Samsung: Hem büyük hem de hızlı

CHIP Online
01-12-2009, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Depolama ürünleriyle de başarılı olan Samsung, yeni dev sabit diskini modern arabirimlerle donatıyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sams ... de-hizli_16734.html

Resimlerle: Adım adım sabit disk terfisi

Samsung sabit disk ailesini eSATA bağlantılı harici Story Station Plus ile genişletti. Diskin maksimum kapasitesi 2 TB.

Samsung ilk Story Station diski sadece USB 2.0 ile piyasaya sürmüşken, Plus sürümünde hem USB 2.0 hem de eSATA bağlantısı sunuyor. Böylece Story Station Plus ilk sürümüne nazaran teorik olarak altı kat daha hızlı olabiliyor. Ayrıca Samsung bekleme modundaki güç tüketimini de 2,5 vattan 0,1 vata düşürdü.

Selef model gibi Story Station Plus da bir otomatik yedekleme özelliği sunuyor ve verileri şifrelemek için AES 128/256-bit ve Blowfish 448 tekniklerini kullanıyor.

Samsung Story Station Plus bu aydan itibaren 1, 1,5 ve 2 TB kapasitelerde temin edilebilecek. 2 TB modelin fiyatı 200 Euro olacak (yurtdışı). Diğer fiyatlar henüz belli değil.

Tüm konu: Samsung: Hem büyük hem de hızlı

İzleyin: Disk birleştiricisi

Resimlerle: Adım adım sabit disk terfisi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Harici diskiniz var mı? Kaç adet ve kaçar GB?

uGuR.uK
01-12-2009, 18:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

1TB'lık vardı ama artık harici değil, söküp taktım içeri masada yer açılsın diye:)

panda34
02-12-2009, 00:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj

Seagate 1TB harici var, Compex fuarında Bimeks'ten aldım 168tl'ye.
1 tanede dandik 80gb Codegen var(Toshiba diskli), dandik dememin sebebi sürekli sorun çıkarmasından
harici harddiski tasarruf manyağı olarak tasarlamışlar 10 saniye boş kalsa Stand-by'a geçiyor,
yeniden bir dosyaya ulaşmak istesem dakikalarca çalışmıyor.

Ciim
02-12-2009, 09:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
454 mesaj
Alıntı: mengu88  
Seagate 1TB harici var, Compex fuarında Bimeks'ten aldım 168tl'ye.
1 tanede dandik 80gb Codegen var(Toshiba diskli), dandik dememin sebebi sürekli sorun çıkarmasından
harici harddiski tasarruf manyağı olarak tasarlamışlar 10 saniye boş kalsa Stand-by'a geçiyor,
yeniden bir dosyaya ulaşmak istesem dakikalarca çalışmıyor.
Harddisk değilde pcnin güç ayarlarından kaynaklı olabilir mi? windows 7 de diski korumak için sürekli kapatıyordu da ordna aklıma geldi :D

yalcinkurt
02-12-2009, 12:28   |  #5  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

Ancak yeter 2 TB. Her geçen gün yeni yeni DVD'ler yeni yeni albümler çıkıyor. Bizde çılgınlar gibi üşüşerek arşivliyoruz.Hayat böyle geliyor gidiyor.Ağzı kulaklarına varıyor