Sanki yasal film satan yer var :) her yer korsan :D Türk milleti her türlü yasağı aşar :D :D :D
Sanal alemden film indirmek can yakacak (2009)
- 1
- 2
Zaten sinemaya çıkan filmin CD'sinin çıkması 5-6 ayı buluyorken bizden nasıl yasallık bekliyorlar? Ben internetten oyun, video ,mp3 indiririm kardeşim. Zaten indirdiğim oyunların yarısı Türkiye'ye gelmedi hala. Bizden de yasallık bekliyorlar.
Gerçekten hakkını vererek yapanı görürsem gider lisanslısını alırım o zaman (tabi Türkiye'de varsa). Mesela geçenlerde internetten Crysis'i indirdim baktım adamlar gerçekten ortaya süper bir oyun koymuşlar düşünmeden gidip orijinalini aldım. Müzikleri de istedikleri paraya layık olmadıklarını düşünerek almadım. Filmler zaten 2 hafta olmuş vizyondan kalkalı CD'si çıkmadı hala. Gerçekten emek vererek ortaya bir şeyler koyan varsa emeğinin karşılığını veririm. Ama baştan savma bir ürüne 3 haneli bir ücret asla ödemem.
Bu arada Crysis'i 25 TL'ye aldım 50 TL deseler onu da almayacaktım.
Sanatçılar hala para derdinde. Zardanadam adlı grup internet üzerinden 5 kuruş para almadan sunuyor albümlerini. Sadece konserlerde kazandıkları yetiyor demek ki. Film'ler de aynı şekilde sinemada yeteri kadar kazanıyorlar sonra birde DVD Satış Fiyatı 19.90 gayet normal diyorlar. Gözleri dönmüş.
sanatçıların para para sadece para diyorlar barlar diskolar daha neler mp3 indiren yerleri görüyorum çarşıda bangır bangır sokaktan geçenler dileyenler şarkı güzelmiş deyip alanlar oluyor içinde ancak iki şarkı güzel o ayrı bir olay tabiki hazır reklam yapıyoruz bizde ozaman reklam parası isteyelim daha ne şarkısı iyi olan kaybetmez zaten türk fimlerine gelince bence film yok herkezin zevki başkadır tabiki
müsem bünyesindeki sanatçılar içim uygulanacak bişey değil mi bu. türkiyedeki sanatçıların telif hakkını kapsıyor bildiğim kadarıyla.. elin amerikasının dizisini lostunu, galacticasını, how ı met your motherını , nerden bilecek ki bunlar onu anlayamaz bile endişe etmeyiniz. kimse kalkıp da zaten türkiyedeki ortalama kelime sayısı 30 40ı geçmeyen zittirik şarkıları indirmiyor artık... naş naş
Yeni çıkan bir DVD film 50küsür TL den satışa çıkıyorsa, millet yasak masak dinlemez yada film izlemez...
Bu şrfszlere inat yasak uygulanmaya başlar başlamaz çözümünü de anında yayınlamazsam...
Nyse arkadaşlar kusura bakmayın.Zaten internet denilen şeyi bize yalandırıp ballandırıp hooopp 10 katı fiyatına kakalayan TTNet zihniyetine sinir olurken bir de bunu çıkardılar başımıza. zaten ADSL 3G TurkTelekom vs. vs. gibi birçok sorunla tuzakla dolu sorunlarla baş edemezken gel bir de bununla uğraş.Walla hiiiç kimse kusura bakmasın.Hele böyle işsizliğin hat safada olduğu birçok insanın onca emek karşılığı 2 kuruş parayla mucizeler yaratarak geçindiği bir yerde gidipte kimse orjinal filme müziğe vs. para veremez.Buna ben de dahil.Bahçeden meyva koparmak varken gidip de servet verip pazardan o meyvayı alamam.
NOT: Arkadaşlar bunu duyunca çok sinirlendim.Ksra bakmayın belki biraz ağır konuştum ama bunda sonuna akdar haklı olduğumu düşünüyorum.Ben günün büyük bölümünü internette geçiriyorum ve teknolojiye yakından ilgiliyim.Zaten şu sanal alemde sırf suçumuz böyle bir ülkede yaşamak olduğundan dolayı önümüze heryerde çıkan kota/engellerden dolayı sinirlenirken en sonunda bir de böyle bir şey yapmaları beni iyice çilden çkarttı.
İndirmeye ne gerek var, izle yol ver gitsin.
