arkadaslar bı arkadasım az kullanıkmıs amd x2 240 2,8 ilemcılı ddr2 800 hhz ram atı 3600 e.kartlı bır pc hedıye ettı fakat 1 saat sonra sanal bellek yetersız uyarısı alıyorum ve bılgısayar adeta donuyor asırı kasıyorr adamı katil edecek acaba sıcaklık mı dıye kendıme sordum ve kasaya yan kapaga buyuk fan aldım fakat degısen bır sey yok ılk actıgımda super 1 saat sonra fıss acaba amd islemci olmasından dolayı mı oyun falan da oynamıyorum bilgisayarı kastıracak hic amd kullanmamıstım fakat islemcıden yapıyorsa bı daha amd nın adını anmam :D
Sanal bellek yetesİz uyarısı
arkadaş bayaa cömertmiş :) sorun sanal bellek ise bilgisayarıma sağ tıkla özellikler>gelişmiş orada performans sekmesi var ayarlar'a tıkla gelişmiş sekmesine geç sanal bellek sekmesinde değiştir vardır ona tıkla orada sırayla yerel disk c ve d de özel boyut yap başlangıcı 1024 en yükseği 2048 yap inş işini görür...
1-arkadaşım ram kaç mb/gb?
2-Sanal bellek yetersiz uyarısı xp kullanıyorsanız
- Başlat'ı tıklatın, Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
- Sistem Özellikleri iletişim kutusunda Gelişmiş sekmesini tıklatın.
- Performans bölmesinde, Ayarlar'ı tıklatın.
- Performans Seçenekleri iletişim kutusunda Gelişmiş sekmesini tıklatın.
- Sanal bellek bölmesinde, Değiştir'i tıklatın.
- Başlangıç boyutu ve En büyük boyut değerlerini daha büyük bir değere ayarlayın, Ayarla'yı tıklatın, sonra da Tamam'ı tıklatın.
Windows 7 de ise
denetim masası-sistem ve güvenlik-gelişmiş sistem ayarları ve performans bölmesi altından ayarları tıklayın.oradan tekrar gelişmiş sekmesine gelerek sanl bellek bölmesinde değiştire tıklayın ve ayarlarınızı yapın.
hakan senin dediğin farklı bişey ve fayda dan çok zararı var... HDD yi zorluyor... ve HDD nin hızını düşürüyor o uygulama...
AMD işlemciden değil o sistem iyi ancak tek sorun ram...işlemci yüzünden öyle bir hata çıkaz zaten kendin bile demişsin "bellek yetersiz" yani ram yetmiyor... bnm sistemde de Crysis açıkken arkada bi müzik te açık olursa sanal bellek yetersiz hatası veriyor.. o hata ramin yetersiz olduğunu gösterir... bi virüs taraması yap.. kullandığın programları yaz :D birde ne kadar ram yüklü olduğunu yaz :D
eğer 1GB ramin varsa sistem sen 980MB gibi bi limiti geçtiğinde o hatayı verir... ama limit tam olarka ne akdar bilmiyorum.. işletim sistemini de yazarsan iyi olur :D
800 mhz 1gb kingston ram ayrıca wındows xp kullanıyorum sanal bellek yetersız uyarısını her zaman vermıyor ama sankı bılgısayar asırı ısınıyor gıbı gelıyor calısıyorken yan kapagı actıgımda yuzume sıcaklık vuruyor anakart mıcro atx gıgabyte gercı arkadasım yenı ınternet cafe acmıstı bu makınaları cafe ıcın toplamıstı cafeyı kapattı al bır tanesını de sen gotur dedı o yuzden cokta ıyı bir sistem olmadıgını biliyorum ayıp olmasa al bunu baska makına ver dıyecen ama neyse arkadaslar bakın ben hıc amd ıslemcılı bı bılgısayar kullanmadım ama atıyorum bılgısayar ıkı saat acık ve sadece müzik calıyor hatta monitörü kapatıyorum sonra gelip masa üstünde bı resım dosyasını tıklıyorum bu dosyayı acarken de bu kadar kasar mı bır bılgısayar acacak dıye beklıyorum ramdan mı yapıyor acaba aklım almıyor daha önce intel pentium E 2200 islemcılı bı emektar bılgısayarım vardı hıc ama hıc boyle sorunlar yasamadım hatt ram 1 GB 667 MHZ idi 6-7 saat oyun oynadıgım oluyordu (atı 2600 palıt e.kartı vardı ) o sıstemı hıc bı seye degısmem :D yoksa gıgabayte anakartlar asırı ısınıyor dıye yorumlar var belkı ondandır benım eskı makınemde anakart asus du ...
o zaman virüs vardır yada pc de bi sorun var... tam sistem taraması yapın.. Kaspersky ile :D internet cafe pc si olduğu için virüs özellikle bir sürü sorun olur... cafelerdeki bilgisayarlar çok kötü kullanılır çünkü kimse girdiğö sitede virüs olup olmadığına dikkat etmiyor... kendiniz gibi düşünmeyin siz iyi davranırsınız ama başkası hiç düşünmez... cafedeki bilgisayarlara erçekte yazık..
