Kültür ve Turizm Bakanlığı sanal alemde telif hakkı konusunda yaşanan yasal boşluğu doldurmaya hazırlanıyor. Buna göre internetten film indiren kişiler hapis cezası alabilecek.Bu yüzden elinizi çabuk tutun arkadaşlar ! :)
İSTANBUL -Kültür ve Turizm Bakanlığı internet üzerinden indirilen korsan filmlere karşı savaş açtı. Eğer internetten korsan film indirirseniz hapise kadar varan cezalar alabilirsiniz. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Doç. Dr. Abdurrahman Çelik, yasal eksikliklerin tamamlanmasının ardından sektör için devrim niteliği taşıyacak projeyi anlattı. Buna göre bakanlığın teknik altyapısını oturttuğu, hukuki altyapısı için de düğmeye bastığı sistem şöyle işleyecek: Kullanıcıların bilgisayarlarından hangi şarkı, film veya elektronik kitabı indirdikleri dakika dakika tespit edilecek. Sisteme korsan olarak düşecek olan kullanıcıların IP numaraları belirlenecek. Sonra hangi kullanıcının hangi eseri indirdiği görülecek. Ardından indirimi yapan ve IP numarası tespit edilen kullanıcıya bakanlık tarafından yasal uyarı gönderilerek korsan indirim yapılmaması yönünde uyarılacak. Aynı IP’den korsan indirimin sürmesi halinde ise para cezası, indirim yoğunluğuna göre de hapis cezası uygulanacak.<
Çelik konuyla ilgili şöyle konuştu: “Alacağımız önlemle internet ortamındaki korsan indirimin yüzde 70 oranında önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu konuda ABD ve Avrupa’da uygulanan yöntemler var. Doğrudan internet ortamında MP3 ve video formatındaki dosyaların paylaşımı kontrol ediliyor. Sistem yasal olmayan indirimleri otomatik olarak seçiyor. İlkinde doğrudan kanunla ilgili madde yazılarak, ’yasal bir indirim yapmadınız’ uyarısı yapılıyor. Korsan indirim devam ederse yasal işlem başlatılıyor. Yasada bir ceza maddesi olmadığı için bu işlemi yapanlara nasıl bir ceza verileceği henüz net değil. Ancak yapılacak yasal düzenlemeyle para cezası, işin yoğunluğuna göre de hapis cezası verilmesi hedefleniyor. Adalet Bakanlığı ve Telekominikasyon Üst Kurulu’yla yapılacak görüşmelerin ardından bu netlik kazanacak. Yasal düzenlemenin sağlanmasının ardından proje hayata geçecek.”
Sanal alemden film indirmek can yakacak (2009)
- 1
- 2
sadece film değil mp3 te öyle tam bir ilkelllik ama onunda çaresini bulurlar(umarım bulurlar). Tamam iyi gibi gözüküyor bu uygulama fakat sanatçılarda cd ve dvdleri ucuza satsalar ya. Sanatçılar kendi yararına göre konuşur ve istekte bulunuyor ya bizler ticari sürüm yapmayanlar yani son kullanıcılar ne yapacağız.
Her yere internet geldi ( 3G ile ) ama yasal film satan dükkan gelmedi.
Satışları yaygınlaştırmayı denesinler heryer D&R gibi mağzalar yokki.Ayrıca derivm olacakmış birşeylerin devrileceği kesin oda bu sanatcı & film yapımcıları olur. Kimse indirmez izlemez sinemaya gidemeyen okadar insan var çoğu cd cilerden korsan alıyor.
Youtube yasak Başbakan girebiliyo bizde girelim, Başbakan yarın ben indiryom sizde indirin dedimi önüne geçilemez. Hapis caydırıcı olablir belki ama nereye kadar olur...
