sanal pc net bağlantısı

ECHELON_
05-07-2009, 02:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

arkadaşlar az önce sanal pc kurdum xp üzerine xp vırtual ile kurdum sanal pcyi ubuntu kurucaktım onları kurmuyor sorun çıkıyor daha doğrusus ms üzerinde lınux tabanlı sanallar çalışmıyor mobalıve cd de denedim olmadı lınuxlar

şimdi sorunumuza gelelim sanal pc de nete bağlanamıyorum ne yapmam grekir aşağıda ekran alıntısı mevcut, biraz araştırdım nette galiba ıp mi atanacakmış vb. şeyler söyleniyor nasıl yapılır edilir bilmiyorum henüz yardımcı olursanız sevinirim

2. sorum şu sanal pcye bulaşan zararlıların gerçek makinaya geçme ihtimali var mıdır sanal pcye sızılırsa gerçek makinaya ve c ye ulaşabilirler mi güvenlik konusunda sanal pc tama anlamıyla bana güvenlik sağlar mı..

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 05 Temmuz 2009 02:26
ECHELON_
05-07-2009, 11:08   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

arkdaşlar yok mu yardım

OnlyMann
05-07-2009, 11:12   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

sanal makina tanımında Ağ Bağlantısını (Ethernet kartını) NAT veya Bridge olarak ayarlarsanız ki NAT olduğunda farklı bir ip bloguna ait ip alacaktır. Bridge dediğinizde ise mevcut kullanılan gerçek makinanın kullandığı ip blogundan ip alacaktır.  Zaten normal makinada dikkat etmişseniz Ağ Bağlantılarıma 2 adet ethernet tanımı daha gelmiş olmalıdır. Bunlardan biri Nat diğeri ise bridge için tanımlanmıştır. iplerine baktığınızda da farklı bloklarda olduğunu görebilirsiniz.

Zararlı konusu ise eğer sanal makinada paylaşım yapılırsa bulaşabilir. Yani makinalar arasında geçiş yapılırsa bulaşabilir.

Güncel:
Kullandığınız sanal makina yerine Vbox veya VmWare sanal makinlarını kullanabilirsiniz. Bunlarda işletim sistemi tercihlerini size bırakıyor. Hangi işletim sistemini isterseniz kurabilirsiniz.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 05 Temmuz 2009 11:14
ECHELON_
05-07-2009, 11:23   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Alıntı: OnlyMann  
sanal makina tanımında Ağ Bağlantısını (Ethernet kartını) NAT veya Bridge olarak ayarlarsanız ki NAT olduğunda farklı bir ip bloguna ait ip alacaktır. Bridge dediğinizde ise mevcut kullanılan gerçek makinanın kullandığı ip blogundan ip alacaktır.  Zaten normal makinada dikkat etmişseniz Ağ Bağlantılarıma 2 adet ethernet tanımı daha gelmiş olmalıdır. Bunlardan biri Nat diğeri ise bridge için tanımlanmıştır. iplerine baktığınızda da farklı bloklarda olduğunu görebilirsiniz.

Zararlı konusu ise eğer sanal makinada paylaşım yapılırsa bulaşabilir. Yani makinalar arasında geçiş yapılırsa bulaşabilir.

Güncel:
Kullandığınız sanal makina yerine Vbox veya VmWare sanal makinlarını kullanabilirsiniz. Bunlarda işletim sistemi tercihlerini size bırakıyor. Hangi işletim sistemini isterseniz kurabilirsiniz.

hocam sanal makinada bir tane ağ bağlantısı var gerek makinaya baktımonda da bir tane ağ bağlantısı var ve dediğiniz ayarları sanal makinadamı yapıcaz gerçek makinada mı ve bir soru daha bu ağ ayarları ağbağlantılarında hangi başlık altında yapılıyor yazarsan sevinirimteşekkürler...

OnlyMann
05-07-2009, 11:27   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

gerçek makinada sanal makina tanımlarının olduğu (işlemci hafıza disk boyutlarının tanımlandığı ekranı koyarsanız) yerde LAN bağlantılarının tanımlı olduğu yerde açılabilir (combobox) seçeneğinin olduğu yerde seçmelisiniz.