işlemci yüzünden hata vermez ve 1GB ram dediğiniz gibi müzik dinlemeyle internette gezmeyle dolmaz... anca arkada bi program çalışıcak ki öyle dolsun... büyük ihtimal virüs vardır... virüs taraması yapın virüs varsa temizleyin disk defrag yapın arkasından temiz bir format atın yeni gibi olur pc :D
hakan senin dediğin farklı bişey ve fayda dan çok zararı var... HDD yi zorluyor... ve HDD nin hızını düşürüyor o uygulama...Hayır Hakan'ın dediği doğru senin dediğin yanlış :) Adı üzerinde "Sanal" Bellek yani sistemin donanım olarak bildiğimiz ram için uyarı vermiyor. Uygulamalar çalıştırılırken bir miktar bellek ram den bir kısmıda Hard Diskten bloklanarak ram niyetine kullanılarak programlar açılır.AMD işlemciden değil o sistem iyi ancak tek sorun ram...işlemci yüzünden öyle bir hata çıkaz zaten kendin bile demişsin "bellek yetersiz" yani ram yetmiyor... bnm sistemde de Crysis açıkken arkada bi müzik te açık olursa sanal bellek yetersiz hatası veriyor.. o hata ramin yetersiz olduğunu gösterir... bi virüs taraması yap.. kullandığın programları yaz :D birde ne kadar ram yüklü olduğunu yaz :D
eğer 1GB ramin varsa sistem sen 980MB gibi bi limiti geçtiğinde o hatayı verir... ama limit tam olarka ne akdar bilmiyorum.. işletim sistemini de yazarsan iyi olur :
Sen stalone arkadaşımızın dediklerini uygula ordaki özel boyutta yazanların ikisinide aynı yapman tavsiye edilir. Bence önce bi 768 yap ikisinide sonra 1024 yaparsınız.Fazlada yapmayın çünkü ne kadar fazla yaparsanız Hard Disk bu alanı dolu gibi görüyor.
HDD performansı düşüyor sonuçta... win7 de ram i de bellek olarak görüyor ve hatada sanal bellek hatası veriyor... ama ing. olarak yaptığınızda direk ram diyor :D o hata ramden... sanal bellek kullanımı çok zayıf bilgisayarlda kullanılır... o sistem içn sanal bellek performansı düşürür... o HDD max 35MB/s okuma 27MB/s yazma hızına sahiptir... ramde ve bellekte veri durmaz sürekli hareket eder taşınır silinir vs. yani HDD sürekli iş yaptığı için hızının bir kısmı kaybolur..
Dostum yanlış biliyorsun. Sanal bellek uyarısı HDD den çalınarak ram diye kullanılan belleğe denir. Bu uyarı HDD ile alakalı. İstediğin kişiye sorabilirsin.<
HDD performansı düşmez. Ram yetersiz kalmadıkça HDD'ye yazma işlemi başlamaz.
Ram kapasitesi tamamiyle dolduysa windows HDD'den ufak bir bölüm ayırarak ram gibi kullanır hdd ramden yavaştır bir miktar performans kaybı görülür sanal bellek kapasitesini arttırabilirsiniz ancak HDD'deki kapasite azalır.1Gb ram ofis/internet bilgisayarı için yeterlidir.Ancak oyun oynuyorsanız yetersiz kalabilir ilk önce çalıştıra msconfig yazın başlangıçtaki gereksiz programları devre dışı bırakın bilgisayarı yeniden başlatın devre dışı bıraktığınız programlar boş yere rami doldurmazlar eğer yine sorun devam ediyorsa işletim sistemini yeniden yükleyin size lazım olmayacak gereksiz programları yüklemeyin.Winrar,msn,anti virüs,nero vs.yükleseniz yeterli olur.
anti virüs lmadan olur mu hiç? :D Bn Avast home kullanıyorum hem ücretsiz hemde sistemi hiç yormuyor...20-25Mb ram kullanıyor... diğer prograların yanında az bile kalıyor :D
bu arada HDD olayını kendim denedim 3MB/s yazma hızında fark etti...
Dikkatli okursanız winrar,msn,anti-virüs,nero vs.dışındaki kullanmayacağınız programları yüklemeyin dedim
Halla halla kardeşim ben kaç yıldır bu forumdayım ve kaç yıldır bilgisayar teknik servisinde çalışıyorum sen kalkmış bana burada bilgelik taslıyorsun oradaki imla hatasını düzelttim yükleseniz yazdım ondan önce yeterli olur yazıyordu ne var bunda anlamadım yeterli gelmediyse profilime girip geçmiş mesajlarımı oku
istersen.Bilgisayardan anlamayan biri bile msn,antivirüs gibi programların yükleneceğini biliyor herkesi kendinizle karıştırmayın yorumumu dikkatli okumadığınız buradan belli oluyor.