Arkadaşlar daha yeni
"Samsung Spinpoint F DT Serisi HD322HJ 3.5" 320GB 7200RPM 16 MB " aldım ama 320 GB Görülen Hafıza 300 GB Görülüyor bu neden kaynaklanıyor acaba bilen var mı ?
Samsung Hard Disk Kapasite Problemi ?
evet aynısı banada oldu dün yeni aldığım 500 gb harddisk bilgisayarım özelliklerden bakınca 469 gb gözüküyor
nedendir acaba ??
Arkadaşlar bu durumla ilgili kısa bir araştırma yapsaydınız mutlaka bilgilere ulaşırdınız.Bu durum disk üreticisi standartları ile işletim sistemi üreticileri arasında mutabakat olmamasından kaynaklanmaktadır;şöyle ki:
Disk üreticilerine göre 1000 byte 1 kilobyte,1000 kilobyte 1 megabyte,1000 megabyte da 1 gigabyte'dır.
Ancak işletim sistemine göre 1024 byte 1 kilobyte,1024 kilobyte 1 megabyte,1024 megabyte da 1 gigabyte'dır.
Aradakı 24 byte,kilobyte ve megabyte'lık farklar eskiden küçük hard disklerin olduğu zamanlarda fazla göze batmaz ve farkedilmezken günümüzde büyük kapasiteli hard disklerde ciddi kapasite farkları (20-30 GB gibi) yaratmaktadır.
Sizin bahsettiğiniz durum da budur,herhangi bir sorun değildir,maalesef bu işin raconu budur :)