Benim 128+128 256 mb ddr ram var da. sanal bellek miktarı çok düşük diye uyarı verdi.. sizce hangi işlemleri yapmalıyım.....
sanal bellek yetersiz
bak şimdi bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de sonra gelişmişe gel daha sonra performanstaki ayarlara tıkla sonra bi daha gelişmişe tıkla en altta goreceksin kolay gelsin :)
CatLakProf92bak şimdi bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de sonra gelişmişe gel daha sonra performanstaki ayarlara tıkla sonra bi daha gelişmişe tıkla en altta goreceksin kolay gelsin :)geldik... c:nin üzeinde 384-768 yazıyor bunları kaç yapmalıyız
valla arkadaşım onları kaç yapman gerektiğini bilmiorum harddiskinin buyutuna gore yukselt biras yada uygulamanın isteğine gore artır ;)
genellikle sanal bellekte ayarlanacak olan boyut ramin 1.5 katı kadar olmalı
mimarcaglarCatLakProf92bak şimdi bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de sonra gelişmişe gel daha sonra performanstaki ayarlara tıkla sonra bi daha gelişmişe tıkla en altta goreceksin kolay gelsin :)geldik... c:nin üzeinde 384-768 yazıyor bunları kaç yapmalıyıbu olay bende 1920 - 3840.
senin minimum 500 - 1200 yapman gerekir.
Son Düzenleme: bjk_semih ~ 02 Eylül 2007 20:03
256mb ram'le nereye kadar yükseltme yapabilirsinki zaten. en fazla semih'in dedigi gibi olur, oda fazla gelmezse tabi. kapasiteni asarsan sistemi darbogaza sokarsın....
bjk_semihmimarcaglarsemih ve elazıglıCatLakProf92bak şimdi bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de sonra gelişmişe gel daha sonra performanstaki ayarlara tıkla sonra bi daha gelişmişe tıkla en altta goreceksin kolay gelsin :)geldik... c:nin üzeinde 384-768 yazıyor bunları kaç yapmalıyıbu olay bende 1920 - 3840.
sanal bellek nedir. arttırınca ne olur azaltınca ne olur.500-1200 ü neerdden buldunuz ? baştaki değer ne sondaki değer ne. sorularıma cavep verirsiniz umarım.
LANKERbjk_semihbilgisayarda calıstırdıgın bir uygulama veya oyun sendeki bellek(ram) miktarından fazlasını gerektiriyorsa kullanılmak üzere ayrılmış geçici bellekdir. bu gecici bellek icin bir "disk belleği dosyası" oluşturulur senin ayarlarında belirtildigi kadar(hani biz demişiz ya 500-1200vs...) bir boyuta sahiptir ve fazla gelen dosyalar ram'den bu dosyaya taşınır ve orda işlenir. dolayısıyla buraya gelcek dosyaların boyutu ve hızı gene ram'e baglıdır ve ram'den cok fazla boyut vermek, hicbir performans artısı saglamaz. aksine sistemde dengesizlik bile yaratabilir....mimarcaglarsemih ve elazıglıCatLakProf92bak şimdi bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de sonra gelişmişe gel daha sonra performanstaki ayarlara tıkla sonra bi daha gelişmişe tıkla en altta goreceksin kolay gelsin :)geldik... c:nin üzeinde 384-768 yazıyor bunları kaç yapmalıyıbu olay bende 1920 - 3840.
sanal bellek nedir. arttırınca ne olur azaltınca ne olur.500-1200 ü neerdden buldunuz ? baştaki değer ne sondaki değer ne. sorularıma cavep verirsiniz umarım.
yeterince acıkmı?
ÜyeTeşekkür Sayısı: 065 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007500-1200 değerlerini nerden buldunuz ?
500-1200 ne anlama geliyo.bu bellekler hdd denmi geliyo
3 soru sordum 3 cevap alayım
Son Düzenleme: LANKER ~ 02 Eylül 2007 23:57Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 01,452 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007mimarcaglarBenim 128+128 256 mb ddr ram var da. sanal bellek miktarı çok düşük diye uyarı verdi.. sizce hangi işlemleri yapmalıyım.....
mimarcaglar,aşağıdaki linkler gibi sorunla karşılaşıyorsun değil mi?
LANKER500-1200 değerlerini nerden buldunuz ?500-1200 ne anlama geliyo.bu bellekler hdd denmi geliyo
500 - 1200 ü ben söğledim en az değer olarak...''En iyi performans için, başlangıç boyutunuzu, Tüm sürücüler için toplam disk belleği dosyası altında önerilen boyuttan daha az olmayacak biçimde ayarlayın. Önerilen boyut, sisteminizdeki RAM miktarının 1,5 katına eşdeğerdir.''
Son Düzenleme: bjk_semih ~ 03 Eylül 2007 00:03Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 18,316 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007LANKER500-1200 değerlerini nerden buldunuz ?1- o degerler ram'e gore ayarlanır. normalde en fazla 1bucuk bilemedin 2katı yazmak gerekir. 500-1200 arası onermis semih bende katıldım.500-1200 ne anlama geliyo.bu bellekler hdd denmi geliyo
2- 500-1200 demek, 500 disk belleği dosyasının olabilecegi minimum deger, 1200de maximum yani bu boyutlardan kücük veya büyük olamaz.
3- tabiki hdd'den gelio ram yetmedigi icin gecici bellek dosyası olusturuo dedik ya.
bu kadar soru cevap yeter artık yüzsüzlüge vurmassın dimi
Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 03 Eylül 2007 00:06ÜyeTeşekkür Sayısı: 065 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007biraz anladım ama artık gugıl amcayada soracam biraz :D
Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 18,316 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007LANKERbiraz anladım ama artık gugıl amcayada soracam biraz :maşallah komedi filmlerinde olan fırlama meraklı veletlere benzion ee amma soru varmış sende kesmedi google'a dadancan bide :)OP Taze ÜyeTeşekkür Sayısı: 09 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007bjk_semihmimarcaglarBenim 128+128 256 mb ddr ram var da. sanal bellek miktarı çok düşük diye uyarı verdi.. sizce hangi işlemleri yapmalıyım.....
mimarcaglar,aşağıdaki linkler gibi sorunla karşılaşıyorsun değil mi?
LANKER500-1200 değerlerini nerden buldunuz ?500-1200 ne anlama geliyo.bu bellekler hdd denmi geliyo
3. linkde vermiş olduğun saatin yanında çıkan uyarıyı veriyorrr