Sanal işletim Sistemi ?

Mustafa@PC
25-04-2009, 21:49   |  #1  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Dün bilgisayara Microsoft Virtual Pc 2007 Kurdum.

Ardından sanal pc ye xp işletim sistemini kurdum sanal işletim sistemi belleğini ilk başta 256 mb,hdd sinide 10 gb şeklinde oluşturdum.Sonra xp yi açtım fakat aşırı kasıor,Sonradan rami 512 i ye çıkarmama rağmen yinede kasma devam etti.

Ayrıca Ekran kartımı s3 trio olarak tanıdı ki zannedersem bu default olarak böyle

Şimdi bu sanal pc uygulamasını kullanan arkadaşlara sorularım var ?

1)Kasmasının sebebi benim sistemden mi yoksa farklı bir sanal pc programını mı  yüklemeliyim ?(Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.)
2)Ekran kartı dahil tüm parçaları nasıl gerçek halini tanıtabilirim ?
3)Win7 kursam daha çok mu kasıcak ?

Sistem;

P4 HT 3.50 GHZ(O/C)
2 GB DDR 2 667 MHZ RAM
80 GB SATA SAMSUNG HDD 7200 RPM
ATİ RADEON HD 2600 PRO 512 MB 128 BİT(%25 O/C)
VİSTA HOME PREMİUM SP1

Şimdiden yanıtlayan arkadaşlara teşekkürler.

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 25 Nisan 2009 21:50
Banned
25-04-2009, 21:55   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Kurduğunuz şekilde aynı anda iki işletim sistemi çalışmakta olduundan asla normal bir sistem miş gibi performans alamazsınız. Bunun xp yada wndows 7 olması farketmez tamamında durum aynıdır. Donanımlarınızı olduğu gibi tanıtamazsınız bir donanımı aynı anda ki işletim sistemi kullanamaz zaten sanal diske kurduğunuz işletim sistemide sayılmaz bir nevi bir program olarak düşünebilirsiniz. Ben sanal işletim sistemini genelde dyazılım denemek için kullanıyorum. Böylece sisteme zararlı bulaşma veya sistem çökmesi derdi olmuyor, sizede ancak bu amaçla kullanmanızı aksi halde diskinizde bölüm oluşturup sistem kurmanızı öneririm. Korkarım sanal işletim sistemi olayı sizin beklentilerinizdeki ve/veya hayallaerinizdeki gibi değil.

Mustafa@PC
25-04-2009, 22:00   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
khramn
Kurduğunuz şekilde aynı anda iki işletim sistemi çalışmakta olduundan asla normal bir sistem miş gibi performans alamazsınız. Bunun xp yada wndows 7 olması farketmez tamamında durum aynıdır. Donanımlarınızı olduğu gibi tanıtamazsınız bir donanımı aynı anda ki işletim sistemi kullanamaz zaten sanal diske kurduğunuz işletim sistemide sayılmaz bir nevi bir program olarak düşünebilirsiniz. Ben sanal işletim sistemini genelde dyazılım denemek için kullanıyorum. Böylece sisteme zararlı bulaşma veya sistem çökmesi derdi olmuyor, sizede ancak bu amaçla kullanmanızı aksi halde diskinizde bölüm oluşturup sistem kurmanızı öneririm. Korkarım sanal işletim sistemi olayı sizin beklentilerinizdeki ve/veya hayallaerinizdeki gibi değil.
Tamamen yeni bir işletim sistemi olmasını hayal etmiyordum ama en azından daha az stabilite sorunları yaşıyacağımı zannediyorum.

Zaten bende aynı şey için kullanıcaktım,

Yazlım deneme,ve win 7 ye bakıcaktım ama sildim beni win7 den soğutabilir.Gülümseme

Yanıtın için teşekkür ederim.

OnlyMann
25-04-2009, 22:34   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

sanal makinlar daha çok uygulama sunucu tabanlı tasarlanmış olmakla beraber kişisel makinalarda da kullanılabilmekte ancak unutulmaması gereken zaten mevcut makinanın özelliklerinin altında bir sanal makina yaratılıyor. bunun performansının max olabilmesi de mümkün değildir. khramn hocamında dediği gibi 2 makina ve performansı düşük olan bir makinadan çok fazla bir şey beklemek mümkün değildir.

Ancak kullanım alanı dediğim gibi uygulama sunucularına dönük ama configurasyonu yuksek olan makinalarda gerçek makina gibi çalışabilmektedir. üstelik yönetimsel anlamda da kolay bir şekilde yönetilmektedir. düşünün 16 işlemcili 128 GB ramli vs vs özellikleri oolan fiziksel bir makinaya 4-8 arasında sanal sunucular tanımlayıp çalıştırma performansı ile sizin makinanızın performansının aynı olmasını beklemek çok uygun olmasa gerek. ayrıca bana kalırsa en stabil hali sorun olduğunda yeni bir makinanın çok kısa süre içerisinde devreye alınmasını sağlamak ki yine uygulamamnın önemine göre zamanı oldukça kısa tutacaktır.