ECHELON_
05-07-2009, 11:49   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
gerçek makinada sanal makina tanımlarının olduğu (işlemci hafıza disk boyutlarının tanımlandığı ekranı koyarsanız) yerde LAN bağlantılarının tanımlı olduğu yerde açılabilir (combobox) seçeneğinin olduğu yerde seçmelisiniz.
hafıza işlemci disk boyutu sanal makinayı kurarken seçtiğimiz seçeneklerden bahsediyorsanız eğer hdd 10 gb ram 200 mb  olarak ayarladım ve gerçek makinanın ağ bağlantıları özelliklerinde aşağıdaki ekran alıntılarınıa ulaşabildim sadece

OnlyMann
05-07-2009, 11:54   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

hayır sanal makinayı oluştururken işlemci, ram, disk boyutu seçtiğiniz yerde LAN seçimi yapılan yerden bahsetmiştim.

şöyle yapalım sanal makinada alınan ip nedir? ona bakalım otomatik ip al seçelim ne ip alıyor ona bakalım.

sanal makinadan modemi pingliyor mu ona bakalım.

Güncel:

MS virtual Machine kullanıyorsunuz değil mi?

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 05 Temmuz 2009 11:55
OnlyMann
05-07-2009, 12:21   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

söylemeye çalıştığım resimdeki işlemi yapmanızdır. bende MS VM 2007 deneme sürümü vardı onu kurdum.

ECHELON_
05-07-2009, 12:34   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
hayır sanal makinayı oluştururken işlemci, ram, disk boyutu seçtiğiniz yerde LAN seçimi yapılan yerden bahsetmiştim.
şöyle yapalım sanal makinada alınan ip nedir? ona bakalım otomatik ip al seçelim ne ip alıyor ona bakalım.
sanal makinadan modemi pingliyor mu ona bakalım.
Güncel:

MS virtual Machine kullanıyorsunuz değil mi?

MS VİRTUAL MACHINA 2007 kullanıyorum gezginlerden indirdim ms nin sitesinden indirmek biraz zor olduğu için..
ve sanal makina oluştururken ram ve hdd seçme izni veriyordu vırtual lan seçimi yoktu ve sanal pcyi xp yi kurrarken ağ bağlantıları ekranında otomatik ıp al ve otomatik dns al sekmelerin işaraetledim
aşağıda sanal makinanın ıp lerini ipconfig/all komutu ile olanları veriyorum..

sanal makinadan ping nasıl atılıyor bilmiyorum 192.168.1.1 den modem arayüzünden mi ping atılıyor bilgim yok o konuda  ,,

teşekkürler

OnlyMann
05-07-2009, 12:38   |  #10  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

normal makinadan 

başlat>çalıştır>cmd (enter)

ping  sanal makinanın ip  -t (enter)

ping 169.xxx   -t (enter) yapınız.

benzer işlemi sanal makinada da yapabilirsiniz. 

orda da 
ping normal makina Varsayılan Ağ Geçidi ip -t (enter) yapmalısınız. 
ping 192.168.1.1 -t (enter) gibi

pingler den sonra bir takım bilgiler liste şeklinde gelecektir. eğer istek zaman aşımına uğradı mesajı verirse ulaşılamıyor demektir.

yukarıda resimde gösterdiklerimi de yapmalısınız.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 05 Temmuz 2009 12:40
ECHELON_
05-07-2009, 12:40   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
söylemeye çalıştığım resimdeki işlemi yapmanızdır. bende MS VM 2007 deneme sürümü vardı onu kurdum.
ok birader çok teşekkür edrim bu mesajı yeni farkettim dediğin gösterdiğin şeyleri yaptım ve sanal makina şimdi nete giriyor ama biraz fazla olduğumu düşünerek son olarak bir şey sormak istiyorum ıp ler çakışırsa nasıl anlarım ve elle sanal makinaya nasıl ıp veririm teşekkürler
BeğendimAlkışAlkış

OnlyMann
05-07-2009, 12:41   |  #12  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

ipler çakışırsa saatin yanında gösterilen ağ bağlantılarımda X veya ! işareti olur ve uyarır ip çakışması var diye. ip çakışması olması durumunda makina bir yere çıkamaz.