Sanatçılar bu desteği aldıktan sonra Albümleri 3 haneli fiyatlardan satmaya başlarlar artık . . .
tam bir saçmalık arkadaşlar....adamlar müzik yapıyor, yaptıkları müzikten sonra bir sürü konser, televizyon programı, klip filan derken paraya para demiyorlar.bi de mp3leri parayla satmaya çalışıyorlar....bırakın bu işleri....sizin konserlerinize gelen insanlar şarkılarınızı indirdikleri mp3leri dinleyerek benimsiyorlar sonra şarkıları canlı dinlemek için konserlerinize geliyorlar.....mp3ler bedava olmasa kazanacağınız para bence düşecektir...hadi ben A saanatçısının B şarkısını beğendim...Sırf B şarkısını dinlemek için bütün bir albüm cdsini satın alamam ki.Şarkıları internet üzerinden tek tek satan site yok denecek kadar az...eğer öyle bir yasa gelirse aşırı şekilde saçmalarlar.
arkadaşlar açın inprivate gözatmayı ve yükleyin ikitane iz kaybettiren program bide dns ayarlarınızı değiştirin olsun bitsin yaw ne bu kadar problem yapıyosunuz ki ?
internette sürüyle bilgi var bu konuda, olmadı hackerlik öğrenek de başkalarının bilgisayarını zombi yapak oradan da herkes kendi bilgisayarına peer to peer bağlantı oldu gitti işte --- hatta şimdi 3g li telefonlar da çıktı ve onları zombi gsm yaparak onların üzerinden indirek daha iyi olur diimi ya gezen zombi 3g muhahahahaaayyytt
olmadı dijital tv kartlarının internetini kullanın ozaman Kültür ve Turizm Bakanlığı dünyada kalmış olur sizde filimleri uzaydan çekmiş olursunuz, işte size en baba yöntem. Kültür ve Turizm Bakanlığı uzaydaki uydu bağlantılarının sinyallerini ayırdedecek teknolojisini geliştirene kadar siz koca holivıd' ı indirirsiniz bre gardaşlar.
yahu zaten film sitesi hazırlayanlarda dosya uzantılarının adlarını değiştirir uyduruk bişeyler yazar elle yada zipler falan
oda olmadı PDF dökümanlarının içerisine çalıştırılabilir video gömerler
yaw sizde biraz bişeyler söyleyin, mesela filimi GİF ANİMASYONA çevirirseniz biraz FPS düşer ama zamanla alışırsınız falan filan diye yada en gariban yöntem çıkın balkona açın kablosuz ağ erişimini ve çalıştırın ilacını o yakalar size birkaçtane ağ bağlantısı olsun bitsin
yaw ben biraz önce yatıcam demiştim diğer tarafta gece gece kafam daha kötü çalışmaya başladı en iyisi daha yazmayayım, düşündükçe geliyor aklıma ne yapayım elimde değil
not: (bu yazdıklarım espiri niyetinedir yapmış olsam zaten buraya yazmam)
hadi hadi herkese hayırlı geceler
ne esprisi arkadaş!bunlar geleceğimizi kurtaracak:D
eğer korsan müzik ve film indirenleri ele verecek olan 9-10 karakterli bir numara ise bu proje tutmaz..
sabit ip li kullanıcıların başı yanar sadece.
sanatçılar 2 saate kazandığı parayla ev alabiliyorlar bize ekmek ancak varmı böyle iş ne güzel olan fakirlere oluyo zaten ama yapıcak birşey yok bende radiyo dinlerim tv seyrederim ancak kurtarır.
Bir arkadaşımın bana mp3 veya video formatında kendi kaydedip gönderdiği bir dosyayı nasıl ayırt edebilicekler peki? yada diğer ülkelerde olduğu gibi milyonlarca kullanıcı arasından 1-2 tanesini seçip, ibret olsun diye onlara mı vericekler bilmem kaç milyar cezayı? çok saçma..