Ayrıca bildiğim kadarıyla ms ve vmware uygulamaları sanal makinalar oluşturulabiliyor. ben vmware kullanmayı tercih ederim. mse ısınamadım da.

Ahmet Ertuğrul
25-04-2009, 22:40   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Sadece yazılım denemek istiyorsan Acronis'i de kurabilirsin, ya da Sandboxie diye bir program tanıtmıştı Chip geçenlerde.

Koray Kocaman
25-04-2009, 22:44   |  #6  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba

Arkadaşlarımızın önerdiği gibi sanal pc ye geçiş yapan kullanıcılarımız normal kullanıcının aldıgı performansı göremiyorlar ki görmemeleride normal.Bilgisayar konfirgasyonunuz ne kadar iyi olursa olsun sanal pc ye geçtiğiniz zaman bir düşüş yaşarsınız.Bu sanal pc uygulamasını en verimli kullanıldığı yerler geniş network altyapıları ve faaliyet gösteren sistemlerdir.

Sisteminizdeki yavaşlık normal sizin yerinizde olsam HD'de bir bölüm açar oraya windows kurarak iki farklı işletim sistemi kullanırdım.(Şu anda yapmak istediğiniz gibi)
Sanal pc uygulamalarında en yayın ve kullanılan VMWARE yazılımını kullanmanızı tavsiye ederim.
Son olarak sistem konfirgasyonunu zu tanımamasıda normal bazen böyle durumlarla karşılaşa biliniyor.Gerçek platform yani windows üzerinde olmadığınız için sistemi tamamen sanal olarak oluşturduğunuz için bu gibi durumlar normal.Ama şunu belirteyim donanımlarınız kendi orjinal değerlerinde çalışmaktadır.

Mustafa@PC
25-04-2009, 22:49   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Me@
Merhaba

Arkadaşlarımızın önerdiği gibi sanal pc ye geçiş yapan kullanıcılarımız normal kullanıcının aldıgı performansı göremiyorlar ki görmemeleride normal.Bilgisayar konfirgasyonunuz ne kadar iyi olursa olsun sanal pc ye geçtiğiniz zaman bir düşüş yaşarsınız.Bu sanal pc uygulamasını en verimli kullanıldığı yerler geniş network altyapıları ve faaliyet gösteren sistemlerdir.

Sisteminizdeki yavaşlık normal sizin yerinizde olsam HD'de bir bölüm açar oraya windows kurarak iki farklı işletim sistemi kullanırdım.(Şu anda yapmak istediğiniz gibi)
Sanal pc uygulamalarında en yayın ve kullanılan VMWARE yazılımını kullanmanızı tavsiye ederim.
Son olarak sistem konfirgasyonunu zu tanımamasıda normal bazen böyle durumlarla karşılaşa biliniyor.Gerçek platform yani windows üzerinde olmadığınız için sistemi tamamen sanal olarak oluşturduğunuz için bu gibi durumlar normal.Ama şunu belirteyim donanımlarınız kendi orjinal değerlerinde çalışmaktadır.

Yanıt için teşekkür ederim,

VMWARE sizce daha mı tabil çalışır,virtual pc den ?

Mustafa@PC
25-04-2009, 22:51   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Ayrıca hepinize yanıtlarınız için teşekkürler.

Mustafa@PC
26-04-2009, 11:34   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Bugün VMware'yüklicem bakalım.

Koray Kocaman
26-04-2009, 14:17   |  #10  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
1,876 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Bugün VMware'yüklicem bakalım.
En iyi tercih.. Mutlu

man on the moon
26-04-2009, 17:21   |  #11  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

ben hep virtualbox kullandım ve gayet memnun kaldığımı belirtmek isterim..
eğer program kurup kaldırmaksa amacın sandboxie iyi bir tercih olacaktır. maalesef vista x64 te çalışamamakta ısrar eden programlardan biri olduğunu hatırlatmak isterim...

S.W.A.T
26-04-2009, 18:00   |  #12  
S.W.A.T avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,872 mesaj

wall bende Wmare worksatation kullanım hiç kasmadı sistemi kurduktan sora seçeneklerden wmare toos setup tıkla o her donanımı kendine göre tanıtıyor ;)

tolter
26-04-2009, 19:18   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

virtualbox iyi pc dense pc çok kasıyor ve uyum sorunu var

Mustafa@PC
26-04-2009, 19:29   |  #14  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Ne yaparsan yap gerçek makine olmıyacağı belli ama en azından çok stabilite sorunları çıkarmasa.

Mustafa Can
26-04-2009, 20:39   |  #15  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

Ben Virtual Box'dan çok çektim sakın yüklemeyin! Ethernet gitti. Kahkaha

Wmare Workstation paralı sorun orda Üzgün

Mustafa@PC
27-04-2009, 00:43   |  #16  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye