Öncelikle "her duyduğuna inama" diye bir nasihat etmediler sanırım size. Vista gelen bir dizüstü bilgisayara XP kurmak ülkemizdeki yerli üreticlerin teknik servislerinin kullanıcılardan para koparmak için uyduduğu bir yalan.
İkincisi ve bundan daha da vahimi: nedir sizdeki bu XP sevgisi anlayabilmiş değilim? Böyle bir dizüstü bilgisayara XP kuracaksanız hiç almayın ve kullanmayın daha iyi bence.
Zaten XP ile bu bilgisayaraı kullanamazsınız. Her yerden duyduğunza inanaıyorsunuz o zaman bir de bunu dinleyin:
XP kurduğunuzda hard dsik yavaş çalışır zira AHCI desteği yok XP'de. Ayrıca sürücü kurmak zorundasınız.
Yine XP 32 Bit olduğu için (64 Bit'inden bahsetmiyorum bile) cihazın 4 GB RAM'ini de kullanamayacaksınız.
Sonra XP sürücleri artık çok sık çıkmadığı donanaımların performansları da düşük olacak.
Ayrıca XP'de native çok çekirdek kullanım detseği olmadığı için çoklu çekirdek desteği olan uygulamlarda da tam performans alamayacaksınız.
Yine XP'de DX10 olmadığı için ekran kartını da çöpe atmış olacaksınız.
Ayrıca
@BayzTN
Lütfen ekran kartları hakkında daha iyi bilgi edinip ekran kartlarını belleklerine göre değerlendirip insanları yanlış bilgilendirmeyelim. Bu konuda bilgi edinmek için ekran kartı bölümüne bakabilirisiniz.
Bu arada bahsettiğiniz bilgisayarı satın aldım ve Vista Basic ile pırıl pırıl kullanıyorum.
İşlemci: 5.2
Ram: 5.1
Grafik:5.9
Oyun Grafik:5.7
Sabit Disk:5.3