Samsung kendi evinde Apple'a kaybetti!

CHIP Online
14-12-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung, kendi evi Güney Kore'de Apple'a açtığı davayı kaybetti! Davanın konusu ise...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... kaybetti_44245.html

Samsung, Güney Kore'de Apple'a karşı açtığı patent ihlali davasını kaybetti. iPhone ve iPad'in patentlerini çiğnediğini iddia eden Samsung'un isteği, Apple'ın eski iOS cihazlarının satışının durdurulmasıydı.


Davanın kökleri, Apple'ın 2011'de Samsung'u iPad ve iPhone'un tasarımını kopyalamakla suçladığı davaya dayanıyor. Seoul Central District Court'taki bir hakime göre iPhone 4S, iPhone 5 ve iPad 2, "kısa mesaj gösterimi yöntemlerinde ve mesaj gruplama yöntemlerinde" Samsung'un patentlerini herhangi bir şekilde ihlal etmiyor. Böylece mahkeme, Samsung'un Apple ürünlerine satış yasağı getirme ve tazminat isteğini geri çevirmiş bulunuyor.


Aynı mahkeme, geçtiğimiz sene Apple'ın Samsung'un kablosuz teknoloji patentlerini çiğnediği gerekçesiyle Apple'ın Samsung'a tazminat ödemesine hükmetmişti.


Apple Kore yetkilisi Steve Park bu karar üzerine yaptığı açıklamada "Kore mahkemesinin gerçek yenilik için dünyadaki diğer mahkemelere katılmış olmasından ve Samsung'un saçma iddialarını geri çevirmiş olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz."


Samsung ise karara itiraz edip etmeyeceklerini onu yakından inceledikten sonra kararlaştıracaklarını söyledi ve ekledi: "Apple, patentli mobil teknolojilerimizi çiğnemeye devam ettikçe, fikri mülkiyet haklarımızı korumak üzere gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz."

Tüm Konu: Samsung kendi evinde Apple'a kaybetti!

Kaynak: www.chip.com.tr