Türkiye de 80 milyon varsa bunların %95 i korsan film müzik kitap vs. herseyi alıolar bunabi çare asla bulamazlar ne yani hepimizi birdenmi içeri atacaklar :)
bir sinema cı adayı olarak bu karara çok sevindim ve destekliyorum. birde bizim açımızdan bakmak lazım olaya. bu gün hollywood filmleriyle kıyaslanamıyorsak başlıca etken maddi yatırımlardır. Yoksa çok şükür bizim onlardan zekasal bir eksiğimiz yok. legal in-illegalbuna katılmıyorum.. özellikle zeka kısmınna.. buyrun ama hani dünya çapından kaç eserimiz var.. maddi altyapı dedinde kaçtane orjinal zeka kokan eserimiz var.. illa teknolojik altyapımız ( efekt teknolojisi olsun sinema tekolojisi olsun vs.. ) yada maddi imkanlarımız bahane mi?! orjinal olmak bunlardan bağımsızdır..mesala 6. his denilen bir filim vardı.. hani bruce wills abimiz oynamıştı var m bir efekt falan..sıradan bir bir film işte.. ama konu orjinal.. sonra italyan yapımı bir film vardı hayat güzeldir diye.. allah aşkına nasıl konu.. nasıl yaklaşım..?! öyle çok paralar harcanmadı bu filimlere..öyle üst teknolojiler kullanılmadı..
adamaların dizileri bile uçuk.. konu anlamında.. hepsine yüksek bütçeler uçuşmuyor.. illa lost yada 24 değil.. bir supernatural, prisonbreak.. kusura bakmayın ama buram buram zeka kokuyor.. bizim sinemacıların hayal dunyalarını ve ufuklarını çok iyi görüyoruz..!! hele dizilerimiz.. facia felaket..!!
ttnet işine gelirsek boşa kürek sallamak derim..!!
Film indirme,müzik indirme,oyun indirme,onu indirme bunu indirme isterlerse 100mb yapsınlar hızı ne işe yarar o zaman kuru kuru dolaş ta dolaş
Ya Şidi Bu Çok Anlamsız Birşey Çünkü Hem İnternet Hızını 8 Mbt ye Çıkarıyorlar Sonra Yasak KOyuyorlar.Ne Kadar İşleri Ters OLan Bir Ülkede Yaşıyoruz.Ben 8 Mbt İnternet Hızıyla Ne Yapcam iNTernettte Dolaş Dolaş Dur.Hiç Bişey Yapama.Sonra Gitcem.Neti Kapatcam.Benim Gibi Birsürü Kişi Böyle Yapacak.Sonra Tekrar İnrdirme Yasallaştı Dicekler.Gerek Yok Bunlara.O Zaman Yapsınlar Ucuz Almazsam Ne Olim.Hersey Bir Kenara Yaptıkları Film Müzikte Bireye Benzemiyor.Albümde 1 Tane Müzik Var Geri 9 Tanesi Hep Yalan :D Film Desen O Da öyle Bir Kaç Tanesi Haricinde.Tabiki Bizim Sinamamızında Baş Yapıtları Dünya Çağında Meşhur OLan Eserleri Var Ama , BunLar Hariç Çoğu Dandik.Ben Gene İndirmeye DEVAM ETCEM !!
YASAL UYARI GELENE KADAR. :)
ben tüketiciyim internetden indirdiğim şeyin telif hakkının olup olmadığını takip etmek zorunda değilim yasal olup olmadığını turk telekom takip etmek zorunda bu bir yasal açıktır buna bir çözüm getiremeyeceklerinden herkes rahat olsun
ben tüketiciyim internetden indirdiğim şeyin telif hakkının olup olmadığını takip etmek zorunda değilim yasal olup olmadığını turk telekom takip etmek zorunda bu bir yasal açıktır buna bir çözüm getiremeyeceklerinden herkes rahattakip etmek zorunda değilsin ama bir sanatçının şarkısını karşılığını ödemeden indirmenin korsan olduğunu bilecek seviyedesin... yani ben bilmiyordum beni uyarmadılar ayakları sökmez.. :Dgelelim korsana iyi mp3 uzantılı dosyaları takip etsinler bende uzantıyı önce ".korsanaevet" olarak değiştirir nete yüklerim indirdikten sonrada ".mp3" yapar dinlerim :D hadi tespit etsene..
youtube da klipli versiyonlar var ordan indirdim videoyu flv nerden anlıyacak? bir converter ile flv deki sesi mp3 yap görüntü lazım değil zaten.
filmler desen zaten 6-7 parçaya bölünüyor ve uzantıları rar oluyor... rarlayan ve upload eden arkadaş ismi
korsanaevetBM yazarsa örneğin Beyaz Melek Filmi için BM baş harfi hesabı :D zaten aldığın forumda hangi isimle olduğunu görerek alıyorsun nerden tespit edicek? boş iş bunlar
- 1
- 2