G'deki ihlallerin ilk cezaya 85 milyon dolar ek ceza getirebileceği, böylelikle cezayı toplam 685 milyon dolara ulaştırabileceği yönünde. Apple, hakim Koh'un Samsung'un yeni davadan önce itiraz etmesini istemesi halinde, hakimin tazminat miktarını tekrar değerlendirmesi gerektiğini söylüyor.

Tüm Konu: Samsung'a yeni bir dava açma hazırlığında!

Resimlerle: Apple'ın davalık logoları

Kaynak: www.chip.com.tr