Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 aydır bu monitörü kullanıyorum fakat bir kaç tane sorunum var. Bu problemlerin sizce ekran kartımdan (ASUS 8800 GTS) olma ihtimali var mı?
1. Sorun: Ekranda mesela Windows ilk açılırken ya da ne zaman ekranda daha çok siyah ağırlıklı bir görüntü varsa, ekran kendi kendine böyle fade oluyormuş gibi oluyor. Mesela windows ilk açılırken logosu fln çıktığında ekran böyle fade olmuş gibi bir efekte bürünüyor.
2. Sorun: Geçenlerde Knights of the Old Republic Online oyununun fragmanını izliyordum, mesela lightsaber gözüküyor ama arka planda aynı lightsaber in bir de turuncumsu hali ekrana yansıyor. Sırf lightsaber değil başka şeylerde de oldu sanki 2 görüntü iç içe gibi. Gerçi bu sorun eski monitörüm de de oluyordu ama kartımın gayet DVI çıkışı fln var neden oluyor anlayamadım.
3. Sorun: Bazı yüksek kaliteli filmlerde, insanlar mesela hızlı koşarken fln ten renklerinde bir renk titremesi oluyor. Çok böyle hareketli sahnelerde mesela ten rengi yerini yer yer yeşilimtrak bozulma gibi bir renge bürünüyor. Sizde bu sorunda ekran kartından olabilir mi?
Biraz değişik sorunlar farkındayım fakat yardım edebilirseniz çok sevinirim.
teşekkürler.
Samsung P2250 Sorunsalı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Son Düzenleme: efekozik ~ 02 Aralık 2009 15:04
ilk sorun hakkında bir bilgim yok ama, 2. ve 3. sorunların ekran kartından deilde videodan olduğunu düşünüyorum, codec sorunları bu tür hatalara sebep olabilir,videonun bit hızı düşük olabilir,eğer cam gibi görüntü olması gerekirse videonun sıkıştırmasız olması lazım,buda kolay deil çünkü sıkıştırılmamış 3dklık hd bir video bile 3 gb kadar yer tutabiliyor,onun için sıkıştırma yapılmak zorunda,sıkıştırma sonrası renklerin birbirine girmeside normal birşey..