Samsung R510'da ilk sorun olarak klavyede yazı yazınca mavi ekran verip yeniden başladı. Bir daha yazı yazmayı denedim bu sefer kapandı bilgisayarı başlattığımda. HDD ışığı ve diğer hiiç bir ışık yanmadı sadece power ışığı yandı ekran gelmedi. Ben HDD'yi söktüm yeniden taktığımda bu sefer açıldı format atıp Windows XP kurdum. Yine olmadı ve bu sefer hiç açılmıyor sadece power ışığı yanıyor bilgisayar hiç bişey yapmayıp öyle kaldı. Sorunun nerden geldiğini bulamadım. Bu arada ekran ve hdd sağlam. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Sistem Özellikleri :
Samsung R510
Windows XP MCE 2005 SP3
Intel Pentium Dual Core 2.00 Ghz
3 GB RAM
Nvidia 9200m GS
350 GB Samsung Sata hdd
Samsung R510...
hdd yi çıkart tekrar tak sonra windows 7 veya 8.1 kur bu bilgisayara xp artıkHDD'yi çıkarıp takmayı önceden de denedim ama olmamıştı. Bu sefer oldu ve bilgisayar açıldı. Ama HDD'nin içinde XP olmasına rağmen "Operating System not found" yazıyor. HDD'yi değiştirip başka bir biligsayarda tekrar XP yükledim ama olmadı. Yine Operating system not found yazıyor. Bilgisayarı 3-5 kez power tuşuna bastığımda açılıyor ve Bios'a girmeye çalıştığımda böyle bir şey var :"Phoenix SecureCore Setup Utility
TPM cpnfiguration change was requested to
State : Clear + Enable + ActivateTPM PP Operation [Press F10]
Press <F10> to save and restart."
F10'a basıp restart olduğunda HDD'nin içinde XP olmasına rağmen Operating System Not found diyor.
sata portlarını ide kipinde olsun ahci değil. sonra bilgisayarın üzerinde windows kurulumu yap. olmazsa bios u sıfırla sadece boot ayarını cd veya usb ye al ve sata portlarını ide kipine al ve tekrar kurulum yap.
sata portlarını ide kipinde olsun ahci değil. sonra bilgisayarın üzerinde windows kurulumu yap. olmazsa bios u sıfırla sadece boot ayarını cd veya usb ye al ve sata portlarını ide kipine al ve tekrar kurulum yap.Bios'a erişemiyorum. F2'den Bios'u açınca önceki mesajda söylediğim gibi bir şey geliyor. Bios heralde kilitli veya şifrelenmiş. Leptoplarda bios nasıl sıfırlanır ? Bios'u baştan yükleme şansım var mı ?
Sanırım anakartın arızalanmış. (Bios bozulduğuna göre.)
Bios için samsung müşteri hizmetleri ile görüşmeni öneririm.
Not: Başka bir bilgisayarda yükleyeceğin Windows'un hdd başka bir bilgisayara takıldığında çalışmaması normal. Bir de ubuntu ile denemeni öneririm.
Sanırım anakartın arızalanmış. (Bios bozulduğuna göre.)Ubuntu'yu denedim DVD boot etmiyor ve , yine Operating System not found yazıyor. Bence Bios bozulmamış bu Phoenix SecureCore'un ne olduğunu anlayamadım. Samsung müşteri hizmetlerinden hayır gelmez. Zaten garatisi geçti bende yedek parça yok olsa kendim takardım bu yüzden bilgisayarcıya götürmem lazım klavye ile dvd'yi değişip bilgisayarı onarması lazım. Ben şimdilik bilgisayarı çalıştırmak için geçici bir çözüm arıyorum.
Bios için samsung müşteri hizmetleri ile görüşmeni öneririm.<strong>Not:</strong> Başka bir bilgisayarda yükleyeceğin Windows'un hdd başka bir bilgisayara takıldığında çalışmaması normal. Bir de ubuntu ile denemeni öneririm.