evet resmen ubuntuyu kurmaya karar verdim.(45 gb vistayı doyurur işallah)Ama sanallaştırmak daha yatkın geldi(tuğsan arkadaş sağolsun zaten chip onlininenin en çok bi cevap verip arkasından rep istemiyen insanlarını seviyorum )Neyse soruma geçiyim vistada en çok performans veren ve kullanımı en kolay sanallaştırma yazılımı nedir ve nerden yüklenir.ücretsiz olması iyi olur.
sanallaştırma
:) Yine ben
Bahsi geçen diğer sanallaştırma programlarını kullanmadım, o nedenle onlar hakkında atıp tutmak istemiyorum.
Vmware ücretsizdir,birden fazla sanal makinayı aynı anda çalıştırabilirsin,teamlar oluşturabilirsin.Oluşturacağın her sanal makina için hardware ayarlarını sen yapabilirsin(ram,hdd.v.s) sanal makinalarını clonlayıp,vmware yüklü başka bir sistemde çalıştırabilirsin. İso'dan kurulum yapabilirsin.Yani bunlar sadece normal userların çok kullandığı özelliklerdir. Büyük firmalar ise vmware serverlar kurup, müşterilerine server kiralarmış gibi sanal server kiralarlar. ..v.s
ya aslında bende wmware kullanacaktımda sonradan korktum ama şimdi korkmuyom;
1)Wmware ne zaman ücretsiz oldu yaw?
2)wmwarenin kullanımı zor mudur virtual boxun kullanım kılavızu forumda vardı.beni zorlarmı:) YADA wmware kurdu bi arkadaş wmwarenin resimli anlatımını yapabilse :)
Gercekten Wmware nezaman ücretsiz oldu
ama WMware ben kullandim hic zor degil intertee sagda solde resimli anlatim var ama ram düsmani bu Vistadan beter :D tabi kurunca bisey degil ama sanal Isletim sistemini calistirinca epey ram yiyor
1 G RAM olunca insan kurmaya korkuyo bu ubuntu minumum kaç RAM istiyor?
Teşekkürler sanırım vista 750 RAM ile doyar :)(DOyacakta starter sürümü yani)
boşver wistayı gel xp ye :) sende milyonlara katıl binliklerle uğraşma :)
eski sürüme nası geliyim :( hem xpyede paramı veryimi şimdi :(
xp yi napsın adam vista varken ben bi aralar virtual box kullanıyorum.
Bide msnin alternatifi var ama o biraz yavaş gibi geldi bana.Bence sen Virtual Box kullan hem açık hem kolay ;)
vistaya hiç gerek yok ubuntu vistaya bin basar