sanat sanat içindir ve sanat toplum içindir düşüncesi günümüzde sanat para içindir olarak değişti
ayrıca bu ceza işi ciddi boyutlara ulaşırsa ttnet kotasız internetleri unutsun
ben korsan piyasasını sonuna kadar destekliyorum türkiye şartlarındaasgari ücret 547 lira ben bu parayla kira vericem karnımı doyurcamüstüne üstük 15 liraya müzik 40-50 lirayada bir film dvdsi alıcam benimkanımca bu iktidar gelmiş geçmiş en dandik iktidar böle boş şeylerleuğraşçaklarına halkın refah seviyesini arttırsınlar hem albümsahipleride yakınmak yerine sucu kendilerinde arasınlar sizcealbümlerini 15liradan satanların kaç tanesi hakkını veriyor öncenitelikli bi albüm hazırlasınlar ödediğim paranın karşılığını versinlerondan sora karşıma gelsinler
Bütün iş yine bizde biter.CD veya DVD leri 1 TL ye bile satsalar almayalım.Bir müddet sonra kime satacaklar acaba.Bakın o zaman korsan morsan diye feryat ediyorlarmı.Zaten satamadıkları için bir gelir kapısı olarak görmeyeceklerinden netten indirmeğe ses çıkarmayacaklardır...Şimdi azda olsa sattıkları için daha fazla nasıl satışları arttırırız diye korsanı engellemeğe çalışıyorlar.
Başka bir konuda,sanatçı olayı.Yaaaa bırakın şu işleri sanatçıymış.Ben günümüzde sanatçı göremiyorum.Sağını solunu açmakla,yırtmacı uzun yapmakla,göğüs dekolteli elbiselerle sanatçı olunuyorsa ben bunu kabul etmiyorum.
hırsıza kilit dayanmaz.
madem onlar taktik değiştiriyorlar bizde taktik değiştircez.
telif ve patent denilen ucube sistem artık herkesin ayağına ayak bağı oluyor. artık bunun farkına varın. hatta yeni yeni oluşumlar ortaya çıkıyor. İsveç korsan partisi avrupa parlementosuna bile girdi.
BURADA EN ÖNEMLİ ŞEY;
indirdiğimiz ve paylaştığımız içeriğin korsan olup olmadığı nasıl anlaşılacak? eğer bağlantılarımız izlenip indirdiğimiz dosyanın uzantısı, içeriği vb. şeylere bakılacaksa bu İNSANIN HABERLEŞME ÖZGÜRLÜĞÜNE KISITLAMADIR. TELEFON DİNLEMEKTEN HİÇBİR FARKI YOKTUR.
"indiriyorum lan gelin yakalayın" demek isterdimde ...
neyse..
Hmm iyi aferim kafaları anca böyle şeylere çalişir zaten. o zaman indirmeye devam edersek 1 güzel şarkının arkasında diğer 9 iyi olmayan beğenilmeyecek kadar kötü tekerlek muzikleri 100-150tl ye alırsak eğer böyle bi ceza ile karşılarsak benden benim vereceğim ve bilemiyorum ama yinede o kadar gece gündüz çalışıp ayda sadece 300 lira kazanıp bir müzik indirdi diye bir film indirdi diye yasal telif hakkı var diyip böyle para alacaklarsa o para HARAM OLSUN!... Bunun ötesi yoktur heralde.. ve güzel insanlar zaten orjinal almak isteyen yine alıyordur.. ne bu çırpıntıları anlamıyorum saçmalıktan başka bişey demiyorum ben buna. ve bu kelimenin yasallıkla telif hakkı ilgisi yoktur heralde. ve bunu dedik diyede ceza almayiz umarim.
ben indirmeye devam etcem en olsa hapse girerim 1-2 ay sonra çıkarım eski hükümlü olarak devlette iş bulurum.kaç sene okuduk iş bulamıyoz para yok zaten nasıl ödeyecez o kadar parayı.devlet buna da açılım yapsın.
yabunların başka işi gücü yokmun yaaa:@
bir sinema cı adayı olarak bu karara çok sevindim ve destekliyorum. birde bizim açımızdan bakmak lazım olaya. bu gün hollywood filmleriyle kıyaslanamıyorsak başlıca etken maddi yatırımlardır. Yoksa çok şükür bizim onlardan zekasal bir eksiğimiz yok. legal in-illegal out
Kesinlikle katılmıyorum.Öyle konuşuyorsunki duyanda hollywood filmlerini kimse netten indirmiyor sanacak.....
Elbette bizim zeka geriliğimiz yok. Ama sanırım film yapımcıları halkın zeka geriliği olduğunu düşündüğünden olsa gerek, şöyle gerçekten kaliteli yapımlara pek rastlayamıyoruz ne yazık ki...
- 1
- 2